| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
rOck ~user

|
Wysłany: Sob Gru 06, 2008 2:51 Temat wpisu: System Of a Down |
|
|
...aż nieche mi się wierzyć,że na tym forum nie było jeszcze żadnego tematu o tej prawie-legendarnej kapeli! Zacznijmy od tego czy ktoś wogóle słyszał o nich? (głupie pytanie)...Więc tak zespół składał się z czterech członków :John Dolmayan(perkusja),Daron Malakian(gitara i wokal),Shavo Odadjian(bas) i Serj Tankian (wokal i klawisze).System of a Down wywodzi się z Los Angeles chociaż korzenie ma aż w Armenii.Wszystko zaczęło się w LA w 1993 roku, Serj poznał młodego gitarzystę - Daron'a Malakian'a. Oboje byli wtedy w zupełnie różnych grupach, ale zauważyli u siebie wiele wspólnych cech, m.in. ormiańskie pochodzenie. Razem z perkusistą Andranik'iem "Andy" Khatchadurian'em założyli zespół z początku nazwany "SOIL".Wkrótce basistę grupy zastąpił Shavarsh "Shavo" Odadjian, który najpierw był tylko menedżerem grupy, a w 1995 roku stał się jej członkiem.Grali progresive rock i alternative metal a ich piosenki opowiadały o ludobójskie w Armennii(Turcy wyrżneli w pień ponad 3mil. ludzi,którz bronili swojej religi! ),o tym,że powinnimśmy wkońcu zacząć dbać o swoją planetę i miało przesłanie apolityczne...cały czas mówie o nich w czasie przeszłym,ponieważ zespół rozpadł się/zawiesił działalność w roku 2005  |
|
|
|
|
|
|
fala17 ~user
|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 2:21 Temat wpisu: |
|
|
| wkurzyłam się gdy ogłosili upadek zespołu nawet nie wiem z jakiego powodu; byli świetnym zespołem i do dziś lubię ich piosenki taki sentyment ma się do niektórych; no i tu należy by wspomnieć o solowej karierze Serji'a Tankiana jest do kitu nie podobają mi się jego piosenki czegoś w nich brakuje |
|
|
|
|
|
|
rOck ~user

|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 3:08 Temat wpisu: |
|
|
nie tylko Serj nadal występuje - Daron i John też grają w założonym przez siebie zespole ([coś-tam-coś-tam] on Broodway) który w mojej opini,też jest do dupy.Poszczególni członkowie SOADa nie mają szans dorównać poziomowi który reprezentował sam System... a zespół rozpadł się dlatego bo Daron chciał być na pierwszym miejscu,ponieważ to on pisał większość tekstów (które były naprawde fenomenalne ),grał na gitarze i śpiewał...za wiele pozytywnych opinii na jego temat wpłyneło na to,że poprostu woda sodowa uderzyła mu do głowy niestety czasami tak bywa...  |
|
|
|
|
|
|
Adder ~user
|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 3:39 Temat wpisu: |
|
|
To teraz mnie skopiecie ale przynajmniej rozkręce ten temat. Dla mnie SOAD od początku to syf  |
|
|
|
|
|
|
rOck ~user

|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 3:57 Temat wpisu: |
|
|
GIIIIIIIIIIIIIIIŃ MAAAARNIE !!!<dżołkerson > Każdy ma swoje zdanie,dla mnie SOAD jest Bogiem...tylko soadowy-kościół postawić i będzie git ...a jak,już to syf z przekazem!(niestety w większosci współczesnych utworów tego brakuje ) |
|
|
|
|
|
|
Adder ~user
|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 4:00 Temat wpisu: |
|
|
dla mnie najbardziej liczy sie muzyka, chociaz przekaz tez wazny, ale ja przestałem nawet doszukiwac sie jakiegokolwiek przekazu słysząc muzyke tego zespołu  |
|
|
|
|
|
|
|