|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
deic ~user

Dołączył: 16 Gru 2008 Wpisów: 22 Miasto: Suwałki Kapela: Arbitrium Solówki: 1 |
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 2:05 Temat wpisu: |
|
|
Na dzieñ dzisiejszy kupuję Dean Markley Blue Steel. Mają sporą zawartość żelaza, więc dają nieco mocniejszy sygnał, ale mi raczej chodzi o ich - według mnie dobre - brzmienie i elastyczność - szczególnie na początku użytkowania. Z tego co wiem nie brzmią na gitarach z zamontowanym naraz floydem i aktywną elektroniką. Z powodu podwyższonej twardości mogą też szybciej zdzierać progi. Sensacji typu zrywanie itp. nie doświadczyłem, pomimo dość silnego 'wajchowania'.
Kiedyś używałem D'Addario - fajnie brzmiące, ale z jakichś powodów leciała mi owijka na grubszych strunach.
Co do DR - wszystko było niby ok, ale jakoś bez zbytnich sensacji.
I w koñcu Presto - tak bardzo zwijających się w pętle drutów to chyba nie miałem, ale było to dawno, więc może poprawili...
pzdr |
|
|
|
|
|
|
nelsonmisiek ~user
Dołączył: 21 Mar 2011 Wpisów: 2 Miasto: Warszawa Kapela: Goodbye Sober Days
|
Wysłany: Pon Mar 21, 2011 9:03 Temat wpisu: |
|
|
Używam Ernie Balli 10-46 do elektryka, a do akustyka to jakie się nawiną  _________________ Gitara to nie instrument, to religia. |
|
|
|
|
|
|
gitarnik ~user
|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 5:05 Temat wpisu: |
|
|
sorki jesli odkopuje ale ostatnio zaczynam intresowac sie basem coraz bardziej jakie struny do gitary basowej polecicie?
struny gitarowe DR? mam mieszane uczucia, nie wiem czy cos mnie odciagnie od elixirow np polyweb |
|
|
|
|
|
|
Steinhower ~user

|
Wysłany: Nie Wrz 18, 2011 2:00 Temat wpisu: |
|
|
Ja polecam Elixir-y, sam używam super light / .009 - .042 bardzo fajne, wytrzymują naprawdę superr długo i fajne brzmienie, nie są ostre w dotyku, miękkie, podciąganie to sama przyjemność i wcale nie są za fortune. Chyba z 60 zł. Polecam i pozdro  _________________ Yngwie Malmsteen to dla mnie Bóg kostkowania!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
|
|