Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Wasz pierwszy raz :P

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Off-Topic
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nelsonmisiek
~user

Wpisów: 2
Miasto: Warszawa
Kapela: Goodbye Sober Days
WpisWysłany: Wto Mar 22, 2011 10:40    Temat wpisu: Wasz pierwszy raz :P  Zacytuj zaznaczone      

Jak wyglądał wasz pierwszy koncert/ występ na scenie? Czy był stres? Sprzęt działał jak należy, czy nie? I czy działo się coś ciekawego (niekoniecznie pożądanego) Smile

Mój pierwszy raz na scenie (a jestem wokalistą i czasem na rytmicznej śmigam) był związany z bólem brzucha i niemożnością usiedzenia w miejscu ze stresu. Kapela która wchodziła przed nami była tak wyluzowana, że myślałem iż ich wokalista uśnie na backstage'u Smile Do tego nagłośnienie było fatalne i (co bardzo dziwne) ledwo słyszeliśmy perkusje Jeden mikrofon się rozładował jak weszliśmy na scenę. Wokal miał tak mocno podbite wysokie tony (przy moim niskim głosie) że brzmiało to jak pazurami o tablice Very Happy Jedna piosenka nam się rozjechała (o dziwo nikt nie zauważył) i w czasie biegania po scenie wywaliłem statyw z mikrofonem naszemu gitarzyście Smile Mimo tego wszystkiego recenzja była nawet niezła

No to teraz wasze opowieści Smile

*Moderator

Wpisów: 983
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
Solówki: -2
WpisWysłany: Czw Mar 24, 2011 5:05    Temat wpisu: Re: Wasz pierwszy raz :P  Zacytuj zaznaczone      

O dziwo miałem kilka pierwszych razy
Taki najbardziej pierwszy był, jak miałem...hmm... 12 lat? Jakoś tak. Zaraz przed mutacją. Wystąpiłem w jakimś teatrze na konkursie "Śpiewamy Kolędy" Very Happy Właściwie nie miało to nic z konkursem wspólnego, tak się to tylko nazywało.

Pamiętam tylko tyle, że chodziłem wtedy na jakieś "lekcje", a właściwie próby, które miały przygotować nas na ten występ. Poznałem tam kilka osób, ale na scenie znalazłem się z 3 innymi osobami, któych wcześniej na oczy nie widziałem. Dodatkowo byli młodsi ode mnie o jakieś 3, 4 lata. Każdy śpiewał po dwie zwrotki, czy po zwrotce. I pamiętam, że jak nadchodziła moja kolej, to mi się nogi zrobiły jak z waty, ale pomyślałem, że teraz już odwrotu nie ma i zaśpiewać trzeba. Udało się Smile I nawet odsłuchy działały

Drugi pierwszy raz - pierwszy raz z zespołem. Wtedy byłem tylko gitarzystą. O dziwo nie miałem w ogóle żadnej tremy. Nic. Po prostu wyszedłem na scenę i zagrałem. Uratowałem nawet jeden kawałek

Trzeci pierwszy raz - pierwszy raz na wokalu. Wolę tego czegoś nie pamiętać Nie dość, że graliśmy dla dzieci 10, 12 lat(chociaż 90% z nich rozpoznało Nirvanę podczas próby i pytało się o Led Zeppelin ;P), to jeszcze był mikrofon bezprzewodowy, który przerywał. Nie było nic takiego jak odsłuchy. To była impreza z okazji dnia dziecka w jakiejś podstawówce. Oczywiście trema spowodowała, że na początku byłem strasznie zaciśnięty i głos miałem jak alkoholik Oczywiście kilka piosenek zwaliliśmy Kilka zwaliłem wokalnie totalnie.

Kolejny pierwszy raz - pierwszy koncert Neurotic. No rewelacji nie było, ale całkiem spoko. Potem już tylko coraz lepiej

~user

Wpisów: 320
Miasto: Bielsko-Biała
WpisWysłany: Nie Mar 27, 2011 8:21    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Tak mnie przeraziliście tymi opowieściami, że ja chyba nigdy nie wyjdę na scenę pierwszy raz Shocked Very Happy
Ogląda profil użytkownika   
Siersciuch
~user

Wpisów: 7
Miasto: Warszawa
Kapela: Tactical Error
WpisWysłany: Czw Sty 26, 2012 6:36    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Ja niestety muszę ( niestety? ) w tym roku, jeszcze nie wiem kiedy, ale mój nauczyciel tak powiedział, więc może nareszcie się przełamię... Very Happy
Ogląda profil użytkownika   
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Off-Topic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: