Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
program muzyczny

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Obróbka d¼więku
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
TeHaCe
~user

Wpisów: 2
WpisWysłany: Nie Kwi 26, 2009 1:18    Temat wpisu: program muzyczny  Zacytuj zaznaczone      

cześć. szukam programu muzycznego, który będzie umiał "rozbić" zwykłą piosenkę na instrumenty. Chodzi mi o to, żebym ja grał gitarę, a perkusja i wokal leciały w oryginale z komputera Smile czy jest taka możliwość? z góry dziękuje za pomoc.
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
Juhas
*Moderator

Wpisów: 982
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
WpisWysłany: Nie Kwi 26, 2009 2:11    Temat wpisu: Re: program muzyczny  Zacytuj zaznaczone      

Nie ma takiej możliwości. Piosenka, czy to na płycie, czy to jako wave, czy mp3 to jedna ścieżka.
Są aplikacje, które wycinają niektóre częstotliwości widma, co skutkuje np. częściowym wycięciem wokalu, lub też całkowitym(zależy od nagrania), ale przy okazji pogorszeniem jakości.

Natomiast nie da się wyciąć gitary, bo z tego, co wiem, to zajmuje ona całe widmo - standardowo Smile

Możesz jednak zawsze wejść na stronę: http://www.guitarbt.com/index.php i sprawdzić, czy nie ma tam utworu, który Cię interesuje Smile

Jest to strona z podkładami - bez gitar. Głównie solowych z tego, co kiedyś patrzyłem. Ale chyba nie ma też wokali Smile

~user

Wpisów: 320
Miasto: Bielsko-Biała
WpisWysłany: Nie Kwi 26, 2009 5:09    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Guitar pro i po sprawie Wiadomo, to nie to samo, co prawdziwa muzyka, ale jak się nie ma co się lubi...
Ogląda profil użytkownika   
TeHaCe
~user

Wpisów: 2
WpisWysłany: Nie Kwi 26, 2009 5:54    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

tzn. mi chodziło o muzykę bardziej instrumentalną, tak abym mógł grać część przeznaczoną dla gitary, a równocześnie ze mną był wokal i cała reszta bo chcę wysłać kilka próbek znajomym. O ile się nie mylę to w guitar pro jest midi Smile dzięki za zainteresowanie :*
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
Winterstorm
~user

Wpisów: 320
Miasto: Bielsko-Biała
WpisWysłany: Nie Kwi 26, 2009 8:29    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Ah rozumiem, myślałem, że chodzi Ci po prostu o pogranie razem z resztą instrumentaliów, ale skoro chcesz dograć swoje partie, to nie pozostaje nic innego jak znale¼ć takie "niekompletne"wersje utworów.
Ogląda profil użytkownika   
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Obróbka d¼więku Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: