Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Tokio hotel
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy » Pop/Dance/ R'n'b
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Adder
~user

Wpisów: 241
Kapela: Agrressour
WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 11:56    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

SadaM nie chcialem cie urazic a jesli to zrobilem to sie naleza przeprosiny. Chodzilo mi tylko o to ze mazdah nie obraza tych ktorzy sluchaja tokio hotel.sluchaja to juz ich strata. Ty SadaM potraktowales to troche ostrzej, ale tobie tez musze przyznac racje bo ją masz.
Ogląda profil użytkownika   
Smar
~user

Wpisów: 156
Miasto: Zawada
WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 12:31    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

starcie gigantów Very Happy co do mojego zdania na ten temat.... dla mnie sa nikim ich muzyka jest dla mnie bez wartościowa i denna robiona dla tysiaców fanek które jak ją słysza to robia pod siebie i myślą że sa kimś jak słuchaja takiego chłamu i to co powiedział mazdah lubie być w tych co nie słuchaja tego co puszczaja cały czas na vivie albo mtv nie widze nic ciekawego i wartościowego w muzyce zrobionej na 2 syntezatorach i wokalu przepuszczonemu 5 razy przez komputer tylko po to żeby na ty zarobić jak dla mnie muzyka jest przyjemnościa i nie gram dla pieniedzy tylko dla siebie i dla ludzi który potrafia docenić to jaki wysiłek i czas jaki jest w to włożony to by było na tyle bo nie chce mi sie wiecej pisać Very Happy
*Moderator

Wpisów: 839
Miasto: Zgierz/Łódź
Kapela: Northern Lights
Solówki: 2
WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 12:55    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

EXACTLY...
~user

Wpisów: 146
Miasto: £ód¼
Kapela:
WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 1:24    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Zgodzę sie z mazdahem...Tokio Hotel może być wstępem do bardziej ambitniejszej rockowej muzyki, aczkolwiek w większości jest to skutek odwrotny i większość "wyznawców" Tokio Hotel przechodzi na techno. Popatrzmy prawdzie w oczy. Dziś Tokio Hotel tylko wegetuje i w tej chwili nie tworzy (chyba, że za dwa dni maja nagrania, a ja o tym nie wiem) a techno powstaje co chwila i dlatego dziś nie mamy Tokio Hotel tylko techno. Wytwórniom chodzi też o czas produkcji i o to jak dużo muzyka wymaga skupienia. Jeśli kawałek techno powstaje w 15 minut, a kawałek Tokio Hotel w 25 i słuchając techno można nic z tego nie tracić robiąc wszystko, a przy Tokio Hotel nie można np. odkurzać to wytwórnia wydaje techno. W ten sposób myślę, że era Tokio Hotel dobiegła koñca. W koñcu ludzie zapragną muzyki trudniejszej w odbiorze. Takie sytuacje miały miejsce tak jak miały miejsce tryumfy Tokio Hotel.

Cytat:
i to co powiedział mazdah lubie być w tych co nie słuchaja tego co puszczaja cały czas na vivie albo mtv

ale nie znaczy, że wszystko co długo leci w telewizji zaraz jest chłamem.

Wracając do Tokio Hotel. Jak ktoś chce słuchać to jego mózg wyżera nie mój. Fakt jest taki, że jest muzyka mało wartościowa, ale to juz nie mój problem.
Heretyk
~user

Wpisów: 68
Miasto: Kraków
Kapela: BIOT
WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 1:34    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Jedyna dobra telewizja, to alternatywna, której nie ma aktualnie Smile

Swoją drogą jest ciekawe to że nikt TH nie słucha - ba, nawet jest tu wielu wrogów, a temat cieszy się taka popularnością... coś w tym jest Smile

Ave

~user

Kapela:
WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 1:40    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
Jedyna dobra telewizja, to alternatywna, której nie ma aktualnie

Aktualnie nie, ale jeszcze na początku lat 90 MTV nadawało sporo dobrej rockowej muzy, a nie programy w stylu "Umów się z moim chomikiem i umyj mu zęby". "Roots Bloody Roots" można było zobaczyć raz w tygodniu (aż!), a (trochę to było wcześniej) "Pull me under" nawet dwa-trzy.

BTW. Tokio Hotel nikt nie słucha. Kilkanaście tysięcy fanek z całego świata lubi ich oglądać, dlatego są w telewizji częściej niż w radiu
quba
@Naczelny

Wpisów: 478
Miasto: Olesno
Kapela: newbandz
WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 1:50    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Swoją drogą wydaje mi się, że są sławni głównie dlatego, że są kontrowersyjni. Ciągle się o nich mówi, co prawda nie w superlatywach. Dla nich ważne jest, że są na ustach wielu. Wg mnie zgnią śmiercią naturalną, gdy tylko zaczną być zbyt starzy, by móc być idolami nastolatków.
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
ioper11
~user

Kapela:
WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 1:59    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

quba napisało:
Swoją drogą wydaje mi się, że są sławni głównie dlatego, że są kontrowersyjni. Ciągle się o nich mówi, co prawda nie w superlatywach. Dla nich ważne jest, że są na ustach wielu. Wg mnie zgnią śmiercią naturalną, gdy tylko zaczną być zbyt starzy, by móc być idolami nastolatków.

Poprawka: byli na ustach wszystkich. Teraz nam się zebrało na gadanie, ale prawdziwy hałas już ucichł. Ale zgodzę sie co do kontrowersyjności. Bo gdyby nie ich gejowsko-dziwny image to nikt by o nich nie gadał bo jest masa zespołów które nie ambitna muzykę robią lepiej od nich. Obawiam się, że niedługo pojawi się nowe Tokio Hotel...na szczęście w Polsce ten stołek jest zajęty
SadaM
*Moderator

Wpisów: 839
Miasto: Zgierz/Łódź
Kapela: Northern Lights
Solówki: 2
WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 2:38    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

coz pedalstwo jest kontrowersyjne hahahaha... trudnosc odbioru muzyki ma wplyw na ich suchaczy do tego doszedl chyba kazdy sam albo chodzby czytjac ten temat. Dowodem na to moze byc np to ze o Tokio fotel mowi kazdy a muzyka jest banalna, a np o ludziach ktorzy graja dajmy na to black, albo satanic metal, wystepujacy na scenie w przebraniach albo pomalowanych mordach z odwroconymi krzyzami i pentagramami wiekszymi niz ich glowy, nikt jakos nie zawraca sobie glowy. To uwazam jest dopiero kontrowersja i indywidualnosc. Wiekszosc ludzi nie lubi tej muzyki nie sluchajac jej nawet a patrzac na tych ludzi. Coz, niektore slabe umysly nie moga przyswoic roznic miedzy czyimis upodoaniami itd... O zespolach np jak infernal war, Abigor czy nawet Marduk nikt nie mowi a oni dopiero wygladaja i robia dziwne rzeczy. Uwazam ze gdyby nie telewizja to Tokio syf bylby wyklym nie postrzegalnym zespolem dzieci probujacych grac jakis marny punkrock.... Coz, moze wtedy z czasem ich muzyka stawala by sie coraz ambitniejsza bo to co teraz pokazuja to.... lepiej nie mowic....

PS: sorry za literowki ale pisze na innej klawiorce a nie chce mi sie edytowac calego tekstu

~user

Wpisów: 68
Miasto: Kraków
Kapela: BIOT
WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 2:45    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

ja wiem, że wy tu w większości to metalu pewnie słuchacie, ale rozróżniajmy pojęcia kinderpunk, punkrock, kinderpunk przechodzący w punkrock.

TH próbuje grać kinderpunk - ale nawet to im nie wychodzi Smile

Ave

+Redaktor

Wpisów: 129
Miasto: Kalisz
Kapela: The Removal Machine
WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 3:22    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Widzisz SadaM, nie chodzi mi o Twoje poglądy, tylko sposób ich wyrażania.
Może podam na przykładzie wegetarianizmu:

ja - nie lubię mięsa, nie jem mięsa, ale jak ktoś je to niech sobie je, prędzej czy pó¼niej pozna coś innego i może mu zasmakuje bardziej

Sadam - jesteś pierdo**nym debilem że jesz mięso!! mięso jest pedalskie, tylko pedały jedzą mięso! Zjedz sałatkę, mięso to pie**olone dno

Wiesz już o co mi chodzi?
TH gra niskich lotów muzykę, ale nie sobie chłopaki ( czy tez obojniaki, bo niektórych ciężko zaklasyfikować robią co chcą, nic mi do tego. Niech sobie lecą w TV, niech sobie ludzie ich słuchają. JA słucham innej muzyki. Koniec, kropka. Mamy takie samo zdanie o muzyce TH, tylko wyrażamy je w inny sposób, moim zdaniem Ty wyrażasz się nie grzesząc elokwentnością

quba
@Naczelny

Wpisów: 478
Miasto: Olesno
Kapela: newbandz
WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 7:14    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Tak, tak, elokwencją ;-)
A teraz proszę już zejść z tematu sposobu wyrazania poglądaów i skupic się już tylko i wyłącznie na temacie Smile
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
ioper11
~user

Kapela:
WpisWysłany: Sro Mar 26, 2008 3:50    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Znamy następców Tokio Hotel. Są to wszelkie J-Rocki i J-Popy na które ludzie lubią patrzeć bo są z Japonii. Krew mnie zalała jak usłyszałem od koleżanki, że "J-Rockowe zespoły to się męczą nas swoją muzyką, a nie to co te lenie z Genesis" gdy próbowałem im wytłumaczyć kto gra skomplikowaną muzykę. Ale ona ma racje...te Japoñczyki się męczą nad tymi swoimi dwoma akordami (zupełnie jak Tokio Hotel)
Juhas
*Moderator

Wpisów: 982
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
WpisWysłany: Sro Mar 26, 2008 5:11    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Pozwolę sobie opowiedzieć nieco o komercji, gdyż zauważyłem pewien błąd myśleniowy, który ktoś starał się wyjaśnić.

Otóż, KA¯DY wykonawca, który zarabia COKOLWIEK(nawet jedną złotówkę) na swojej muzyce, jest KOMERCYJNY.

W komercji nie ma nic złego. Jeśli na mój koncert przyjdzie 100, czy 1000 osób i nawet zapłacą mi za bilety, to ja się bardzo z tego ucieszę. Ale tylko z jednego powodu. Bo chcą słuchać tego, co im proponujemy. Chcą słuchać tego, co sami zrobiliśmy i co nam się podoba.

Problem pojawia się dopiero w momencie, gdy komponujesz muzykę tak, aby słuchało ją jak najwięcej ludzi. Wtedy jest to zwyczajne robienie kurwy z muzyki. Tak samo, jak ktoś Cię tworzy. Tzn. każe Ci nosić ciuchy, których nigdy byś nie założył, nawet pisze Ci piosenki. Wtedy jesteś zwyczajną kurwą.

Natomiast jeśli jesteś sobą, grasz to, co Ci w duszy gra(nawet niech to będzie pieprzony pop, czy techno) i nikt nie pracuje nad Twoim imagem to jest ok. Nawet, jeśli na koncert przychodzi milion osób.

Nie dzielmy muzyków na komercyjnych i niekomercyjnych, tylko na tych prawdziwych i tych stworzonych, lub grających pod publiczkę.

A co do TH, to po prostu widać jak na dłoni, że oni zostali stworzeni. Czy ktoś tak na codzieñ wygląda? (teraz się ktoś czepi lat 70 / 80 i makijażu heavy-metalowego, a ja powiem, że wtedy czasy były zupełnie inne).
A skoro ktoś ich tworzy w taki sposób, to jest ogromna możliwość, że tworzy im się również muzykę i teksty(nie wiem w prawdzie, ja to u nich wygląda, ale podejrzewam, że sami tego nie robią).

Co do promocji - to nie ma w niej też nic złego, a wręcz przeciwnie. Jeśli ktoś ładuje w Ciebie kasę(nawet, żeby na Tobie zarobić) to jest bardzo dobrze. Bo dzięki temu trafisz do szerszego grona i może Twoja muzyka będzie miała szansę spodobać się dużo większej ilości osób. Ważne, żeby pamiętać, żeby nie zatracić granicy pomiędzy byciem muzykiem, a byciem produktem.

BTW, nie wiem, czy wiecie, ale jest już od jakiegoś czasu polska "odpowied¼" na Tokio Hotel. Jest to łódzki(dlaczego?? Dlaczego oni kurwa są z £odzi??!! ) zespół składający się z młodych pedałków podobnych do TH.
Niestety nazwy nie pamiętam, ale też nastąpiła ostra stylizacja na rocka, co jest złym zjawiskiem, bo niedługo trzeba będzie wprowadzic nowy podział: "pseudo-rock" i "rock". Najbardziej boli mnie to, że ludzie słuchający TH mówią o sobie, że słuchają rocka, punka, bąd¼ (sic) metalu.
To jest tragedia, gdyż Ci ludzie nigdy w życiu nie słyszeli zapewne rocka, punka, czy metalu, ale faktycznie, może kiedyś do tego dojrzeją.

No, to chyba wszystko, co chciałem powiedzieć.

~user

Wpisów: 116
Miasto: okolice Bielska-Białej
Kapela: Agrressour
WpisWysłany: Sro Mar 26, 2008 7:37    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

bleeeee Surprised
jak o nich slysze to mnie cos bierze

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy » Pop/Dance/ R'n'b Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 2 z 5

Skocz do: