| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Borutaa ~user
|
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 3:24 Temat wpisu: Zestaw Hartke Gigpack |
|
|
Co sądzicie na temat tego zestawu?
http://www.bigbeat.pl/produkt-6365.htmll
Czy dla początkującego basisty jest wystarczający.Czy kupić coś innego.Bardzo prosze o radę  |
|
|
|
|
|
|
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 5:17 Temat wpisu: |
|
|
Mam nieodparte wrażenie, że pisałem już na temat zestawów. Ale wnioskuję po Twojej umiejętności tytułowania wątku, że nie będziesz w stanie psychofizycznym użyć wyszukiwarki, więc napiszę jeszcze raz.
Zestawy NIE nadają się dla początkującego (a chyba nie widziałem zestawów dla bardziej doświadczonych basistów). Szczególnie takie, w których znajduje się gitara, piecyk i akcesoria za 850 złodziei. Za 850 hałmaczów dostanie się ledwo znośną, nową gitarę! W tym momencie nie mam litości i nie napiszę po raz kolejny o walorach tanich instrumentów. Ale chętnie wspomnę o tym, że słabe i tanie piecyki, o fenomenalnie niskiej jak na basowe rozmiary średnicy głośnika, nie nadają się do nauki. Zero basu w basie. Jeno zgrzyt, syf i hołota. Trudno w takiej sytuacji w ogóle pojąć, do czego służy grajkowi gitara basowa, a jeszcze trudniej zauważyć wpływ artykulacji na brzmienie!
Dużo lepszym rozwiązaniem jest kupno używanej gitary za 400 zł i używanego piecyka za 300-400 plus niezbędne akcesoria. Albo gitara za 800 zł plus przejściówka duży jack żeñski -> mały jack męski (no i kabel, pasek), coby gitarę podłączyć pod komputerowe, lub inne, głośniki. Ja tak grałem przez pół roku mojej kariery muzycznej i nie narzekałem na jakość odsłuchu ani ubytków w żywotności głośników. _________________
 |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 478 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 5:49 Temat wpisu: |
|
|
sledz wstrzymuj sie od oceniania innych. W razie czego zawsze mozna rzucic linkiem  |
|
|
|
|
|
|
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 5:58 Temat wpisu: |
|
|
Wedle punktu siódmego naszego regulaminu nie oceniłem kolegi, albowiem wszyscyśmy równi, lecz jego postępowanie, godne zwisających z gałęzi głową w dół amerykañskich ssaków. Kiedy potrzebujemy pomocy, bąd¼my pomocni innym, chociażby poprzez rozpoczęcie przyjmowania pomocy od pomocy samym sobie (zbyt skomplikowane? -> umiejętność wyszukiwania informacji przydaje się nie tylko w internecie). _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Borutaa ~user
|
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 9:20 Temat wpisu: ... |
|
|
Najmocniej przepraszam.Ale to był mój pierwszy post.I wasz portal nie był mi wcześniej znany.Ale tak dziękuje za poradę.
[ Dodano: Minutę temu ]
A tak jesszcze tytułem koñca co sądzicie o tym .http://www.bigbeat.pl/product_info.php?cPath=36_103&products_id=5137 i http://www.bigbeat.pl/product_info.php?cPath=36_40&products_id=1815. |
|
|
|
|
|
|
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 9:55 Temat wpisu: |
|
|
Piecyka nie znam, gitara kiepska. Jak koniecznie nówkę, to zainwestuj w Washa T14. Ale na prawdę lepiej kupić używany sprzęt. _________________
 |
|
|
|
|
|
|
|