|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Renver ~user

|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 1:46 Temat wpisu: Wokalista o pomoc w sprawie nagłośnienia prosi! |
|
|
Witam wszystkich tu zgromadzonych
Przybywam tu w udręce i mam nadzieje że swoimi umiejętnościami, wiedzą i doświadczeniem uśmieżycie mi bólu. Mianowicie, moi drodzy, przechodzę już do sedna sprawy bez owijania w niepotrzebną bawełnę (coponiektóry gorliwiec mógłby powiedzieć że wam się podlizuję, cóż za błędny osąd!).
Grywamy sobie z moim zespołem już tak od pół roku. No wiem, jedni powiedzą że jesteśmy szczury i gdzie się niby wybijamy, drudzy natomiast że jesteśmy szczury i do grania potrzeba cierpliwości, trzeci że jesteśmy szczury bo jesteśmy szczury, ot co!. Zdaję sobie sprawę że to nie jest ogrom czasu ale sądzę że na nasze niemałe umiejętności to jednak już nie¼le bo każdy ma za sobą jakąś kapelę już. No ale trza nam modernizacji sprzętu... Mianowicie, trzeba ją mi Tak, jestem wokalistą. Mam zespół hm... powiedzmy o mocnych brzmieniach (od punka po metal) ale chcąc się gdzieś pokazać nie wylecę na scenę z Unitrą (nawet w garażu by to smętnie wyglądało). Byliśmy niedawno w sali nagrañ, tam była kulturka i w ogóle nagłośnienie o jakim marzyłem ale gdy wróciliśmy na nasz poczciwy stary strych okazało się że moja stara biedna umęczona Unitra umarła. No więc, nie mam do dyspozycji nie wiadomo ile pieniędzy. Graliśmy hobbistycznie bez jakiś tam wielkich imprez czy szukania sponsorów. Dopiero teraz gdy singiel powstał, zapewniani przez ludzi ze studia postanowiliśmy że może pójdzie to w tą lepszą stronę bardziej gwie¼dzistą. Ale narazie czekają nas knajpeczki, festyny ect. Nie potrzebuje nie wiem jakiego tam wypasionego sprzętu. Nie potrzebuje w znaczeniu nie stać mnie na niego. Kupiłem sobie narazie niezły mikrofonik Azura (mówili że półeczka pod Shurą więc nie¼le) ale co do nagłośnienia to jestem nieco lamą. Jeśli miałbym wybulić na wzmacniacz/mikser + kolumny to... no... to bym wybulił. Ale sądzę że na takie coś chyba lepiej wygląda kolumna aktywna nie sądzicie? Jade z kolumną podłączam do gniazdka i mam wszystko w... nosie. Razem z kumplem elektrykiem wyniuchaliśmy dwie aukcje na allegro.
http://www.allegro.pl/item980017087_aktywna_kolumna_estradowa_odsluch_400_wat_okazja.html
http://www.allegro.pl/item966945377_nowe_kolumny_aktywne_super_cena_sklep_gw_fv.html
I pytanie moje do was, co lepsze? Czy w ogóle coś lepsze? Czy może macie do mnie lepsze propozycje z mikserem plus kolumnami? Jak się dobrze domyślacie stan portfela na chwile dzisiejszą wynosi u mnie 500 złotych. I myślę że nie ma co liczyć na wysokie skoki gotówki, tak więc potrzebuje jakiegoś smętu kręcącego się w okolicach 5 stówek. Tak to nie mało, możecie powiedzieć że mam dać sobie spokój i kupić coś innego kiedy indziej droższego. Nie. Bo nie mam za co. Jak zarobie kupie lepsze. Na chwile dzisiejszą potrzebuję sprzęt. Taki który będzie działał i który będzie jak na swoje pieniądze dobry. Liczę na waszą pomoc!
Pozdrawiam wszystkich  |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 5:46 Temat wpisu: Re: Wokalista o pomoc w sprawie nagłośnienia prosi! |
|
|
Wiesz co, mam teraz podobny problem. Aktualnie, gdy z sali został zabrany jeden piec, lecę na piecu gitarowym. Jest OK, ale sepleni troszkę Wiadomo - gitarowy. Natomiast od dawna noszę się z zakupem czegoś takiego, co można by było umieścić po rogach sali i, żeby bardzo dobrze słyszeć ten wokal. A najlepiej jakby się dało podłączyć dwa mikrofony. Tak więc dla mnie ta druga aukcja wygląda ciekawie. Pytanie właśnie, czy to działa
Ja bym Ci proponował kupic i podzelić się wrażeniami  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
|
 |
Forum
» Wokal |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
| Strona 1 z 1 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|