| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Mhroczny Bigos ~user
|
Wysłany: Nie Lis 29, 2009 7:52 Temat wpisu: Scream jak Anders Frieden |
|
|
Witam jestem nowy na tym forum czytałem wiekszosc tematów jednak nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie. Otóz jak wokalista In Flames mojej ukochanej kapeli robi swoj niesamowity scream?
w tej piosence
http://www.youtube.com/watch?v=ySLTOfl_m3s
dodajmy ze jest to live!
Prosze o dpowiedz
[ Dodano: Minutę temu ]
szcegolne wrażenie robi na mnie jego wokal od 3:33 do 3:43 _________________ Oh, that's brutal... |
|
|
|
|
|
|
lukaszZLO ~user
|
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 11:16 Temat wpisu: |
|
|
1. To nie jest live
2. Jest to wysoki growl
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
Mhroczny Bigos ~user
|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 8:44 Temat wpisu: |
|
|
ok ok, live zasugerowałem sie nazwa na yt spoko a o tym ze jest to wysoki growl tez czytałem... jednak nie moge znalesc zadnego innego wokalisty potrafiacego tak śpiewac! wiec nie zaszkodziloby zebym był jednym z pierwszych ; ] to pomoże ktoś? jak uzyskac taki ton niski growl mi wychodzi ale wysoki ? gdy otwieram szerzej usta wychodzi mi to wrecz pokracznie prosze o szybka odpowiedz : ]
Pozdrawiam _________________ Oh, that's brutal... |
|
|
|
|
|
|
lukaszZLO ~user
|
Wysłany: Pią Gru 25, 2009 12:55 Temat wpisu: |
|
|
Akurat Friden rzadko używa niskich growli, dlatego wysokie tony są dla niego takie charakterystyczne, aczkolwiek zdecydowana większość wokalistów stosuje wysoki growl. Napomnie Carnifex, iwrestledabearonce, All Shall Perish, The Agonist, Suicide Silence, The Devol Wears Prada, The Black Dahlia Murder, Crytopsy i mógłbym wyienić jeszcze sporo zespołów.
Postaram się nagrać widełko instruktażowe, ale sam nie wiem do koñca jak do tego doszedłem. Po prostu doszedłem. |
|
|
|
|
|
|
Mhroczny Bigos ~user
|
Wysłany: Sob Gru 26, 2009 9:26 Temat wpisu: |
|
|
Wreszcie ktoś konkretny ! Dzieki lukasz ; D
czekamy na filmik  _________________ Oh, that's brutal... |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 982 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 12:20 Temat wpisu: |
|
|
| Mhroczny Bigos napisało: | Wreszcie ktoś konkretny ! Dzieki lukasz ; D
czekamy na filmik  |
Zapisz się na kurs śpiewu. To da Ci wymagane podstawy. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Mhroczny Bigos ~user
|
Wysłany: Sro Gru 30, 2009 9:23 Temat wpisu: |
|
|
ale podstawy mam... ; ) umiem growlowac, ale nie moge podwyzszyc tonu nie wiem jak ; ) _________________ Oh, that's brutal... |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Sro Gru 30, 2009 9:36 Temat wpisu: |
|
|
| Growlowanie to nie podstawy. Podstawy to właśnie umiejętność zmieniania tonacji głosu (przy czystym śpiewie!) i inne proste techniki wokalne. Naucz sie czysto śpiewać, wtedy w growlu też się poprawisz. |
|
|
|
|
|
|
Mhroczny Bigos ~user
|
Wysłany: Czw Gru 31, 2009 2:45 Temat wpisu: |
|
|
¼le odczytałes; ) mam podstawy , i umiem już też growlowac... ; ] zmiana tonacji w czystym spiewie tez jest mi nie obca jednak podczas growlu nie umiem tego wykorzystac ; ] pozdrawiam _________________ Oh, that's brutal... |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 982 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 5:50 Temat wpisu: |
|
|
| Mhroczny Bigos napisało: | | ¼le odczytałes; ) mam podstawy , i umiem już też growlowac... ; ] zmiana tonacji w czystym spiewie tez jest mi nie obca jednak podczas growlu nie umiem tego wykorzystac ; ] pozdrawiam |
Tajemnica jest taka. Jeśli umiesz śpiewać czysto i znasz różne tajemne techniki podstawowego śpiewania, to będziesz umiał je wcielić w growlu. Jeśli nie znasz - nauka śpiewu Cię tylko ratuje.
Ja śpiewam rockowo, ale nauka śpiewu takiego zwykłego naprawdę wiele mi daje i to nie jest tylko moje zdanie, dlatego tak bardzo jestem za tym, żeby wokaliści uczyli się śpiewać u profesjonalistów. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Mhroczny Bigos ~user
|
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 11:28 Temat wpisu: |
|
|
to możliwe że to co robie to nie growl, tylko cos w tym stylu... kicha... _________________ Oh, that's brutal... |
|
|
|
|
|
|
Isakir ~user
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 12:24 Temat wpisu: |
|
|
| lukaszZLO napisało: | Akurat Friden rzadko używa niskich growli, dlatego wysokie tony są dla niego takie charakterystyczne, aczkolwiek zdecydowana większość wokalistów stosuje wysoki growl. Napomnie Carnifex, iwrestledabearonce, All Shall Perish, The Agonist, Suicide Silence, The Devol Wears Prada, The Black Dahlia Murder, Crytopsy i mógłbym wyienić jeszcze sporo zespołów.
Postaram się nagrać widełko instruktażowe, ale sam nie wiem do koñca jak do tego doszedłem. Po prostu doszedłem. |
Gomen ze się wtrącam, ale większość zespołów(wszystkie?) które podałeś to Deathcore. W Deathcore'ze jest SCREAM, nie GROWL. Scream wysoki w stylu Suicide Silence, Bring Me The Horizon lub niski w stylu Despised Icon, Whitechapel. Ale to SCREAM. |
|
|
|
|
|
|
|