| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
gracjanaz ~user
Dołączył: 30 Kwi 2007 Wpisów: 17 Ostrzeżeń: 1 Miasto: GLUBCZYCE
|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2007 3:55 Temat wpisu: Rammstein |
|
|
Rammstein (często zapisywane skrótowo jako R+) – niemiecki zespół, grający Tanz Metal.
Zespół powstał na początku roku 1994, jego nazwa pochodzi prawdopodobnie od niemieckiego miasta Ramstein, w którym znajduje się amerykañska baza lotnicza. Podczas pokazów lotniczych w roku 1988 doszło tam do katastrofy. W wolnym tłumaczeniu Rammstein oznacza również ‘toczący się kamieñ’, czyli stanowi niemiecką odpowied¼ na The Rolling Stones.
Pomysł stworzenia zespołu zrodził się w głowie Richarda Kruspego, do którego po niedługim czasie dołączył Christoph Schneider i Oliver Riedel, następnie przyłączyli się także Paul Landers, Christian Lorenz oraz Till Lindemann. W takim składzie zespół pozostał do dziś. _________________ HEJKA TU REDAKTOR |
|
|
|
|
|
|
lordlolek ~user
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 5:44 Temat wpisu: |
|
|
eee... uważam że rammstein jest słaby... taki metal nie-metal, rock nie-rock...  _________________ ROCKIE!!!!! |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

|
|
|
|
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: £ód¼ Kapela: Testowy
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 8:34 Temat wpisu: |
|
|
Hejka redaktorze!
Czy portal nazywa się pl.nbandz.org/wiki/ ? NIE.
¯enujące. Brak słów.
Intryguje mnie to w jak idiotyczny sposób ludzie robią z siebie pośmiewisko. |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 9:29 Temat wpisu: |
|
|
| zupa napisało: | Hejka redaktorze!
Czy portal nazywa się pl.nbandz.org/wiki/ ? NIE.
¯enujące. Brak słów.
Intryguje mnie to w jak idiotyczny sposób ludzie robią z siebie pośmiewisko. |
No to może usunąć?
BTW, uważam, że jest to jeden z niewielu zespołów(jeśli nie jedyny), który można słuchać po niemiecku
Bo to naprawdę dobrze brzmi - połączenie tego języka z tą muzyką.
Ich koncerty też mnie zwalają. Chciałem wygrać w Esce Rock swego czasu koncertówkę DVD Rammsteina. Wysłalem smsów za jakieś chyba 10 zeta i ni chuja
Również intryguje mnie, co za $#^%$ wymyślił nazwę Tantz Metal. Czy to tylko dla jednego zespołu? Czy jest może jeszcze jakiś, który to gra?  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 479 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 9:39 Temat wpisu: |
|
|
Dla mnie kosz. Wydaje mi się, że jeszcze ktoś kiedyś zacznie inteligentniej dyskusję o tym zespole. Rozumiem, jakby ktoś chciał wymienić pogląday na ich temat CYTUJ¡C w swoim topicu kawalki wikipedii, ale takie coś niestety mnie denerwuje  |
|
|
|
|
|
|
|