Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Statyw, uchwyt na kostki + mikrofon i nagłośnienie

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Wokal
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MikeEX
~user

Wpisów: 1
WpisWysłany: Nie Sty 29, 2012 9:41    Temat wpisu: Statyw, uchwyt na kostki + mikrofon i nagłośnienie  Zacytuj zaznaczone      

Witam
Na początek chciałbym zaznaczyć, że jest to mój pierwszy post na forum i chciałbym wszystkich powitać Smile
Moje pytanie dotyczy sprzętu a dokładnie wymienionych w temacie elementów.
Od ponad dwóch lat bardzo intensywnie gram na gitarze i od jakiegoś czasu również śpiewam i chciałbym kupić sobie podstawowe nagłośnienie. Jak na razie kupiłem taki statyw:
http://guitarcenter.pl/catalog/naglosnienie/akcesoria-naglosnieniowe/statywy/warwick-rs20700b
oraz uchwyt na kostki gitarowe
http://guitarcenter.pl/catalog/advanced_search_result.php?keywords=Dunlop+5010
Niestety o ile w tych elementach mogłem sobie pozwolić na kupienie ich "w ciemno" jedynie po jakiś prostych recenzjach to nie mogę tego powiedzieć o mikrofonie.
Czy moglibyście mi polecić jakiś w miarę dobry mikrofon(przewodowy), który już ładnych parę lat będzie mi mógł posłużyć i będzie pasował do tego statywu? Nie koniecznie musi to być nie wiadomo jak dobry, ale żeby jednak reprezentował jakiś sensowny poziom. Kolejną sprawą jest do czego muszę taki mikrofon podłączyć? Tutaj jestem kompletnie zielony? Wzmacniacz, głośnik? Nie wiem, więc proszę również o informacje na ten temat
Z góry dziękuję za pomoc
Michał Kalicki
Ogląda profil użytkownika   
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Wokal Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: