Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
System Of a Down

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy » Rock/Metal/Punk
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rOck
~user

Wpisów: 59
WpisWysłany: Sob Gru 06, 2008 2:51    Temat wpisu: System Of a Down  Zacytuj zaznaczone      

...aż nieche mi się wierzyć,że na tym forum nie było jeszcze żadnego tematu o tej prawie-legendarnej kapeli! Zacznijmy od tego czy ktoś wogóle słyszał o nich?(głupie pytanie)...Więc tak zespół składał się z czterech członków :John Dolmayan(perkusja),Daron Malakian(gitara i wokal),Shavo Odadjian(bas) i Serj Tankian (wokal i klawisze).System of a Down wywodzi się z Los Angeles chociaż korzenie ma aż w Armenii.Wszystko zaczęło się w LA w 1993 roku, Serj poznał młodego gitarzystę - Daron'a Malakian'a. Oboje byli wtedy w zupełnie różnych grupach, ale zauważyli u siebie wiele wspólnych cech, m.in. ormiańskie pochodzenie. Razem z perkusistą Andranik'iem "Andy" Khatchadurian'em założyli zespół z początku nazwany "SOIL".Wkrótce basistę grupy zastąpił Shavarsh "Shavo" Odadjian, który najpierw był tylko menedżerem grupy, a w 1995 roku stał się jej członkiem.Grali progresive rock i alternative metal a ich piosenki opowiadały o ludobójskie w Armennii(Turcy wyrżneli w pień ponad 3mil. ludzi,którz bronili swojej religi! Surprised ),o tym,że powinnimśmy wkońcu zacząć dbać o swoją planetę i miało przesłanie apolityczne...cały czas mówie o nich w czasie przeszłym,ponieważ zespół rozpadł się/zawiesił działalność w roku 2005 Sad
Ogląda profil użytkownika   
fala17
~user

Wpisów: 26
Miasto: okolice Katowic
WpisWysłany: Nie Gru 07, 2008 2:21    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

wkurzyłam się gdy ogłosili upadek zespołu nawet nie wiem z jakiego powodu; byli świetnym zespołem i do dziś lubię ich piosenki taki sentyment ma się do niektórych; no i tu należy by wspomnieć o solowej karierze Serji'a Tankiana jest do kitu nie podobają mi się jego piosenki czegoś w nich brakuje
rOck
~user

WpisWysłany: Nie Gru 07, 2008 3:08    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

nie tylko Serj nadal występuje - Daron i John też grają w założonym przez siebie zespole ([coś-tam-coś-tam] on Broodway) który w mojej opini,też jest do dupy.Poszczególni członkowie SOADa nie mają szans dorównać poziomowi który reprezentował sam System... a zespół rozpadł się dlatego bo Daron chciał być na pierwszym miejscu,ponieważ to on pisał większość tekstów (które były naprawde fenomenalne Smile ),grał na gitarze i śpiewał...za wiele pozytywnych opinii na jego temat wpłyneło na to,że poprostu woda sodowa uderzyła mu do głowy Sad niestety czasami tak bywa...
Adder
~user

Wpisów: 239
Kapela: Agrressour
WpisWysłany: Nie Gru 07, 2008 3:39    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

To teraz mnie skopiecie ale przynajmniej rozkręce ten temat. Dla mnie SOAD od początku to syf Very Happy
rOck
~user

WpisWysłany: Nie Gru 07, 2008 3:57    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

GIIIIIIIIIIIIIIIŃ MAAAARNIE !!!<dżołkerson Smile > Każdy ma swoje zdanie,dla mnie SOAD jest Bogiem...tylko soadowy-kościół postawić i będzie git Very Happy ...a jak,już to syf z przekazem!(niestety w większosci współczesnych utworów tego brakuje )
Adder
~user

Wpisów: 239
Kapela: Agrressour
WpisWysłany: Nie Gru 07, 2008 4:00    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

dla mnie najbardziej liczy sie muzyka, chociaz przekaz tez wazny, ale ja przestałem nawet doszukiwac sie jakiegokolwiek przekazu słysząc muzyke tego zespołu Very Happy
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy » Rock/Metal/Punk Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: