| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 839 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 12:18 Temat wpisu: Przystawki do 7 |
|
|
Mam pytanie. Sa napewno przystawki robione specjalnie do 7 strunowcow ale czy pick up do 6 pociagnie mi ladnie 7 strunek?? Chodzi mi dokladnie o to, ze chcialem dobrze brzmiaca przystawke po most, do grania technicznych i melodycznych ciezarow. Myslalem o merlinie hellfire - ze ale on jest do 6 i nie wiem jak to bedzie dzialac z 7. Mam do wydania na to jakies hmmm 250 zl.
Poradzcie... _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 1:01 Temat wpisu: |
|
|
A Merlin nie zrobi Ci na zamówienie sztuki do siódemki? _________________
 |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 839 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 9:35 Temat wpisu: |
|
|
tego nie wiem ale obawiam sie tez o zbyt wielka cene a przekroczyc tych 250 chyba mi sie nie uda. Z tego co wiem to moj kumpel gra na merlinie hell... na 7 i calkiem to brzmi. No ale sam nie wiem. Moge sprobowac napisac do nich ale jakies inne osprzety nie tylko merlina, jak macie jakies info to dawac
[ Dodano: Minutę temu ]
spoko znalazlem juz rozwiazanie. Wszystko bedzie smigalo hahahaha jak sobie to male scierwo zainstaluje w wiosle. PS: oczywiscie napisze mala recenzje tak dla dobra forum  _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 7:43 Temat wpisu: |
|
|
| Co wybrałeś? |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Wysłany: Wto Gru 23, 2008 2:12 Temat wpisu: |
|
|
Powiem tak, najciemniej jest jak to sie mowi pod latarnia. Szukalem po necie a nie wyczailem malego napisu na stronie producenta:
"dostepne tez w wersji do 7 strunowych"
wiec bedzie to hellfire do 7 pod most za 250 złych \,,/ _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Wto Gru 23, 2008 8:38 Temat wpisu: |
|
|
| Tak właśnie mi się wydawało, że siódemka Hellfire'a też jest dostępna. Bardzo dobry wybór, sam używam, jeno w standardowej wersji sześć strun. |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Wysłany: Wto Gru 23, 2008 10:50 Temat wpisu: |
|
|
Slyszalem ze to potwor, trzeba ponoc gaina skrecac bo hahaha sprzet nie wyrabia . Osobiscie to ciekaw jestem jak ta przystawka zyga znaczy gra.
Zalezy mi na mocnym brzmieniu ale tez i dosc klarownym i wyrazistym brzmieniu bez zbednego szumu. Swoja droga wiele do rzeczy ma tu technika tlumienia i sama gra ale nie o tym teraz. Opisz mi jesli mozesz cos wiecej o tym pick upie. _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Wto Gru 23, 2008 11:13 Temat wpisu: |
|
|
| Hm... no powiem Ci, że fakt, gaina trzeba trochę przykręcić i najlepiej się jeszcze pobawić pokrętłem tone na gitarce. Tak poza tym, to wydaje mi się, że gra dość wyraziście i nie szumi zbytnio. Raduje mnie przede wszystkim to, że nie ma właśnie takiej bezsensownej bzyczącej siarki jak to się czasami zdarza. Dużo też zapewne będzie zależeć od wzmacniacza i samej gitarki. |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Wysłany: Czw Sty 15, 2009 4:55 Temat wpisu: |
|
|
Hellfire 7 dotarl do mnie juz dosc dawno. Po dosc hmm niemilym wcale zalozeniu go ( bo musialem powiekszyc otwor w gitarze... ) mam teraz inny zajebisty problem. Nie wiem dokonca jak to wszystko polutowac. Zakladam ja do ibaneza RG7321. Jets tam kombinacja 1 volum + 1 tone i 5 pozycyjny przelacznik. We wiosle mam 2 humbaki w tym teraz wytor merlina. Chcialbym podlaczyc tak, aby przystawki dzialaly w taki sposob:
jesli wacjha od przelacznika jest najblizej mostka to dziala cala przystawka przy mostku ( sama oczywiscie). Jesli przesune wajche o jeden w strone gryfu to aby dzialal singiel z humbuckera przy mostku. Jesli wajcha bedzie na srodku to aby dzialalo po jednym singlu z obydwu humbuckerow. Kolejny ruch wajchy w strone gryfu to singiel z przystawki od strony gryfu. No i wajcha na samym koncu i dziala caly humb od strony gryfu.
Czy ktos jest mi w stanie powiedziec jak to podlaczyc odpowiednio????
Moge nawet powiedziec jakie kabl;e odchodza ale po kolorach chyba za wiele sie nie dowiecie. Dajcie jakies info bo sie juz za przeproszeniem wqrwiam na to. Jak zamontowalem analogicznie do przystawki ktora wymontowalem ( w sensie dokladnie tak samo) to dzialal mi tylko singiel z nowego hellfajera. Wiec prosze o jakie kolwiek wskazowki i najlepiej dosc szybko. A i nie wysylajcie mi schematu ze strony merlina bo szczerze mowiac nic sie nie da z neigo wyczytac. _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
|
|
|
|
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Czw Sty 15, 2009 9:13 Temat wpisu: |
|
|
Zapytaj Merlina. _________________
 |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Wysłany: Czw Sty 15, 2009 9:14 Temat wpisu: |
|
|
nawet na ich stronie jest niby instrukcja tyle ze przelacznik do jakiego to przyczepiaja jest jakis dziwny.
http://www.merlinpickups.com/merlin/zdjecia/siedem.jpg
z tego co wiem to chyba wlasnie taki jak ty masz w slammerze. jesli mowisz ze nie da sie rozdzielic na single tego picka to hmm moze cos nie tak, albo poprostu brzmial mi tak nedznie ze myslalem ze gra tylko jeden singiel. hmmm jeszcze jutro bede sie bawil w lutowanie, zobaczymy co z tego wyjdzie. _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Pią Sty 16, 2009 11:08 Temat wpisu: |
|
|
Na jakimś forum gitarowym kiedyś ktoś pisał właśnie na temat Hellfire'a, że nie ma rozłączania cewek, stąd to wiem, ale czy to prawda, to już trzeba się upewnić u ¼ródła Najlepiej po prostu napisać do Merlina co i jak.
A przełącznik chyba faktycznie taki zwyczajny jak ja mam, trzy pozycyjny. |
|
|
|
|
|
|
|