Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Zgrywanie dźwięku z klawiszy

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Klawisze
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kamiljen
~user

Wpisów: 1
WpisWysłany: Sob Gru 04, 2010 6:54    Temat wpisu: Zgrywanie dźwięku z klawiszy  Zacytuj zaznaczone      

Dopiero zaczynam grać na keyboardzie z w związku z tym moje pytanie. Jak mogę zgrać dźwięk bezpośrednio dźwięk z mojej Yamahy psr e424. Naszukałem sie na google ale jest tylko informacja jak zgrywać dźwięk midi albo sterować fl studio ale też jako urządzenie sterujące midi. Mój keyboard ma wyjście USB a nie midi i chciałbym wiedzieć czy istnieje możliwość nagrania tego co sam słysze grając na moim sprzęcie. Z góry dzięki za pomoc
Ogląda profil użytkownika   
viragolo
~user

Wpisów: 6
Miasto: Lewin Brzeski
WpisWysłany: Pon Sty 10, 2011 11:19    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Ja posiadam bardzo podobny klawisz, e413. USB to HOST nie oferuje takiej możliwości. Ale masz przecież wyjście audio.

Czyli łączysz kabelkiem wyjście audio w klawiszu ( wyjście słuchawkowe ) oraz wejście Line In na karcie muzycznej w kompie. Gotowe, zgrywać możesz nawet rejestratorem głosu w windows, ale polecam np. cubase by nagrywać ścieżki osobno, wtedy całość wyrównasz w equalizerze programu.

PS. Nie stosuj wejścia MIC w kompie, tam jest tragiczny przedwzmacniacz.

PS. Ustaw EQ w klawiszu na "Line" czy jak tamu Ciebie się to zwie
Ogląda profil użytkownika   
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Klawisze Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: