|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
monika_emo ~user
|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 8:54 Temat wpisu: |
|
|
| zazdrość Cię bierze? Oceniasz ich po stereotypach! |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 478 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 8:58 Temat wpisu: |
|
|
monika_emo - my wiemy co to prowokacja..  |
|
|
|
|
|
|
Glizda ~user

Dołączył: 13 Lut 2008 Wpisów: 116 Miasto: okolice Bielska-Białej Kapela: Agrressour
|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 8:59 Temat wpisu: |
|
|
meheheheheh   _________________ rock hard my firend |
|
|
|
|
|
|
Adder ~user
|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 9:12 Temat wpisu: |
|
|
| Monika, idz sie potnij skoroś emo |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 478 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Sro Mar 26, 2008 9:16 Temat wpisu: |
|
|
dosyc offtopicu, to zwykla prowokacja  |
|
|
|
|
|
|
Mallorca ~user
|
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 10:28 Temat wpisu: |
|
|
| Blog 27 to marna kopia marnego Tokio Hotel... Target Group to dzieci poniżej 15 roku życia... |
|
|
|
|
|
|
crazy_lady ~user

|
Wysłany: Pią Sie 21, 2009 8:17 Temat wpisu: |
|
|
Dla mnie Tokio Srokio Pinokio Hotel to marna podróba Green Day`a. Dziwię się, że ktoś w ogóle tego słucha A cudowny/a pan(i) wokalist(k)a wygląda jak... <dalej trzeba się domyślić>. |
|
|
|
|
|
|
prosiak81 ~user
|
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 8:47 Temat wpisu: |
|
|
[quote:cb53b4ff76="Glizda"]bleeeee
jak o nich slysze to mnie cos bierze |
Widzę że nie masz pojęcia o Tokio Hotel i oceniasz ich jedynie po wyglądzie. Owszem mają dość dziwny styl i na pierwszy rzut oka można stwierdzić że nie jest możliwe żeby sami chcieli tak wyglądać. Ale wystarczy spojrzeć na ich zdjęcia z dzieciñstwa, wyglądali bardzo podobnie. Swoją muzykę tworzą całkowicie sami i grają to co chcą grać. Sami też produkują swoje płyty, potem dając je wytwórni do wydania. Robią tak poniewż nie lubią jak im się ktoś wtrąca i chcę coś zmieniać.
[ Dodano: <b>Minutę temu</b> ]
Widzę że nie masz pojęcia o Tokio Hotel i oceniasz ich jedynie po wyglądzie. Owszem mają dość dziwny styl i na pierwszy rzut oka można stwierdzić że nie jest możliwe żeby sami chcieli tak wyglądać. Ale wystarczy spojrzeć na ich zdjęcia z dzieciñstwa, wyglądali bardzo podobnie. Swoją muzykę tworzą całkowicie sami i grają to co chcą grać. Sami też produkują swoje płyty, potem dając je wytwórni do wydania. Robią tak poniewż nie lubią jak im się ktoś wtrąca i chcę coś zmieniać.
[ Dodano: Minutę temu ]
Chodziło mi o tę wypowied¼:
| Juhas napisało: | Pozwolę sobie opowiedzieć nieco o komercji, gdyż zauważyłem pewien błąd myśleniowy, który ktoś starał się wyjaśnić.
Otóż, KA¯DY wykonawca, który zarabia COKOLWIEK(nawet jedną złotówkę) na swojej muzyce, jest KOMERCYJNY.
W komercji nie ma nic złego. Jeśli na mój koncert przyjdzie 100, czy 1000 osób i nawet zapłacą mi za bilety, to ja się bardzo z tego ucieszę. Ale tylko z jednego powodu. Bo chcą słuchać tego, co im proponujemy. Chcą słuchać tego, co sami zrobiliśmy i co nam się podoba.
Problem pojawia się dopiero w momencie, gdy komponujesz muzykę tak, aby słuchało ją jak najwięcej ludzi. Wtedy jest to zwyczajne robienie kurwy z muzyki. Tak samo, jak ktoś Cię tworzy. Tzn. każe Ci nosić ciuchy, których nigdy byś nie założył, nawet pisze Ci piosenki. Wtedy jesteś zwyczajną kurwą.
Natomiast jeśli jesteś sobą, grasz to, co Ci w duszy gra(nawet niech to będzie pieprzony pop, czy techno) i nikt nie pracuje nad Twoim imagem to jest ok. Nawet, jeśli na koncert przychodzi milion osób.
Nie dzielmy muzyków na komercyjnych i niekomercyjnych, tylko na tych prawdziwych i tych stworzonych, lub grających pod publiczkę.
