| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 839 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Sro Sie 13, 2008 1:57 Temat wpisu: Sweeping - Co i jak?! |
|
|
Jest ktos w stanie strescic i dac kilka praktycznych cwiczen badz wskazowek ku nauczeniu sie tego fajnego scierwa??
\,,/AvE\,,/ _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 10:52 Temat wpisu: |
|
|

Myślę, że dobre ćwiczonko na początek.
A wskazówki i ćwiczenia? Przede wszystkim praktyka., Bardzo dużo praktyki. Uczenie się sweepingu jest bardzo mozolne, przynajmniej dla mnie. Zaczynamy baaaaardzo powoli. Trzeba idealnie zsynchronizować pracę obu rąk. Do tej pory mi to nie wychodzi
A tak w ogóle to mój pierwszy post. Dzieñ dobry, miło mi pañstwa poznać, mam nadzieję, że nie napisałem nic głupiego  |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 839 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 5:23 Temat wpisu: |
|
|
Witamy witamy
PS: co do tego cwiczenia to kiedy na strunie B i A sa do zagrania 15,17,15 to aby to zagrac trzeba uderzyc jeszcze raz o strune co pozniej uniemozliwia troche sweeping albo conajmnije sama jego idee zaciera. Tak tylko mi sie zdaje ale powinno byc max 2 dzwieki na tej samej strunie aby zakonczyc jedna wedrowke prawej reki w gore i wracajac uderzyc kolejny dzwiek na tej samej i pozniej isc znowu w doł. Moze troche nagmatwalem ale wiecie chyba o co chodzi.  _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 5:32 Temat wpisu: |
|
|
W sumie racja. Jednakoż można wesprzeć się jakimś hammer-onem i już powinno być w porządku  |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Wysłany: Pon Lis 17, 2008 6:47 Temat wpisu: |
|
|
I teraz sie zgodze  _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Pon Lis 17, 2008 10:48 Temat wpisu: |
|
|
Faktycznie Sadam ma rację. Ciężko to zagrać sweepingiem.
Mnie na przykład rozwalił ten koleś. Czysty przykład co można zrobić po opanowaniu tej sztuki.
http://www.youtube.com/watch?v=M3yh_VPaOgw&feature=related
Przy okazji dobre ćwiczenie. Niestety bez TAB-u _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Wysłany: Wto Lis 18, 2008 6:08 Temat wpisu: |
|
|
jak chcesz fajny sweeping to looknij sobie Jeffa Loomisa z Nevermora, to jest dopiero konkret
tu masz jakies motywy
http://pl.youtube.com/watch?v=b-ESkM2e21I _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 982 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Czw Mar 19, 2009 10:20 Temat wpisu: |
|
|
Damn, respecta. Chyba czas się wziąć za naukę tego cuda  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Czw Mar 19, 2009 1:42 Temat wpisu: |
|
|
| Ano ja się wziąłem od wczoraj, ale czuję, że ciężko będzie. Struny mam trochę za sztywne do takiego grania, trzeba będzie to zmienić. |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Wysłany: Czw Mar 19, 2009 8:44 Temat wpisu: |
|
|
No coz, ja wzioalem sie za to od jakiego miecha i powiem wam ze idzie niezle, juz nawet w solowkach swojej kapelki stosuje te sztuke i wychodzi miodzio. Nie jest to takie trudne na jakie wyglada  _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

|
Wysłany: Czw Mar 19, 2009 8:59 Temat wpisu: |
|
|
| Winterstorm napisało: | | Ano ja się wziąłem od wczoraj, ale czuję, że ciężko będzie. Struny mam trochę za sztywne do takiego grania, trzeba będzie to zmienić. |
Jaki masz rozmiar? _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Adder ~user
|
Wysłany: Czw Mar 19, 2009 9:07 Temat wpisu: |
|
|
| Dobrze ze wkleiles cytat bo by glupio to pytanie wyszlo ;P |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Czw Mar 19, 2009 9:54 Temat wpisu: |
|
|
Podteksty! Wszędzie podteksty!
Rozmiar STRUN (!) które aktualnie mam to 10-52, nastrojone do E, struny Dean Markley Blue Steel. Przymierzam się do drastycznej zmiany na 9-42 albo coś koło tego  |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

|
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 10:03 Temat wpisu: |
|
|
| Winterstorm napisało: | Podteksty! Wszędzie podteksty!
Rozmiar STRUN (!) które aktualnie mam to 10-52, nastrojone do E, struny Dean Markley Blue Steel. Przymierzam się do drastycznej zmiany na 9-42 albo coś koło tego  |
Ja mam 10 - 46, ale mi odpowiada najbardziej  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
|