|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
pendzel ~user
|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 8:30 Temat wpisu: Problemy ze sprzętem :(( |
|
|
Witam serdecznie. Jestem nową osobą na forum. Mam mini-amatorskie studio nagrañ.
Sprzęt : Mikrofon MXL Mogami 990
Mikser Soundcraft Compact 4
Preamp : TubePre Presnusa
Słuchawki : AKG 77
otóż od jakiegoś czasu mam poważny problem. Preamp zakupilem w sierpniu. Wcześniej bez niego wszystko nagrywalo się super. Niestety w lipcu ulegl uszkodzeniu moj komputer. Dopiero w listopadzie kiedy udało mi się go naprawić. Wszystko podłączyłem,lecz nie jestem zadowolony z nagrañ. Jedna ścieżka nagrywana jest ciszej od drugiej. Do tego słychać na gołym wokalu bardzo nie przyjemny odgłos "jakby lampy" bardzo mnie to irytuje.Nie wiem czy jest to wina złego podłączenia czy też uszkodzonego któregoś ze sprzetu. Zapomnialem dodac ,ze tymczasowo jadę na karcie zintegrowanej poniewaz moj creativ przestał chyba mi odmawiac posluszenstwa przy nagraniach pisałem juz o nim w temacie na forum komputerowym. http://www.forumpc.pl/ind...a145f89eeadc30. Korzystam z Cool Edita.
Ogólnie do tego dochodzi przerywanie dzieku z mixera do słuchawek zdarza się ,ze słyszę tylko jedną stronę. W ciągu roku znalazło się dużo problemów,ale jestem juz totalnie zalamany.Więc PRZEPRASZAM i proszę was o pomoc. Pozdrawiam!
PS.Zastanawiam się nad zakupem używanej karty muzycznej do 300 zł jaką polecacie. |
|
|
|
|
|
|
|
 |
Forum
» Sprzęt |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
| Strona 1 z 1 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|