| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Borsukowaty ~user

|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 2:50 Temat wpisu: Wybór kostek |
|
|
Witam!
Tak jak w temacie, chciałbym się zaopatrzyć w kilka kostek na początek. Che grać rock/metal. Rozglądałem się i znalazłem kilka propozycji - Boss DS-1, MT-2 i CH-1. Co powiecie o tym zestawie na początek? Macie jakieś lepsze propozycje? Budżet nie jest jakoś ograniczony, ale wolałbym kupić coś używanego, ale zacnego  _________________ Schecter Omen Extreme STBLK  |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Pią Lip 08, 2011 8:49 Temat wpisu: |
|
|
Nie wiem dlaczego uparłeś się na boss-a przecież jest jeszcze tyle fajnych kostek. MT-2 jest już tak oklepany ze aż głupio. Zresztą ja za nim za bardzo nie przepadam bo jest za bardzo siarczysty. Co do DS-1 tp pomyśl nad DS-2 przez długi czas go używałem i byłem zadowolony. Kostki jakie jeszcze powinieneś uwzględnić to Metal Muff i MXR. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
Borsukowaty ~user

|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 9:56 Temat wpisu: |
|
|
Właśnie zastanawiam się pomiędzy EHX Metal Muffem i MT-2. MT-2 Brzmi trochę bardziej "siarczyście" jak wspomniałeś, ale na Metal Muffie z tego co słyszałem na YT nie wyciągniesz aż takiego szatana. Choć Drugi przycisk Boost jest zachęcającą opcją. Jeszcze się zastanowię ale DS-1 muszę mieć Rozważałem też DS-2 to pomimo tego że bez trybu turbo brzmi podobnie do DS-1 to nie tak samo. Jakoś DS-1 bardziej mnie przekonuje, chyba też ze względu na to że jest taką wręcz klasyczną kostką, od Curta Kobaina poprzez Satrianiego i Vaia do Mike'a Sterna. _________________ Schecter Omen Extreme STBLK  |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Sob Lip 09, 2011 12:50 Temat wpisu: |
|
|
Z tego, co się orientuję, jak weszło DS-2, to wszyscy, a przynajmniej większość przerzuciła się na DS-2 DS-2 posiadam i może nawet mógłbym sprzedać taniej jak coś, bo ostatnio używałem chyba z rok temu. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Borsukowaty ~user

|
Wysłany: Sob Lip 09, 2011 1:11 Temat wpisu: |
|
|
To w takim razie mając dwa przestery jeden typu MT-2 - taki ostrzejszy i drugi lżejszy to lepiej mieć DS-1 czy DS-2? _________________ Schecter Omen Extreme STBLK  |
|
|
|
|
|
|
Klocusz_vmnt1 ~user

|
Wysłany: Sob Wrz 24, 2011 5:39 Temat wpisu: |
|
|
| Ja nie wiem dlaczego jeśli ktoś pisze o mt-2, zawsze znajdzie się osoba ktora powie: "daruj sobie mt-2 bo to siara, oklepane..." Dla mnie to klasyk i można na nim wykręcić fajne thrashowe brzmienie z lat 90' . Jak dla mnie Mt-2 to fajna kocha, daje fajnego kopa. Waro ją mieć. |
|
|
|
|
|
|
|