A co do TH, to po prostu widać jak na dłoni, że oni zostali stworzeni. Czy ktoś tak na codzieñ wygląda? (teraz się ktoś czepi lat 70 / 80 i makijażu heavy-metalowego, a ja powiem, że wtedy czasy były zupełnie inne).
A skoro ktoś ich tworzy w taki sposób, to jest ogromna możliwość, że tworzy im się również muzykę i teksty(nie wiem w prawdzie, ja to u nich wygląda, ale podejrzewam, że sami tego nie robią).
Co do promocji - to nie ma w niej też nic złego, a wręcz przeciwnie. Jeśli ktoś ładuje w Ciebie kasę(nawet, żeby na Tobie zarobić) to jest bardzo dobrze. Bo dzięki temu trafisz do szerszego grona i może Twoja muzyka będzie miała szansę spodobać się dużo większej ilości osób. Ważne, żeby pamiętać, żeby nie zatracić granicy pomiędzy byciem muzykiem, a byciem produktem.
BTW, nie wiem, czy wiecie, ale jest już od jakiegoś czasu polska "odpowied¼" na Tokio Hotel. Jest to łódzki(dlaczego?? Dlaczego oni kurwa są z £odzi??!! ) zespół składający się z młodych pedałków podobnych do TH.
Niestety nazwy nie pamiętam, ale też nastąpiła ostra stylizacja na rocka, co jest złym zjawiskiem, bo niedługo trzeba będzie wprowadzic nowy podział: "pseudo-rock" i "rock". Najbardziej boli mnie to, że ludzie słuchający TH mówią o sobie, że słuchają rocka, punka, bąd¼ (sic) metalu.
To jest tragedia, gdyż Ci ludzie nigdy w życiu nie słyszeli zapewne rocka, punka, czy metalu, ale faktycznie, może kiedyś do tego dojrzeją.
No, to chyba wszystko, co chciałem powiedzieć. |
Widzę że nie masz pojęcia o Tokio Hotel i oceniasz ich jedynie po wyglądzie. Owszem mają dość dziwny styl i na pierwszy rzut oka można stwierdzić że nie jest możliwe żeby sami chcieli tak wyglądać. Ale wystarczy spojrzeć na ich zdjęcia z dzieciñstwa, wyglądali bardzo podobnie. Swoją muzykę tworzą całkowicie sami i grają to co chcą grać. Sami też produkują swoje płyty, potem dając je wytwórni do wydania. Robią tak poniewż nie lubią jak im się ktoś wtrąca i chce coś zmieniać.
A kwestia czy TH to rock czy nie, myślę że to sprawa indywidualna 
W ogóle trudno to sprecyzować ponieważ np. piosenka "Hunde" jest to elektroniczny pop, a "Humanoid" to rock. Ale wydaję mi się że w większości mają piosenki rockowe. |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 7:48 Temat wpisu: |
|
|
Srockowe. To, że pojawia się tam perkusja i gitara, to jeszcze nie znaczy, że można to rockiem nazwać. Już bardziej rockowa jest Maryla Rodowicz, nie mówiąc o Perfect czy Budce Suflera (pierwsi wykonawcy, którzy mi do głowy przyszli, akurat na polskich trafiło ) W rocku chodzi o pewien feeling, pazur, swobodę, a tego za grosz nie ma w TH. Jest to cukierkowe, wygładzone i wypieszczone. A jeśli tak samo wyglądali w dzieciñstwie jak teraz, to ja mogę im tylko współczuć tego dzieciñstwa... |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 982 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 9:47 Temat wpisu: |
|
|
Wypowied¼ Winterstorma przypomniała mi pewną rzecz, która po prostu mnie zabiła. Na pewno pamiętacie zespół Blog 27. Być może niektórzy z Was też wiedzą, że ojciec jednej z tych dziewczyn był kimś tam wysoko postawionym w wytwórni muzycznej(być może nawet prezesem).
Być może niektórzy z Was pamiętają hit wakacji z przed wielu lat, gdy chodziło się jeszcze do podstawówki, a mianowicie piosenkę Alexi "U-la-la-la".
Tam był taki tekst w refrenie:
"U la la la
I love you bebe
U la la la la
Love me tonight"
Kiedyś słyszałem cover tej piosenki wykonany własnie przez Blog 27.
Niewtajemniczonym powiem, że dziewczyny, które tam śpiewały były bardzo młode.
Refren brzmiał prawie tak samo, poza ostatnim wersem, która u Blog brzmiała: "Save me".
Dlaczego? Prawdopodobnie tatuś zabronił śpiewać córce, że chce seksu
Po prostu to jest pewna hipokryzja itd, itp. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
prosiak81 ~user
|
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 11:31 Temat wpisu: |
|
|
Jej, ale czy kogoś obchodzi co oni tworzą?
