|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
kamiljen ~user
|
Wysłany: Sob Gru 04, 2010 6:54 Temat wpisu: Zgrywanie dźwięku z klawiszy |
|
|
| Dopiero zaczynam grać na keyboardzie z w związku z tym moje pytanie. Jak mogę zgrać dźwięk bezpośrednio dźwięk z mojej Yamahy psr e424. Naszukałem sie na google ale jest tylko informacja jak zgrywać dźwięk midi albo sterować fl studio ale też jako urządzenie sterujące midi. Mój keyboard ma wyjście USB a nie midi i chciałbym wiedzieć czy istnieje możliwość nagrania tego co sam słysze grając na moim sprzęcie. Z góry dzięki za pomoc |
|
|
|
|
|
|
viragolo ~user
|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 11:19 Temat wpisu: |
|
|
Ja posiadam bardzo podobny klawisz, e413. USB to HOST nie oferuje takiej możliwości. Ale masz przecież wyjście audio.
Czyli łączysz kabelkiem wyjście audio w klawiszu ( wyjście słuchawkowe ) oraz wejście Line In na karcie muzycznej w kompie. Gotowe, zgrywać możesz nawet rejestratorem głosu w windows, ale polecam np. cubase by nagrywać ścieżki osobno, wtedy całość wyrównasz w equalizerze programu.
PS. Nie stosuj wejścia MIC w kompie, tam jest tragiczny przedwzmacniacz.
PS. Ustaw EQ w klawiszu na "Line" czy jak tamu Ciebie się to zwie |
|
|
|
|
|
|
|
 |
Forum
» Klawisze |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
| Strona 1 z 1 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
|
|