Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Tokio hotel
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy » Pop/Dance/ R'n'b
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Adder
~user

Wpisów: 241
Kapela: Agrressour
WpisWysłany: Sob Gru 05, 2009 2:59    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Jak dla mnie lepszy poziom od nich to prezentują nawet niektore kapele garażowe. Tokio Hotel mieli to szczęście ze jakos udalo im sie wybic z, powiedzmy sobie szczerze mało ambitną muzyką
Ogląda profil użytkownika   
prosiak81
~user

Wpisów: 14
WpisWysłany: Nie Gru 06, 2009 3:01    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

No widzisz, moim zdaniem TH mają ambitną muzyke. Nie tworzą byle czego.
Ludzie ich nie chcą doceniać, bo są to młodzi chłopcy z ogromnym talentem.
Nie chodzi tu tylko o głos i muzykę, chodzi tez o osobowość- przyciągają do siebie ludzi, są mli i to wystarczy.
I jeszcze jedno:oni tworzą muzykę dla siebie i swoich fanów, cieszą się że komuś to co tworzą się podoba. Będą tworzyć bez względu na wszystko, czy Wam się to podoba czy nie. Uważacie że to beztalencia? k! Ale kogo to obchodzi? Mnie nie. Słucham tego co mi się podoba.
mazdah
+Redaktor

Wpisów: 129
Miasto: Kalisz
Kapela: The Removal Machine
WpisWysłany: Wto Gru 08, 2009 5:05    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

prosiak81 napisało:
No widzisz, moim zdaniem TH mają ambitną muzyke.
W porównaniu do muzyki zespołu Bayer Full.
prosiak81 napisało:

Nie tworzą byle czego.

Prawie się zgodzę. Powinno być "nie tworzą". Wytwórnia ma od tego ludzi.
prosiak81 napisało:

Ludzie ich nie chcą doceniać, bo są to młodzi chłopcy z ogromnym talentem.

Ludzie nie chcą ich doceniać, bo słyszą i widzą.
prosiak81 napisało:

Nie chodzi tu tylko o głos i muzykę,

No bo nie może o to chodzć. Chodzi tylko o trzepanie kapuchy.
prosiak81 napisało:

chodzi tez o osobowość- przyciągają do siebie ludzi, są mli i to wystarczy.

Są mdli. I to wystarczy.
prosiak81 napisało:

I jeszcze jedno:oni tworzą muzykę dla siebie i swoich fanów, cieszą się że komuś to co tworzą się podoba.

Oni tworzą muzykę POD swoich fanów. Najpierw był target, pó¼niej próba dotarcia do niego - poparta konkretnym "badaniem rynku", a teraz jest utrzymywanie tego targetu przy sobie.
Nie zrobią niczego, co się nie będzie podobać ich "fanom".
Wytwórnia na to nie pozwoli.

Nie rozumiem dlaczego niektórzy nie potrafią przyjąć czegoś, co od dawna jest wiadome i powszechne w branży.

prosiak81 napisało:

Będą tworzyć bez względu na wszystko, czy Wam się to podoba czy nie.

Wiem. Bo niestety zawsze znajdzie się ktoś, kto to kupi. Bardzo dużo ktosiów nawet.
prosiak81 napisało:

Uważacie że to beztalencia? k! Ale kogo to obchodzi? Mnie nie. Słucham tego co mi się podoba.

I o to chodzi. Każdy słucha to, co lubi. Dlatego tyle różnej dziwnej, dziwniastej i jeszcze dziwniejszej muzyki się robi, ażeby każdy znalazł coś dla siebie.

SadaM
*Moderator

Wpisów: 839
Miasto: Zgierz/Łódź
Kapela: Northern Lights
Solówki: 2
WpisWysłany: Wto Gru 08, 2009 11:42    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Ja mysle tak, z tym wielkim talentem to generalnie spora przesada. Jest tak wiele utalentowanych osob ktore naprawde graja a nie "graja" na instrumentach. Mnie najbardziej boli fakt, ze to wlasnie najczesciej biora kogos po znajomosci czy po rodzinie a Ci ktorzy naprawde potrafia, maja to cos w sobie i poswiecili naprawde od zajebania swojego zycia aby osiagnac czy doszlifowac swoj talent, sa pomijani i umieraja w swojej doskonalosci, pamietani zaledwie przez najblizszych. Mozna by zec, ze to sprawa przypadku, jednostkowego fartu. Pytanie czemu to wszystko musi byc takie niesprawiedliwe. Jaki wqrw musi lapac tych ktorzy naprawde chca a nie zostala dana im szansa, patrzac na tych, ktorzy maja wszystko bedac "nikim". To tyle z mojej strony chodz od poczatku kiedy ten temat znowu sie obudzil mowilem sobie ze nie nic w nim nie napisze bo bedzie rozpierdol jak nie raz juz z mojej strony na tym forum. No mniejsza, sluchajcie czego chcecie ale pamietajcie o tzw WARTOSCIACH ludzi, ich czynow i osobowosci.
\,,/AvE\,,/

+Redaktor

WpisWysłany: Sro Gru 09, 2009 11:09    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Nie no wiesz... wydaje mi się, że ja już dosyć zrobiłem i robię żeby mi gul latał z tego powodu, że ktoś tam odniósł sukces a nie ja. Albo że ktoś odniósł sukces pomimo, ze na to nie zasłużył (widać jakoś musiał zasłużyć

Po prostu robię swoje, absolutnie nie czuję się nikim, mam ogromną radochę z grania, spędzam czas z zajebistymi lud¼mi, a jak zrobimy materiał (może za rok?) to może uda się pokazać tą muzykę paru osobom. Wszystko staje się dużo prostsze, kiedy nie mierzysz jakości muzyki miarą komercyjnego sukcesu.

SadaM
*Moderator

Wpisów: 839
Miasto: Zgierz/Łódź
Kapela: Northern Lights
Solówki: 2
WpisWysłany: Sro Gru 09, 2009 1:38    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
Wszystko staje się dużo prostsze, kiedy nie mierzysz jakości muzyki miarą komercyjnego sukcesu.

Nie tylko prostrze ale i przyjemniejsze. Zgadzam sie w 100% i mimo wszystko wierze ze zrozumiales dokladnie o co mi chodzi i ze nei jest tpo tylko proste gadania bo sam rowniez czuje sie dosc ambitny w tym co robie

~user

WpisWysłany: Nie Gru 13, 2009 5:54    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

"Nie zrobią niczego, co się nie będzie podobać ich "fanom".
Wytwórnia na to nie pozwoli"
Właśnie teraz takie coś zrobili, fanom w większości się to nie podoba.
Adder
~user

Wpisów: 241
Kapela: Agrressour
WpisWysłany: Nie Gru 13, 2009 7:10    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

to skoro sie fanom nie podoba, to juz sie chyba nikomu nie podoba
prosiak81
~user

WpisWysłany: Wto Gru 15, 2009 9:32    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

"skoro sie fanom nie podoba, to juz sie chyba nikomu nie podoba
Mówi się trudno ;P i słucha innych piosenek.
"
"Jaki wqrw musi lapac tych ktorzy naprawde chca a nie zostala dana im szansa, patrzac na tych, ktorzy maja wszystko bedac "nikim"
Hmm, a myślisz że oni nie chcieli?? Każdy chcę, ale nie wszystkim się to po prostu udaje. Poczytaj sobie trochę z ch biografii.
Proszę ich biografia w detalach:
http://boxerka-th.blog.onet.pl/100-Tokio-Hotel-Documentary-En,2,ID392996339,n

