|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
¯ela. ~user

Dołączył: 04 Sie 2008 Wpisów: 41 Miasto: #.nightclub.` Kapela: UNDER PARENTAL ADVISORY
|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 6:05 Temat wpisu: UNDER PARENTAL ADVISORY |
|
|
"Polakierowane paznokcie przeciągają po gryfie. Niedbale dobyte z kosmetyczki piórko gitarowe. Wdzięczne poprawienie ramiączka stanika.
Stanika? Ej! Przecież tu miał być koncert rockowy, a tu jakieś laski na scenie!!! To jest koncert rockowy - witaj na koncercie UNDER PARENTAL ADVISORY!
Zespół powstał w lutym 2007 w Prusicach. Wcześniej znany był pod nazwą Morderstwo w różowym pokoju. Zespół UPA to cztery eteryczne istoty, które "rozniosą każdą budę na strzępy". Od początku gra w tym samym składzie : Paula Baszak, zwana Blaszką, gra na gitarze i śpiewa (równocześnie!), Adrianna Maksymowicz zwana Maxą- gitara prowadząca. Według Wikipedii „gitara prowadząca lub gitara solowa (ang. lead guitar lub solo guitar) jest to rola gitary w zespołach muzycznych, najczęściej rockowych, która ma zapewnić utrzymanie melodii”. Hmmm... utrzymanie melodii? Ale to chyba tylko teoria?! Adriana Piskor, zwana Adi- gitara basowa. To dzięki niej i jej nowemu wzmacniaczowi czuć te przyjemne wibracje I Angelika Piskor, zwana Paskudą, Morświnem i ¯elą, gra na perkusji. Postanowiła zostać perkusistką już jako mała dziewczynka, kiedy udało jej się odegrać „Sto lat” na urodzinach sołtysa uderzając cepem o klepisko.
Zespół gra covery we „własnym aranżu” Zwłaszcza wykonanie "Smells like teen spirit" Nirvany, zagrane przez te niewiasty pozostawia po sobie miażdżące doznania.
Sqad:
Maxa - gitara główna
Blaszka- gitara, vocal
Adi - bass
¯ela Paskuda - perkusja"
nie wiem, czy jest się czym chwalić. ale za parę lat na pewno będzie. hłe hłe
www.myspace.com/underparental
WIÊCEJ => http://www.wrzuta.pl/search.php?type=A&words=under+parental+advisory&header_search-submit.x=543&header_search-submit.y=24
icha bejbe
FILMIKI:
sweet dreams
http://pl.youtube.com/watch?v=Osii4Y19hEI
woo - hoo !:
http://pl.youtube.com/watch?v=efIphj5h3Ds _________________ `i znowu:
zamieszanie na chacie,
zarzygane żółcią szmaty,
tępa próba żyletki,
wpierdol od taty,
ajajaj...`
ps. a kiedy umieram, czuję się jak nowonarodzona.
Ostatnio zmieniony przez ¯ela. dnia Wto Sie 05, 2008 8:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 478 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 8:05 Temat wpisu: |
|
|
dodajcie moze jakies mp3 na nbandz!! ;-) No i czemu wszystko z wilekiej litery  |
|
|
|
|
|
|
¯ela. ~user

Dołączył: 04 Sie 2008 Wpisów: 41 Miasto: #.nightclub.` Kapela: UNDER PARENTAL ADVISORY
|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 9:06 Temat wpisu: |
|
|
dodam, dodam, jak tylko je będę mieć hue hue  _________________ `i znowu:
zamieszanie na chacie,
zarzygane żółcią szmaty,
tępa próba żyletki,
wpierdol od taty,
ajajaj...`
ps. a kiedy umieram, czuję się jak nowonarodzona. |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 982 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 9:24 Temat wpisu: |
|
|
Byłem na MySpace i powiem Ci, że całkiem nie¼le.
Tylko perkusistka musi popracować trochę nad rytmem i trzymaniem tempa .
Ale jak na zespół, który istnieje tak krótko - naprawdę dobrze.
Tylko więcej Szatana na wokalu
Bo jak narazie to brzmi tak: "No ok, no pośpiewam"
Tzn. technicznie wokal jest ok, ale nie ma w nim żadnych emocji. Zwłaszcza w "Dzieciaki". Posłuchajcie sobie wersję oryginalną Analogsów i porównajcie je
Poza tym, jak już używacie bluzg w tekstach: "Każdy policjant to jebany morderca", to ich nie wycinajcie
OK, po przesłuchaniu całości.
Poza tym, co mam do wokalu to jeszcze:
Gitara rytmiczna/solowa - ok jak dla mnie
Bas - nie słyszałem
Perka - dziewczyno, pamiętaj o tym, że perkusja jest kręgosłupem zespołu. Jeśli perka się sypie, to wszystko się posypie. Musisz popracować trochę z metronomem. Są momenty, w których jest w chuj nierówno. Na szczęście to tylko momenty. Poza tym, pamiętaj, że perkusja to nie tylko hi-hat, werbel i stopa
Masz też ride'a, którego możesz użyć zamiast hi-hatu. Na ridzie masz bella, którego możesz używać na przemian z...eee...z ridem właściwym Masz 2 tomy i jednego floora. Masz 2 crashe. W podstawowym zestawie. Rób z nich częściej użytek.
Bo jeśli słyszę kolejny utwór, w którym grasz to samo(poza powiedzmy charakterystycznymi momentami), no to mi się nudzić zaczyna
No, to na tyle chyba
[dopisane]
Po wysłuchaniu Smells Like Teen Spirit.
Więc, jako fan Nirvany....
W ogóle, co to wejście na perkusji?? Brzmi, jak perka z komputera z poucinanymi niechlujnie koñcówkami. W ogóle nie jest w tempie i w ogóle nie tak zagrane. Gitarki - ok(poza jednym momentem). Bas - no w tym kawałku nie ma nic trudnego
Wokal, no tu wreszcie słychać jakieś emocje. Perka wreszcie gra coś innego pod koniec refrenu, ale przy przejściu do zwrotki na chwilę się gubi.
Ogólnie w tej piosence brakuje jednego kluczowego riffu - pomiędzy refrenem, a zwrotką.
Generalnie jest tak. Jeśli ktoś coveruje Nirvanę, musi zagrać lepiej niż ona(m.in. dlatego jak narazie zaniechaliśmy grania Nirvany ).
Wam się nie udało. Nie dość, że gdzieś zgubiłyście jeden riff , to jeszcze rozwaliło wszystko wejście na perkusji i tam niektóre fragmenty, o których pisałem już(zgubienie się na moment).
Linkin Park.
Coś nie tak z rytmem. Ale nie wiem do koñca co. Tam przedłużasz jakiś d¼więk albo skracasz poprzedni. W drugiej zwrotce już tego nie słyszę.
Podsumowując. Tragedii nie ma, ale musicie być bardziej jednością
Musicie się więcej nawzajem słuchać i zgrywać. Musicie więcej ćwiczyć. Zwłaszcza Ty droga ¯elku, bo ta perkusja niestety pozostawia wiele do życzenia. Æwicz jakieś patenty. Najpierw zagraj po swojemu, a potem zastanów się, jak to można zagrać tak, żeby brzmiało inaczej, żeby nikt inny na to nie wpadł. Oczywiście bez przesady
No i bardzo ważna rzecz - ćwicz dużo z metronomem, bo słyszę, że Ci jest potrzebne, a poza tym zostanie Ci na przyszłość
No, tak więc więcej pracy dziewczyny  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
¯ela. ~user

|
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 6:54 Temat wpisu: |
|
|
wiem, wiem... i pracuję .
jest już trochę lepiej od ostatniej wizyty w studio.
a co do nirvany to do konca życia się będę wstydzić tego wejścia na perce.
no i musimy popracować nad zgraniem się.
to przede wszystkim.
i muszę zacząć intensywniej uruchamiac metronom w dupie.
dziękować Ci. hehe  _________________ `i znowu:
zamieszanie na chacie,
zarzygane żółcią szmaty,
tępa próba żyletki,
wpierdol od taty,
ajajaj...`
ps. a kiedy umieram, czuję się jak nowonarodzona.
Ostatnio zmieniony przez ¯ela. dnia Pon Paź 13, 2008 1:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
Adder ~user
|
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 7:57 Temat wpisu: |
|
|
Posluchalem, fajnie gracie, tym bardziej ze to barsdziej damski sklad to o tyle lepiej jeszcze popatrzec  |
|
|
|
|
|
|
¯ela. ~user

|
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 8:30 Temat wpisu: |
|
|
hehe  _________________ `i znowu:
zamieszanie na chacie,
zarzygane żółcią szmaty,
tępa próba żyletki,
wpierdol od taty,
ajajaj...`
ps. a kiedy umieram, czuję się jak nowonarodzona. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
|
|