Grunt, ze robią to od serca, nie pod publiczkę i że mają swoich wiernych fanów. Czy to pop czy rock, to chyba nie jest ważna. Jeśli komuś się podoba to słucha i kropka ;P |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Pią Gru 04, 2009 12:07 Temat wpisu: |
|
|
| Wiernych fanów, którzy za rok-dwa znajdą sobie inny obiekt kultu i wszyscy zapomną o Tokio Hotel. A jak to nie jest muzyka robiona pod publiczkę, to ja już nie wiem, która jest takową... |
|
|
|
|
|
|
prosiak81 ~user
|
Wysłany: Pią Gru 04, 2009 3:54 Temat wpisu: |
|
|
| Winterstorm napisało: | | Wiernych fanów, którzy za rok-dwa znajdą sobie inny obiekt kultu i wszyscy zapomną o Tokio Hotel. A jak to nie jest muzyka robiona pod publiczkę, to ja już nie wiem, która jest takową... |
Takową muzyką jest Jonas Brothers któży robią kasę na wszystkim czym się da, z tego samego powodu Miley Cyrus, Demi Lovato itd.
Linkin Park także- zmienił swój styl ponieważ przestał on być popularny i lubiany. A co do muzyki Tokio Hotel- wypowiedacie się, chod¼ większość z Was nie zna żadnego tekstu, albo opieracie się na dwóch piosenkach nie znając nowych. Bez sensu
Tokio Hotel- owszem mają swoich wiernych fanów, któży są z nimi od początku kariery. A to czy ich za dwa lata zostawią czy nie, tego nikt nie wie.
Mówicie też że z muzyki Tokio Hotel się wyrasta, hmm, ale nie zauważyliście się że ich muzyka też dojżała? Pewnie nie, bo oceniając TH opieracie się na piosenkach sprzed 4 lat. I jeszcze jedno: to nie prawda że Th słuchają tylko dziewczynki w przedziale wiekowym 13- 15( w tym wieku słuchają w większości Jonas Brothers). Tokio Hotel mają fanki w różnym wieku, dużo ma ponad 20 lat, ponieważ zaczęła ich słuchać w wieku 15 i lubi ich nadal. Tokio Hotel mają też FANÓW i to dość sporo.
Heh, a w ogóle zauważylście że już od pięciu lat mówicie "Za rok o TH zapomną", a oni są nadal " I to w szczytowej formie, rozwijają się i stają coraz bardziej sławni. Ludzie ich zaczynają doceniać i dobrze.
[ Dodano: <b>Minutę temu</b> ]
| Heretyk napisało: | Co do kinder punków łatwo ich rozróżnić, po rozmowie mojej dzisiaj z kumplem z zespółu
"[Znajomi][RK] Rączka: a kim chcesz zostac w przyszlosci?
Bajki: pieczarka
[Znajomi][RK] Rączka: serio sie pytam
Bajki: chuj nikim
Bajki: pierdoli mnie kim bede
[Znajomi][RK] Rączka: i WIDZISZ!!!!!!!!!!!!
[Znajomi][RK] Rączka: jesli zapytasz sie czlowieka co mysli ze jesy punkiem kim chce zostac w przyszlosci i powie ze nie wie to jest punkiem a jesli inaczej to nie"
Tym pytaniem można rozróżnić kinderpunka
Wracając do tokio - niech sobie tam będą czym chcą, ale niech nie mówią że są punkami, metalami, czy nie wiem co... Bo wtedy już ich trzeba bić
Ave |
Haha, a przepraszam kiedy oni powiedzieli ze są punkami czy metalami? Oni nawet nie lubią takiej muzyki i doskonale sobie zdają sprawę że są lepsze zespoły od nich. |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Pią Gru 04, 2009 7:47 Temat wpisu: |
|
|
Nie lubią metalu? To po kiego grzyba paradują w koszulka Venom? Hipokryzja do kwadratu. Są nadal mówisz? Ostatni raz o nich słyszałem hm... no będzie ze dwa lata temu  |
|
|
|
|
|
|
prosiak81 ~user
|
Wysłany: Pią Gru 04, 2009 10:21 Temat wpisu: |
|
|
| Winterstorm napisało: | Nie lubią metalu? To po kiego grzyba paradują w koszulka Venom? Hipokryzja do kwadratu. Są nadal mówisz? Ostatni raz o nich słyszałem hm... no będzie ze dwa lata temu  |
Hah! A to akurat dobrze o nich świadczy! Na Vivie puszczają beznadzieje i w radiu to samo. Więc tylko się cieszyć!
Ok, metal lubi jeden członek zespołu  |
|
|
|
|
|
|
|