Radze przeczytać, bo widzę że większość z Was jej nie zna.
Winterstorm
~user

Wpisów: 320
Miasto: Bielsko-Biała
WpisWysłany: Sro Gru 16, 2009 2:36    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Z tym, że ja mogę od ręki wymienić ze setkę lepszych zespołów, którym wybić się nie udało, bo nie są "trędi, kól i dżezi". Z drugiej strony może to i dobrze, przynajmniej nie dadzą się ponieść fali, tylko będą grać tak, jak robią to najlepiej.
prosiak81
~user

WpisWysłany: Sro Gru 16, 2009 9:18    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

No pewnie że można wymienić, ale jest też dużo dobrych zespołów które są bardzo znane. Mówisz jakby znane było złe, a nieznane- dobre.
Winterstorm
~user

WpisWysłany: Czw Gru 17, 2009 11:01    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

A nie jest tak? Większość ludzi z mojego otoczenia gdy spytam ich o takich muzyków jak Dio, Malmsteen, Satriani, Blind Guardian, Accept, Motorhead, Edguy, Paul Gilbert i wiele wiele innych, to tylko świecą gałami, czasem nawet nie słyszeli o takich geniuszach muzyki jak np. Pink Floyd. Ale jak się człowiek spyta o Tokijskie Hotele, Justyny Timberlejki, Fifitisenty, to każdy słyszał. A jest to smutne, bo to taka sytuacja, jakby maluch był najbardziej znanym samochodem świata, a o Ferrari wiedzieli tylko nieliczni.
mazdah
+Redaktor

WpisWysłany: Czw Gru 17, 2009 12:01    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Winterstorm napisało:
[...]czasem nawet nie słyszeli o takich geniuszach muzyki jak np. Pink Floyd.

Pink znam... ale to drugie?

prosiak81
~user

WpisWysłany: Czw Gru 17, 2009 10:26    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Pink znam... ale to drugie?

Haha, co?

[ Dodano: <b>Minutę temu</b> ]
Winterstorm napisało:
A nie jest tak? Większość ludzi z mojego otoczenia gdy spytam ich o takich muzyków jak Dio, Malmsteen, Satriani, Blind Guardian, Accept, Motorhead, Edguy, Paul Gilbert i wiele wiele innych, to tylko świecą gałami, czasem nawet nie słyszeli o takich geniuszach muzyki jak np. Pink Floyd. Ale jak się człowiek spyta o Tokijskie Hotele, Justyny Timberlejki, Fifitisenty, to każdy słyszał. A jest to smutne, bo to taka sytuacja, jakby maluch był najbardziej znanym samochodem świata, a o Ferrari wiedzieli tylko nieliczni.

Pewnie że tak nie jest. Np. Metallica jest bardzo znanym zespołem, Queen i nie tworzą w przypadku Queen tworzyli byle czego, każdy o nich słyszał, i to według Ciebie oznacza że są beznadziejni? Tak samo jak wiele jest dobrych nieznanych zespołów, tyle samo jest nieznanych i beznadziejnych ;P
Metallice udało się zaistnieć i każdy ją zna, Malmasteen nie, ale jest równie dobre. Tokio Hotel też kiedyś grali w garażu- i co wtedy byli fajni?
Winterstorm
~user

WpisWysłany: Czw Gru 17, 2009 11:03    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Właśnie, wymieniłeś dwa genialne zespoły, które zna szersze grono. Ja od ręki wymieniłem ośmioro muzyków/kapel, którzy/które pomimo geniuszu twórczego nie są powszechnie znani/znane. Poza tym dlaczego przypisujesz mi wypowiedzi, które nigdy nie miały miejsca? Gdzie ja napisałem, że jak ktoś gra w garażu to jest fajny? A tak w ogóle to z Metą wszyscy wiedzą jak jest, Queen też miał wzloty i upadki, a ja cenię ich głównie za tą twórczość bardziej hard rockową miejscami zakrawającą nawet na metal, a nie te popowe ciągoty które czasami miały miejsce.
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy » Pop/Dance/ R'n'b Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 4 z 5

Skocz do: