| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Maku ~user
|
Wysłany: Czw Paź 28, 2010 8:57 Temat wpisu: różne wokale |
|
|
Wybaczcie ale mam pytanie... inspiruje mnie wokal jak w ensiferum lub jak w eluveite w piosence Inis mona. NIe jest to typowy growl ani scream, a zajebi*cie mi się podoba. W jaki sposób to się robi? _________________ Nie wiem czy chesz
Teraz i tu
powiedzieć: Bóg to mój wróg |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 840 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Czw Paź 28, 2010 9:06 Temat wpisu: |
|
|
To w sumie typowy scream skandynawski a przede wszystkim mówie tu o Finlandii. Cóż, głupio jest pytać się jak to zrobić itd. myśle, że powinieneś skierować pytanie do samego Petriego czy Alexsiego juz nie mówiąc o unnych zajebistych śmiewakach i grajkach tamtych klimatów. Jak dla mnie w Finlandii robia najlepszy metal! Co do wokalu, to typowy scream tylko mniej typowo amerykański czyli wszystkei te beznadziejne grindcory itd, tylko cos pomiędzy wrzaskiem wikingowym krzykiem a właśnie typowym screamem. Stary poprostu próbuj. Nie jeden temat był juz tu o spiewaniu. Najpier naucz się pracować przeponą i wszelakimi innymi mechanizmami potrzebnymi do śpiewania a później na bazie tego staraj sie screamować jak rasowy wiking hehe
To zupełnie inny technika niz typowy growl, w którym mógłbym dać Ci rady lecz jeśli chodzi o typowo skandynawski scream to sam oddałbym wiele, aby dowiedziec się jak to zrobić. Pozdrawiam! SKOL! _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Maku ~user
|
Wysłany: Pią Paź 29, 2010 5:44 Temat wpisu: |
|
|
W takim razie spróbuję... w sumie growl mi już jako tako wychodzi, śpiewać przeponą umiem, śpiewać normalnie też a tego za cholere;D Apel: JEŻELI KOMUS SIĘ TO UDA NIECHAJ NAPISZE! _________________ Nie wiem czy chesz
Teraz i tu
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Pią Paź 29, 2010 10:08 Temat wpisu: |
|
|
Wydaje mi się że to nie jest naturalny wokal. Wg mnie to jakaś kombinacja growlu i screamu połączona sprytnie w studio. Podobny wokal można też usłyszeć w utworach The Sins of Thy Beloved
[ Dodano: Minutę temu ]
http://www.youtube.com/watch?v=oUM4QiKgukw _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 840 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Pią Paź 29, 2010 4:01 Temat wpisu: |
|
|
Nie stary, tu nie ma żadnego kombinowania. To poprostu "pierwotny krzyk"  _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Maku ~user
|
Wysłany: Sob Paź 30, 2010 2:19 Temat wpisu: |
|
|
no to w takim razie jak go zrobić? Próbowałem i nic:D albo wychodzi growl, albo coś czego nawet nie umiem nazwać lecz bynajmniej nie "pierwotny krzyk" na prawde nikt nie umie tego zrobić tutaj? _________________ Nie wiem czy chesz
Teraz i tu
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Sob Paź 30, 2010 4:17 Temat wpisu: |
|
|
Pewnie nawet gdyby ktoś potrafił to nie wiem jak miałby Ci to wytłumaczyć. To tak jak byś zapytał jak grać na gitarze jak Satriani niech mi to ktoś wytłumaczy bo ja też tak chce a nie umiem? Ja też na początku nie umiałem się drzeć bo po chwili dostawałem ataku kaszlu. Długo ćwiczyłem i poszukiwałem własnego brzmienia zanim doszedłem do wprawy. Cwicz dużo i nie oczekuj że ktoś da Ci gotową receptę na zajebisty wokal. Niektórych rzeczy nie da się wytłumaczyć trzeba to po prostu poczuć. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
|