Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Roland TD-3KW + Ezdrummer NAGRYWANIE

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Perkusja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kubiaczek
~user

Wpisów: 2
WpisWysłany: Sob Cze 18, 2011 12:21    Temat wpisu: Roland TD-3KW + Ezdrummer NAGRYWANIE  Zacytuj zaznaczone      

Witam wsztystkich. Od paru dni non stop borykam się z problemem. Otóż nie mogę podłączyć mojego rolanda TD-3KW tak, aby sprawnie współpracował z EzDrummerem.
Posiadam Interfejs Presonus Audiobox USB. Ezdrummera odpalam za pomocą Studio One, mam też fruity loopa(demo).
Problem polega na tym, że robie chyba wszystko tak jak powinno się robić. Podłączam kabel midi w interfejsie do wyscia OUT, a następnie do wejścia In w module perkusji. Kiedy w programie probuje podlaczyc moj instrument midi, komputer mi go w ogóle nie wykrywa. Tak jakby moja perkusja nie była podłazona. Kable na pewno są dobre bo to nówki Hot Wire.

[ Dodano: Minutę temu ]
Czy ktoś miał pdobny problem? Może to wina programu? Jak to wszystko sie odbywa we fruity loopie?
Ogląda profil użytkownika   
screemer
~user

Wpisów: 1
WpisWysłany: Czw Cze 30, 2011 11:31    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Az sie zarejestrowalem

1) Podstawowe pytanie - slyszysz gary jak napierniczasz myszka po panelu ezdrummera ?
2)Te kable to odwrotnie - OUT z modulu brzmieniowego w perkusji do IN w AudioBox
3)Upewnij sie ze to jest kabel midi a nie 5-din do komunistycznego radia marki Unitra Trubadur (5 zylek podlaczonych - zamiast tylko trzech)
4) w ustawieniach dzwieku sprawdz czy ci widzi interface midi z audioboxa (w przypadku MacOSX jezeli to Snow/Leo to masz to w narzedziach -> ustawienia midi, jezeli Tiger i starsze to siedzi w Ustawieniach Dzwieku, na PC jest w Panelu sterowania)
5) Akurat nie uzywam Studio One ale w Ableton Live 8 podobny setup (duzo tansza perkusja podlaczona do Presonusa FireStudio) bez problemu chodzi "od momentu wlaczenia"
6) Podepnij pod midi w audioboxie jakis klawisz dla testu - bedzie wiadomo czy to problem rolanda czy presonusa Smile

EDIT: Zamiast demo FLStudio masz za darmo program REAPER - dostepny w Internecie - idealnie sie nadaje do twoich potrzeb i nie ma limitu wtyczek VSTi tak jak w StudioOne (mysle ze masz wersje Artist rozdawana z za darmo audioboxem, chyba ze masz pro - to inna bajka)
Ogląda profil użytkownika   
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Perkusja Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: