| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Wto Lip 14, 2009 8:05 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | no wlasnie ja juz sam nie wiem o co mi chodzi. chce nagrywac w midi(tak mi sie zdaje) na kazdej sciezce inny instrument i pozniej polaczyc to w calosc. nie chce uzywac zadnych zewnetrznych instrumentow tylko korzystac z tego co sam program ma w sobie, |
Rozumiem. Wynika z tego że chcesz tworzyć w midi. Czyli tak jak mówiłem potrzebujesz sekwencera. Potem trochę czasu na rozpracowanie go i do dzieła. Efekt jaki uzyskasz tworząc w midi zależy od tego jaką masz kartę d¼więkową a dokładnie jakie ma wawetable czyli bank brzmieñ. Programy zapisują muzykę stworzoną w midi jako ciąg cyferek. Potem karta d¼więkowa przekształca je i odgrywa korzystając ze swoich próbek instrumentów. Im gorsza karta tym gorsza muza. Zwykła karta ma standardowy GS wawetable rolanda. Słabe próbki więc jakość marna. Jak na komórce. Nowe programy jak Cubase czy Sonar studio posiadają własne instrumenty które brzmią naprawdę rewelacyjnie. Dodatkowo możesz dodawać nowe instrumenty w postaci wtyczek VST lub Direct X a także korzystać z wcześniej opisanych próbek GS midi z windowsa.
Mam nadzieję że trochę Ci rozjaśniłem zasadę działania midi i teraz będzie Ci trochę łatwiej się w tym odnale¼ć. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 982 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Wto Lip 14, 2009 8:40 Temat wpisu: |
|
|
A ja nadal proponuję Fruity Loops. Bo umożliwia to samo, co Cubase(jeśli chodzi o tworzenie midi) i jest prostszy. I też ma niezłe instrumenty. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Wto Lip 14, 2009 10:28 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | A ja nadal proponuję Fruity Loops. |
Nie mówię że jest zły ale nie zgodzę się że jest prosty. Można go używać do tworzenia loopów ale do większych utworów to za dużo pieprzenia. Ja bawiłem się fl studio i po jakimś czasie zwątpiłem ale może po prostu jestem za tępy do tego programu.
[ Dodano: <b>Minutę temu</b> ]
| Cytat: | | Coś w stylu ścieżek d¼więkowych ze starych gier na Commodore, NES itp.? Takie ti ti li ti tiiii? Very Happy |
Rozumiem że masz na myśli Trackery. Fakt były też używane do robienia titi na commodore czy atari ale potem ewoluowały i powiem Ci że można na nich robić całkiem fajną muzę trzeba sioę tylko przyzwyczaić do kolumn w których zapieprzają cyferki. Jeśli ktoś by miał ochotę poeksperymentować to polecam ModPlug Trackera.
[ Dodano: <b>Minutę temu</b> ]
¯eby nie być gołosłownym załączam dwa utworki Fallen Angel który zrobiłem ze 100 lat temu w midi i Winter behind zrobiony na Trackerze autor nieznany.
Do odsłuchania w profilu _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
|