| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
kaspar ~user
|
Wysłany: Pią Lip 10, 2009 5:20 Temat wpisu: program do tworzenia muzyki |
|
|
witam, mam pytanie. gdzie mozna kupic badz sciagnac program do tworzenia muzyki. chodzi mi o to zeby nagrywac zywe instrumenty,dzwiek po dzwieku na osobnych sciezkach. jesli ktos wie to prosze o pomoc, z gory dziekuje
[ Dodano: Minutę temu ]
mala korekta:) chodzilo mi o zywe instrumenty juz zintegrowane z programem |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Pią Lip 10, 2009 6:47 Temat wpisu: |
|
|
Znaczy chodzi Ci o to, żeby program sam z siebie grał żywymi instrumentami? Jeśli tak, to chyba nic takiego nie istnieje Jeśli natomiast chodzi Ci o program do rejestrowania tego, co grasz, to np. Audacity. |
|
|
|
|
|
|
kaspar ~user
|
Wysłany: Pią Lip 10, 2009 7:16 Temat wpisu: |
|
|
| tzn to nie musza byc zywe instrumenty, nie wiem jak to sie fachowo mowi ale to chyba midi, to cos podobne do instrumentow grane z syntezatora i o cos takiego mi chodzi. istnieje cos takiego? |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 982 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Pią Lip 10, 2009 8:28 Temat wpisu: |
|
|
| kaspar napisało: | | tzn to nie musza byc zywe instrumenty, nie wiem jak to sie fachowo mowi ale to chyba midi, to cos podobne do instrumentow grane z syntezatora i o cos takiego mi chodzi. istnieje cos takiego? |
No to może Fruity Loops. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Pią Lip 10, 2009 10:17 Temat wpisu: |
|
|
Albo po prostu Guitar Pro Zależy, jakie efekty chcesz osiągnąć. |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

|
Wysłany: Sob Lip 11, 2009 10:24 Temat wpisu: |
|
|
| Winterstorm napisało: | Albo po prostu Guitar Pro Zależy, jakie efekty chcesz osiągnąć. |
Coś o syntezatorze mówił, czyli może ma i chce użyć  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
kaspar ~user
|
Wysłany: Sob Lip 11, 2009 5:34 Temat wpisu: |
|
|
no wlasnie chodzi o to ze nie chce uzywac syntezatora wszystko z komputera chcialbym miec. nie za bardzo sie na tym znam wie prosze o wybaczenie... |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

|
Wysłany: Sob Lip 11, 2009 8:01 Temat wpisu: |
|
|
No to guitar pro lub Fruity Loops, lub Cubase.
Jest jeszcze kilo takich programów.
Oczywiście nie ma to jak żywe, prawdziwe instrumenty. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Nie Lip 12, 2009 1:10 Temat wpisu: |
|
|
Potrzebujesz zwyczajnie sekwensera midi. Dobrze jeśli znasz nuty. Ułatwi Ci to pracę z programami do midi. Jak nie to nic straconego bo istnieje coś takiego jaj piano roll co bardzo ułatwia tworzenie muzy w midi.
Z darmowych aplikacji to: Evolution Audio Lite albo Anvil studio. A z płatnych polecam Cacewalk pro audio, Magix music studio. Z górnej półki Cubase SX , Cakewalk Music Creator, Sonar,
Dobrze by było gdybyś napisał co chcesz tworzyć, do jakich celów i do jakiego formatu to chcesz zapisać. Może wtedy polecę Ci jakiś konkretny program stworzony do twoich potrzeb. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
kaspar ~user
|
Wysłany: Pon Lip 13, 2009 4:58 Temat wpisu: |
|
|
| potrzebuje program w ktorym bede mogl tworzyc muzyke tzn cale utwory, od podstaw czyli nagrywac perkusje dokladac do tego reszte instrumentow oczywiscie wszystko zeby bylo w tonacji i chce korzystac tylko z komptuera a nie z syntezatora. pozniej to wszystko zgrywac w jedno i nagrywac na plyty itd... |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

|
Wysłany: Pon Lip 13, 2009 6:18 Temat wpisu: |
|
|
Ja Cię nadal nie rozumiem.
Najpierw piszesz o nagrywaniu żywych instrumentów. Potem o tajemniczych żywych instrumentach zintegrowanych z programem, a teraz o nagrywaniu instrumentów.
Określ się w koñcu o co Ci chodzi. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Pon Lip 13, 2009 6:34 Temat wpisu: |
|
|
| W taki sposób, jaki Ty opisujesz, można nagrywać midi. Albo techno. Nie da się nagrywać żywych instrumentów, nie ma takiej opcji. ¯eby nagrać żywy instrument, trzeba na nim zagrać i to zarejestrować. Najlepiej daj jakiś przykład tego, co chcesz tworzyć, wtedy zrozumiemy o co Ci chodzi. |
|
|
|
|
|
|
kaspar ~user
|
Wysłany: Pon Lip 13, 2009 9:36 Temat wpisu: |
|
|
| no wlasnie ja juz sam nie wiem o co mi chodzi. chce nagrywac w midi(tak mi sie zdaje) na kazdej sciezce inny instrument i pozniej polaczyc to w calosc. nie chce uzywac zadnych zewnetrznych instrumentow tylko kozystac z tego co sam program ma w sobie, jesli dalej mnie nie rozumiecie to nie traccie czasu:) |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Pon Lip 13, 2009 9:52 Temat wpisu: |
|
|
Coś w stylu ścieżek d¼więkowych ze starych gier na Commodore, NES itp.? Takie ti ti li ti tiiii? Jeśli tak, to wydaje mi się, że jest to jak najbardziej możliwe. Ba, sporo telefonów komórkowych ma możliwość produkowania pojedynczych ścieżek w ten sposób - tak się robi dzwonki do telefonów. |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

|
Wysłany: Wto Lip 14, 2009 9:09 Temat wpisu: |
|
|
W midi już się raczej nie robi. Są aplikacje, które umożliwiają nieporównywalnie lepszą(bardziej realną) jakość d¼więku, a tworzenie polega na tym samym.
I to m.in. Cubase(wraz z wtyczkami - to jest jednak profesjonalne oprogramowanie), Fruity Loops(polecam, bo jest dużo prostszy), AnvilStudio(to darmowe) i coś tam by się jeszcze znalazło.
Tylko pamiętaj, że tak robiona muzyka NIGDY nie odda tego, co muzyka stworzona na prawdziwych instrumentach  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
|