Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Proszę o ocenie mojego tekstu

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Nasza Twórczość
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mxzxz14
~user

Wpisów: 1
WpisWysłany: Pon Lip 11, 2011 7:07    Temat wpisu: Proszę o ocenie mojego tekstu  Zacytuj zaznaczone      

to mój 1 raz {RAP}

DZIEŃ NOCOM ZACHODZI PO CZYM NOWY RANEK DLA NAS stawia wyzwania KTÓRYCH ja sam nie poznam ich wiem jedno moje dziecinstwo minelo jak pierwsze moje minione zapomniane słowo.
teraz zycia stawia przed mnom nowe wyzwania ktorych sie obawiam mam nadzieje ze bedzie litosne dla mnie jak i dla was.teraz nowe otoczenie czeka przed mnam nowa buda nowi kumple
nie wiem czy wybur dobry lecz wiem jedno zycia się nie obawiam mam nadzieje ze jak i zycia i posmierci bede dobze dla was spominany
mam nadzieje ze rodzina pomoze nawat w trudnych hwilach.nie mi oceniac muj los i wasz ale wiem jedno na kazdego przyjdzie czas

Przepraszam za błędy ...
Ogląda profil użytkownika   
thevocalist
~user

Wpisów: 10
WpisWysłany: Pią Gru 23, 2011 8:52    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Zamiast przepraszac za błędy, zacznij pisac poprawnie...
Nie jestem geniuszem tekstów, ale odważę się to skomentowac.
1. "Ranek dla nas stawia wyzwania których ja sam nie poznam ich" - moment, to po polskiemu?
2. "Jedno moje dzieciństwo" - to można miec drugie?
3. W 1 "wersie" piszesz, że nie poznasz wyzwań, za to w 3, że życie stawia przed Tobą wyzwania, których się obawiasz. To w końcu tak czy nie?
4. "Będzie litosne" brzmi dla mnie wyjątkowo dziwnie.
5. Po analizie całego tekstu wciąż nie jestem w stanie stwierdzic, o czym to, O wyzwaniach? Nowej szkole? Zmianach? Śmierci? Co to kurde, memento mori czy vanitas vanitatum?

Konkluzja: Ja doceniam naprawdę WSZYSTKIE starania i super, że próbujesz, więc oczywiście nie powiem, że "tekst jest beznadziejny i w ogóle ŻAL". Pamiętaj o logice w swojej twórczości, bo zaprzeczasz sam sobie w mało artystyczny sposób. Zapisuj swoje teksty bardziej przejrzyście i pamiętaj o jasnej interpunkcji, bo łatwo coś źle zrozumiec. I akurat nie znam się bardzo na rapie czy hip-hopie, ale ja jestem zdecydowanie za traktowaniem muzyki bardziej jak jakiejkolwiek poezji niż stwierdzaniu faktów. Unikaj oczywistości i dosłowności.
Powodzenia w dalszej pracy Smile

Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Nasza Twórczość Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: