| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
rafalwlo ~user
|
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 11:44 Temat wpisu: Yamaha PSR-E213 a dynamiczna klawiatura. |
|
|
Witam.
Mam pytanie dotyczące keyboardu Yamaha PSR-E213.
Otóż czy ma on dynamiczną klawiaturę, tzn. im silniej nacisnę dany klawisz, tym głośniejszy otrzymam dźwięk?
Jeśli nie, to podajcie mi przykłady tanich keyboardów z dynamiczną klawiaturą.
Bardzo proszę o odpowiedź. |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 778 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 11:42 Temat wpisu: |
|
|
w sumie to dynamike ma chyba juz kazdy klawisz, bo to jest ogolnie juz standard. Musisz o nim poczytac dokladnie to bedziesz wiedzial. Osobiscie to polecam wlasnie na poczatek Yamahy nie zadne srasjo bo to jest syf. Uwierz mi siedze w tym syfie juz dlugo i wiem co warto a co nie. ja osobiscie mam na sprzedaz dosc ciekawy klaiwsz, Yamaha PSR 230 z 3 kardridzami, dynamika 5 oktaw, duzy wyswietlacz i inne bajery za 300 zl wiec jak cos to napisz do mnie. Jesli jednak nie, to i tak chetnie pomoge w wyborze klawisza
pozdrawiam _________________ http://www.myspace.com/northern666lights |
|
|
|
|
|
|
rafalwlo ~user
|
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 10:09 Temat wpisu: Yamaha PSR-E213 a dynamiczna klawiatura. |
|
|
SadaMie, po pierwsze, nie spotkałem się z keyboardem Yamaha PSR-E230 (chyba, że chodzi Ci o Yamaha PSR-E213).
Po drugie - czytałem o tym keyboardzie (E213) i nigdzie nie było napisane o dynamicznej klawiaturze. Ale to nie musi znaczyć, że jej nie ma, ponieważ przy innych keyboardach też nie ma tego napisanego...
Właśnie dlatego istnieje ten temat - nie założyłbym go przed poszukiwaniem, w celu sprawdzenia, czy jest odpowiedź na moje główne pytanie. |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 778 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
|
|
|
|
rafalwlo ~user
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Wysłany: Wto Cze 17, 2008 10:31 Temat wpisu: |
|
|
heh wiesz, powiem tak wyglada lepiej czy nie, srednio mnie to obchodzi poniewaz mnie nie interesuja keyboardy. Teraz nabywam jakiegos korga, syntezator, bo jest mi potrzebny do kapelki. Keyboardy sa dla ludzi lubiacych sobie pograc od tak jakies smieszne pierdoly ze stylami albo pojezdzic po weselach albo tanich bankietach. Nie obraz sie ale takie moje zdanie. A moja PSR 230 sluzyla mi swietnie i nic nie mam jej do zarzucenia. BTW: zycze udanych przygod z nowym instrumentem i oby mial dynamike na klawiszach
pozdrawiam _________________ http://www.myspace.com/northern666lights |
|
|
|
|
|
|
Moni444 ~user
|
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 11:13 Temat wpisu: |
|
|
| proszę o pomoc w kupnie klawisza, pilnie!! |
|
|
|
|
|
|
pawel_s1 ~user
|
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 5:57 Temat wpisu: |
|
|
to może napisz o jaką pomoc chodzi? _________________ Skol |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 798 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -3 |
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 7:45 Temat wpisu: |
|
|
| pawel_s1 napisało: | | to może napisz o jaką pomoc chodzi? |
Finansową, lol!  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Adder ~user
|
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 10:02 Temat wpisu: |
|
|
No to robimy sciepe sie znaczy?  |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 10:13 Temat wpisu: |
|
|
| Adder napisało: | No to robimy sciepe sie znaczy?  |
Przy okazji można zahaczyć o naprawę mojego samochodu, która może wynieść od 1500 do 5000
(ciekawostka: kupiłem go za 11 i cały czas spłacam ) _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Wysłany: Sob Lip 18, 2009 10:49 Temat wpisu: |
|
|
Temat juz w sumie zamkniety. Propotor calego zamieszania dostal, a w zasadzie dostala, juz rady co i jak.
PS: Juhas to co Ty robiles z tym samochodem ??  _________________ http://www.myspace.com/northern666lights |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator
Wysłany: Nie Lip 19, 2009 10:59 Temat wpisu: |
|
|
| SadaM napisało: | Temat juz w sumie zamkniety. Propotor calego zamieszania dostal, a w zasadzie dostala, juz rady co i jak.
PS: Juhas to co Ty robiles z tym samochodem ??  |
Normalnie jadę, jadę, jadę i nagle patrzę - stoję. Zgasł ni stąd ni z owąd i już nie chciał odpalić  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

|
|
|
|
|