| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
ate90 ~user
|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 9:31 Temat wpisu: Przesuwa mi ścieżkę wokalną |
|
|
Witam mam ogromna prosbe. mam problem z nagraniem wokalu, ustawiam probkowanie na 44100 rowniez na 48000, i nie nagrywa mi w tempo. mam konsole sound blaster x-fi xtreme audio tam tez ustawiam na wszytskie sposoby i nic! ludzie pomozcie mi bo nie wytrzymuje! pozdro  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Nie Gru 20, 2009 11:30 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | nie nagrywa mi w tempo |
Nie kumam? Wokalu Ci nie nagrywa w tempo? A jakim programem nagrywasz?
Czy w tym programie jest opcja nagrywania do odtwarzanej ścieżki. Próbkowanie ustaw na 44100 to jest standardowe ustawienie.
Osobiście polecam Magix music maker 15 albo jak wolisz coś bardziej zaawansowanego to magix samplitude music studio15. Tak czy siak masz tam rozbudowany edytor audio, nagrywanie w czasie rzeczywistym. Dużo instrumentów i wtyczek. Fajna wtyczka LIVID czyli sztuczny perkusista który zagra Ci do nagranego utworu. Do tego rozbudowana konsola audio gdzie do dyspozycji masz pitch shifter i ustawianie tempa. Nawet jeśli nagrany wokal nie zgra się ze ścieżką to w edytorze szybko to naprawisz i dopasujesz a przy okazji dodasz jakiś efekt do wokalu np. pogłos, echo czy vocoder. Troche to zabrzmiało jak reklama ale naprawdę polecam ten programik do zabawy w domowe studio.
tu link do 30-dniowej wersji. Jak Ci się spodoba to możesz zakupić pełną wersję albo poszukać w sieci jak z 30dniowej zrobić pełną. Polecam pobrać dodatki w których znajdują się dodatkowe instrumenty i baza sampli.
http://www.magix.com/us/free-downloads/trial-versions/all-trial-versions/ _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
ate90 ~user
|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 1:34 Temat wpisu: |
|
|
mam samplitud'a i mam acid pro 4, nagrywam tak jak piszesz do odtwarzanej sciezki, wokal mi wypada z bitu, mam ustawione 44100 w programie, ale w konsoli od karty dzwiekowej moge ustawic w master sampling rate minimum 48000, a w digital output mam normalnie 44100, ustawiam na wszytski sposoby i nadal mi wokal nie pasuje, bez kitu krzywa akcja ;(((( _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 982 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 1:45 Temat wpisu: |
|
|
A pewien jesteś, że równo śpiewasz?
Jeśli tak, to jaki masz procesor i jaką kartę d¼więkową. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
ate90 ~user
|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 2:05 Temat wpisu: |
|
|
na pewno równo śpiewam mam procesor athlon'a 2x2,7 karte sound blaster x-fi xtreme audio, naprawde instaluje nowe strerowniki ustawiam wszystkie opcje rejestruje mi nierówno, a nie chcem nagrywac za pomoca what you hear bo jest zła jakość, naprawde jestem bezradny _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 2:10 Temat wpisu: |
|
|
Coś tu kręcisz albo czegoś nam nie mówisz. Albo program jest do dupy.
Innej możliwości nie widzę.
Pytanie, czy całą ścieżkę Ci przesuwa, czy tylko fragmenty jakby. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
ate90 ~user
|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 2:15 Temat wpisu: |
|
|
¼le mi nagrywa w Samplitudzie i w Acidzie też, przesuwa mi sciezke od wokalu minimalnie na poczastku jest good pozniej zaczyna szwankowac, sciagam wlasnie magix music maker popróbuje coś...a co to znaczy master sampling rate, digital output sampling rate, i enable bit-matched recording, tyle tych opcji ze nic nie kleje...i moze tam cos trza ustawić _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 2:46 Temat wpisu: |
|
|
Skoro na początku jest good, a potem coś nie tryka, to po mojemu za mało procesora masz. Patrząc na jego dane, strzelam, że coś go za mocno używa.
Po pierwsze ściągnij sobie aplikację MaxMem.
Powyłączaj WSZYSTKIE zbędne programy, takie jak komunikatury, przeglądarki, gry, po prostu wyłącz zupełnie WSZYSTKO.
Jak to zrobisz, to odłącz kabel od internetu i wyłącz oprogramowanie antywirusowe.
Uruchom MaxMem i zwolnij pamięć metodą Agressive.
Następnie uruchom aplikację, w której nagrywasz i spróbuj z tym wokalem.
Jeszcze powiedz o kilku rzeczach:
- jaki masz program antywirusowy
- ile masz ramu
- ile masz ścieżek w programie, do których nagrywasz wokal _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
ate90 ~user
|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 9:43 Temat wpisu: |
|
|
juz sie biore, dzieki za pomoc, zycze powodzenia z muzyka i oczywiscie szczesliwego nowego roku oby na twojej imprezie urodził sie wielbłąd  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 11:38 Temat wpisu: |
|
|
| ate90 napisało: | juz sie biore, dzieki za pomoc, zycze powodzenia z muzyka i oczywiscie szczesliwego nowego roku oby na twojej imprezie urodził sie wielbłąd  |
Aha, jeszcze jedno, nazywaj normalnie tematy. Zmieniam. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
ate90 ~user
|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 1:37 Temat wpisu: :( |
|
|
To jest pojebane dalej mi nie działa, musze chyba kupic inna karte dzw creativ jebany, i jeszcze nikt w holy net nie wie o co chodzi _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 3:10 Temat wpisu: Re: :( |
|
|
| ate90 napisało: | | To jest pojebane dalej mi nie działa, musze chyba kupic inna karte dzw creativ jebany, i jeszcze nikt w holy net nie wie o co chodzi |
Zrobiłeś to, co napisałem?
Ile masz ramu? Ogólnie i wolnego? _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
ate90 ~user
|
Wysłany: Sro Gru 30, 2009 2:20 Temat wpisu: ;( |
|
|
Stary zrobiłem formata, sciaglem nowe sterowniki, kompa mam dobrego, to chyba przez ta karte, bo nawet nie moge tam ustawic 44100, tylko minimum 4800, wogóle tego nie ogarniam bo jak daje w programie 4800 tez nie dziala, w tempo na pewno trafiam. _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

|
Wysłany: Sro Gru 30, 2009 6:06 Temat wpisu: Re: ;( |
|
|
| ate90 napisało: | | Stary zrobiłem formata, sciaglem nowe sterowniki, kompa mam dobrego, to chyba przez ta karte, bo nawet nie moge tam ustawic 44100, tylko minimum 4800, wogóle tego nie ogarniam bo jak daje w programie 4800 tez nie dziala, w tempo na pewno trafiam. |
Damn, ja się nie pytam, czy formata zrobiłeś, tylko, czy zrobiłeś to, co napisałem.
4800 Hz? To niemożliwe jest. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
ate90 ~user
|
Wysłany: Sro Gru 30, 2009 9:31 Temat wpisu: |
|
|
tak zrobiłem jak mówiles. kiedy to nie zadzialalo zrobilem formata, mam nastepujące opcje: digital output sample i output rate daje 4800. i mam jeszcze taka opcje enable bit matched-recording zaznaczam ja i odznaczam tak czy siak nie dziala ;( _________________
 |
|
|
|
|
|
|
|