| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Pon Gru 22, 2008 10:37 Temat wpisu: |
|
|
| Ja może sporo osób zaskoczę ale... Slayer. No nie lubię tego zespołu i już. |
|
|
|
|
|
|
fala17 ~user
|
Wysłany: Wto Gru 23, 2008 1:37 Temat wpisu: |
|
|
ale nie sądzicie, że muzyka nie powinna być taka prosta i bezsensowna musi być trochę skomplikowana i płyty powinny różnić się trochę od siebie, bo słuchanie 10 płyt z ta samą melodią jest do kitu!
zresztą zależy co kto lubi .... |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 839 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Wto Gru 23, 2008 3:01 Temat wpisu: |
|
|
Hmm ja uwazam ze muzyka jesli jest skomplikowana i zroznicowana jest bardzo ciekawa i osobiscie taka lubie najbardziej ale nie wiem co "fala17" rozumiesz piszac:
| Cytat: | ale nie sądzicie, że muzyka nie powinna być taka prosta i bezsensowna musi być trochę skomplikowana i płyty powinny różnić się trochę od siebie, bo słuchanie 10 płyt z ta samą melodią jest do kitu!
zresztą zależy co kto lubi .... |
Po 1, jesli zespol mialby takie same rofy to nie wydalby tylu plyt.
po 2, nie wiem co rozumiesz piszac ze taka sama melodia w kazdym kawalku, chodzi CI pewnie o brzmienia typu brutal Death albo cos kolo tego. Coz, jak sie dobrze wsluchasz to zobaczysz ze te riffy sa inne a niekiedy sa zajebiscie trudne do zagrania. Idealny przyklad to np Cannibal Corpse. Dla zwyklego sluchacza to monotonnia i jedna wielka rzeznia polaczona z halasem. A jak sie wsluchasz a pozneij zobaczysz np glupie taby do tego to uwierz mi ze trzeba miec niemalego skilla aby to zagrac.
A po 3 to zycze wszystkim userom wesolych swiat \,,/  _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 982 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Wto Gru 23, 2008 7:03 Temat wpisu: |
|
|
| SadaM napisało: |
Po 1, jesli zespol mialby takie same rofy to nie wydalby tylu plyt.
|
A ja się znowu czepię w tym miejscu z ACDC  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Wto Gru 23, 2008 8:52 Temat wpisu: |
|
|
Powrócę na moment do Cannibal Corpse. Nigdy mnie specjalnie ten zespół nie przekonywał(generalnie death to nie moja muzyka poza paroma wyjątkami), ale gdy zobaczyłem, co gitarzysta robi tutaj --> http://www.youtube.com/watch?v=KvQiXOYWydc to kopara mi opadła
A co do AC/DC to jest to osobna sprawa, zespół legenda, który rządzi się swoimi prawami. Tak jak Motorhead - zawsze to samo i zawsze dobrze  |
|
|
|
|
|
|
rOck ~user

|
Wysłany: Wto Gru 23, 2008 9:38 Temat wpisu: |
|
|
| pewnie teraz będziecie mnie palić na stosie i rozsyłać za mną listy ółgoñcze,ale ja osobiście nie przepadam za Metalicą,wiem,że to zespół legenda,ale mi poprostu niepodpasował klimatem. |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Wto Gru 23, 2008 9:57 Temat wpisu: |
|
|
Wyobra¼ sobie, że ja ich wręcz nienawidziłem bardzo długo. Dopiero tak z rok temu się do nich przekonałem, i to nie do całej twórczości, ale ściśle wyselekcjonowanych kawałków (For Whom The Bell Tolls! ) |
|
|
|
|
|
|
rOck ~user

|
Wysłany: Wto Gru 23, 2008 9:59 Temat wpisu: |
|
|
może ja też się kiedyś przekonam  |
|
|
|
|
|
|
Adder ~user
|
Wysłany: Wto Gru 23, 2008 10:33 Temat wpisu: |
|
|
rOck, ja cie moge spalic na stosie. Dla mnie Metallica to zespol przez ktory zacząłem sluchac takiej muzyki, kupilem pierwsze pudło a potem elektryka. Pierwsze 5 ich plyt to dla mnie cos niesamowitego w każdym calu a z reszty plyt tez mozna fajne kawalki wygrzebac.  |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 839 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Wto Gru 23, 2008 10:39 Temat wpisu: |
|
|
Adder wiec bedziesz mial 2 pieczenie na jednym ogniu bo i mnie spalic mozesz. Ja tez ich nie lubie. Jesli chodzi o historie to zdecydowanie wole Ironow.  _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 982 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Wto Gru 23, 2008 10:43 Temat wpisu: |
|
|
Metallica też nie jest moim ulubionym zespołem
Owszem, mają chłopaki kilka piosenek, że chwalcie Pana.
Ale moim Bogiem na zawsze zostanie Nirvana, od której zaczęło się wszystko na poważnie  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Wysłany: Wto Gru 23, 2008 11:00 Temat wpisu: |
|
|
No coz, nirvana techniczna nie byla, bo ludzie grajacy rok prawdopodobnie graja lepiej od Cobaina ale cholera jego muzyka ma cos w sobie takiego magicznego. Swoja droga ja tez lubie czasem wylaczyc te wszystkie ryki i kosmiczne solowki aby posluchac ¦P. blond nieboszczyka  _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
rOck ~user

|
Wysłany: Sro Gru 24, 2008 8:10 Temat wpisu: |
|
|
a jak wylączam te "krzyki" to odpalam sobie Guns'n'Roses,jeden z zespołów-legend ...no i mają parę takich piosenek,że można muzycznego orgazmu dostać.  |
|
|
|
|
|
|
Adder ~user
|
Wysłany: Sro Gru 24, 2008 9:43 Temat wpisu: |
|
|
A ja jestem troche takim hybrydem wszystkich was bo mimo ze lubie Metallice to na rowni stawiam Ironow a lubie tez posluchac Gunsow czy Nirvane jako cos fajnego a moze mniej mocnego  |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Wysłany: Sro Gru 24, 2008 10:01 Temat wpisu: |
|
|
A ja za to lubie siegac do duzo lzejszej klasyki czasem. Ostatnio np wkrecilo mi sie The Who i Midnight Oil  _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
|