|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
aguula007 ~user
|
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 8:22 Temat wpisu: Proszę o pomoc i Wasze opinie :) |
|
|
Cześć. Mam pare pytañ jeżeli ktoś mógłby mi pomóc byłabym ogromnie wdzięczna. A więc zacznę trochę o wprowadzenia was co do mojej sytuacji: Uczyłam się w szkole muzycznej w Białymstoku i grałam na fagocie. Dobrze mi szło, miałam małe osiągnięcia i dasze plany, oczywiście podążając tą drogą. Skonczyłam I stopieñ zaczęłam II, jednak moje życie ułożylo się tak, że nie mogła kontynuować nauki i mojej największej życiowej pasji Teraz jednak po paru latach, gdy moje życie zaczęło się stabiizować, myślę o powrocie w dawne klimaty. Zastanawiam się nad kupnem własnego instrumentu i tu zaczynają się pytania: Czy nie wie ktoś z was gdzie można kupić fagot w wmiarę przyzwoitej cenie? Czy po 5 atach przewry mam jeszcze jakąś szansę na naukę i powrót do szkoły muzycznej? Czy mam zacząć uczyć się na własną rękę? I czy to ma jaki kolwiek sens. Czy nie jestem już zastara (mam 18, a II stopieñ przerwałam w pierwszej kasie).Prosiłabym o szczere opinie na ten temat. Bardzo mi na tym zależy. Z góry dziękuję.  _________________ AgnieszkaBstok |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 839 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 9:00 Temat wpisu: |
|
|
Jak juz wielu ludzi pytalo tak i wielu dostalo odpowiedz taka sama. Nigdy nie jest za pozno aby rozwijac pasje tym bardziej w twojej sytuacji kiedy wiesz co i jak/masz pojecie na temat tego co robisz. Mysle ze to co juz umiesz pozwoli Ci sie samej rozwijac i zdobywac nowe doswiadczenia i umiejetnosci. Fakt ze nauka pod opieka mistrza jest bezpieczniejsza bo nie pozwala na bledy ktore pozniej moga stac sie twoim przeklenstwem lecz mimo to granie na wlasna reke daje wiecej satysfakcji, pewnosci siebie i radosci z tego corobisz bo nie jest to ukierunkowane i robisz to tak jak to czujesz. Co do przerwy. Hmmm 5 lat to jednak kawalek czasu tyle, ze w muzyce jest cos takiego jak pewien prog. Widzisz, duzo latwiej bedzie CI frucic do dawnej formy niz gdybys miala ja osiagnac zaczynajac od samych podstaw. Chodzi mi o to ze duzo szybciej osiagniesz to co stracilas niz jakbys miala osiagnac powiedzmy ten sam stopien zaawansowania w grze na innym instrumencioe. Co do kupna sprzetu. Osobiscie na tego typu instrumentach sie nie znam lecz jedyne co mi przychodzi do glowy to allego. Mysle ze osoba obeznana w temacie jak Ty powinna znalezc cos dla siebie w odpowiedniej cenie. To tyle z mojej strony.
PS: mysle ze najwazniejsze i przede wszystkim najcenniejsze w Tobie jest to, ze ta pasja jaka jest granie na instrumencie w Tobie nie wygasla. Bardzo za to cenie ludzi. Pozdrawiam i zycze sukcesow  _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|