Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Słuchawki...

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Sprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SadaM
*Moderator

Wpisów: 839
Miasto: Zgierz/Łódź
Kapela: Northern Lights
Solówki: 2
WpisWysłany: Sro Gru 30, 2009 8:24    Temat wpisu: Słuchawki...  Zacytuj zaznaczone      

Sprawa wyglada tak. Jak kazdy, z pewnoscia, lubie sobie pograc glosno na wiosle lecz niestety nie zawsze jest to mozliwe jak wiadomo z roznych przyczyn ale to juz pozostawiam na domysl. Wpadlem na mysl aby zakupic sobie jakies konkretniejsze sluchawki i dzieki nim wreszcie moc ponapitalac glosniej. Rzecz jasna w kombinacji WIoslo, kabel, wzmak, sluchawki... (wolalem napisac aby nikt nie smecil pozniej nie na temat). Macie jakies propozycje itd?? Powiedzmy ze mam na te sluchawki do 300 zl. Czekam na rady i cala reszte
~user

Wpisów: 320
Miasto: Bielsko-Biała
WpisWysłany: Sro Gru 30, 2009 9:05    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Senheissery mają świetne opinie, a za 3 stówy to już na pewno dobre kupisz. Mój kumpel ma bezprzewodowe i sobie chwali. Dobre opinie czytałem też o takich firmach jak KOSS i AKG. Szukałbym czegoś w tym obszarze. I szukaj z długim kablem! Z doświadczenia wiem, że lepiej mieć więcej kabla niż mniej Poza tym, dobrze by było, gdyby miały dobrą wentylację, bo długie noszenie słuchawek bez takowej wentylacji ponoć jest szkodliwe. Z resztą nie dziwię się, ja jak w moich Philipsach dłużej posiedzę, to uszy mam czerwoniutkie i wręcz płonące A jak już coś wybierzesz i zakupisz, to daj znać jak się sprzęt sprawuje, bo sam się będę w niedalekiej przyszłości przymierzał do słuchawek
Ogląda profil użytkownika   
SadaM
*Moderator

WpisWysłany: Sro Gru 30, 2009 9:15    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Cytat:
Z doświadczenia wiem, że lepiej mieć więcej kabla niż mniej

¦WIETA PRAWDA!!!

Spoko, dzieki za rady, mysle ze cos w tym obrebie wlasnie zakupie. Dam znac co i jak. PS: moze niedlugo wrzuce testow troche to orzywi sie forum jakims nowym artem. Dzieki!!!

~user

Wpisów: 17
Miasto: £ód¼
Kapela: Raven Wings
WpisWysłany: Czw Gru 31, 2009 1:38    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Do 3 stów? moim zdaniem to aż nadto kasy
chyba, że chcesz sie poczuć pro, posnobować albo jesteś purystą, bo od pewnego pułapu zaczynaja sie bajeranckie zdobienia i inne pierdoły + np zakres częstotliwości, których i tak ludzkie ucho nie wyłapie...
Ze swojej strony polecam Sennheisery - sam mam HD 202 i sprawuja sie świetnie, a kosztuja duzo mniej niż 3 stówy. Kumpel ma już na maksa odbajerzone HD 205, ja mówie na nie "didżejki", bo mają możliwość odsunięcia jednej słuchawki od ucha i właśnie m.in. za takie bajery sie potem dopłaca.
Moim zdaniem lepiej kupić bardzo dobre słuchawki za normalną kase, a reszte zainwestować np w kosteczke albo coś do gity Very Happy

~user

Wpisów: 13
WpisWysłany: Czw Gru 31, 2009 8:01    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Witam! Naucz się jednej rzeczy, że na wszelkie reklamy trzeba brać mocną poprawkę na wiatr i nigdy nie pytaj sprzedawcę jak coś chcesz kupić, bo zawsze będzie to najlepsze co u niego leży na półce. Zrób sobie mały teścik, zagraj na kolumnie, a potem podepnij zamiast głośnika zwykłe słuchawki, mogą być nawet takie z komputera, zobaczysz że odsłuch będzie lepszy niż na najlepszym głośniku, a to dla tego, że membrana słuchawek jest bardzo lekka i w praktyce na odsłuch, jako jakość, żaden głośnik jej nie dorówna. Po drugie gitara idzie do około 6kHz, więc kupowanie słuchawek za trzy stówki, to faktycznie zły pomysł, tak jak Kolega pisał, kupiłbym tanie słuchawki, i jakiś efekt.
Pozdrawiam
Winterstorm
~user

Wpisów: 320
Miasto: Bielsko-Biała
WpisWysłany: Czw Gru 31, 2009 12:27    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Z tym, że takie słuchawki można wykorzystywać nie tylko do wzmacniacza jak się gra, ale chociażby przy słuchaniu muzyki. I tu mi nikt nie wmówi, że nie ma różnicy pomiędzy szurwajsem za 20 zeta, a Senheisserami za dwie stówy.
SadaM
*Moderator

WpisWysłany: Czw Gru 31, 2009 2:33    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Do sluchania muzyki na kompie to akurat sprzecik mam odpowiedni ;D
Stary polski amplituner, kolumny tonsila Thomsony z oryginalnymi glosnikami a to wszystko podpiete pod Creativa SB ;D wiec nie mam co nazekac generalnie

Cytat:
Naucz się jednej rzeczy, że na wszelkie reklamy trzeba brać mocną poprawkę na wiatr i nigdy nie pytaj sprzedawcę jak coś chcesz kupić, bo zawsze będzie to najlepsze co u niego leży na półce.

Stad tez napisalem najpierw tutaj
PS: na takie tanie sztuczki tez sie nie dam nabrac bez przesady troche tez juz zyje na tym swiecie i kumam co dzieje sie wokol mnie

PS: 3 stowki to bylo maximum kasy ile moge wydac na te sluchawki

Che miec poprostu dobry odsluch na sluchawkach do grania jak i do nagrywania gdzie sluchawki sa bardzo przydatne.

Tak wiec mowicie ze ponad 200 to juz raczej bulimy za bajery nie za jakosc tak?? no to git generalnie. Z pewnoscia kupie przewodowe sluchawki bo z radiowkami mam zle wspomnienia ;D

jak chcecie to mozecie podrzucic kilka linkow z propozycjami. Z gory dzieki za odp

~user

Wpisów: 4
WpisWysłany: Czw Gru 31, 2009 7:20    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Tak ogólnie to mogę polecić Ci słuchawki Denon AH-D301, sam je niedawno kupiłem i jestem bardzo zadowolony, mimo iż używam ich do słuchania muzyki (jeszcze gitary elektrycznej nie dorobiłem się Very Happy ), to naprawdę są bardzo fajne. W sumie to jest jeszcze model AH-D501, ale on różni się tylko pasmem przenoszenia, także jest to nie odczuwalne. Jeśli chodzi o cenę to AH-D301 spokojnie kupisz za 200 zł, a AH-D501 są droższe ok 50 zł.
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Sprzęt Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: