| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
(( maRek )) ~user
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 9:23 Temat wpisu: problem z zasilaniem |
|
|
witam, mam wielki problem otóż dostałem jakiś tani efekt danelectro fab metal i nie miałem czym go zasilić potrzeba zasilacz 9v DC albo baterie 9V i jest oznaczeni przy tej baterii 006P, kupiłem zwykłą baterie 9v 6F22 i podłączyłem, działało, nic nie trzeszczało wszystko było jak najbardziej ok,ale nastepnego dnia podłączam i sam pisk, co sie stało????  |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 840 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 11:55 Temat wpisu: |
|
|
Coz, nie masz zadnego zasilacza? Mysle ze zwykly zasialcz na 9v powinien dac rade bez problemu. Co najwyzej fajnie jak mialbys mozliwosc zmiany biegunow bo nie wiadomo na jakim bedzie chodzil ten efekt. A co do bateryjki to coz, proponuje kupic nowa i zobaczyc tym prostym manewrem co sie rypie. Czy bateria czy jednak efekt. Powodzenia i pisz co, i jak  _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 1:01 Temat wpisu: |
|
|
Po mojemu za bardzo rozkręciłeś volume lub tony, lub poziom efektu/wzmocnienie  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 840 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 1:15 Temat wpisu: |
|
|
Racja to tez moze byc przyczyna. Poprostu zwykle klasyczne sprzezenie troche przykrec gaina i odsun sie od wzmaka z gitarka. Powinno byc ok  _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
(( maRek )) ~user
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 8:38 Temat wpisu: |
|
|
cóż znowu działa ale nie zmieniałem nic gain miałem cały czas na 50% tone na 40 i zasilacz kupuje za pare dni tylko w tej chwili na "gwałt" potrzebowałem pomocy,to było bardzo dziwne, ehhh samo przeszło  _________________ Metal up your ass. |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Wysłany: Nie Maj 02, 2010 10:45 Temat wpisu: |
|
|
A patrzyłeś na ustawienia we wzmacniaczu? Może ktoś Ci coś zmienił - raz za dużo, a drugim razem zmniejszył. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
(( maRek )) ~user
Wysłany: Wto Maj 04, 2010 9:57 Temat wpisu: |
|
|
ehh, miałem cały czas takie same ustawienia na wzmacniaczu: bas-max, treble-65%, mid-45% no i na cleanie tyllko miał być przester z kostki _________________ Metal up your ass. |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Wysłany: Wto Maj 04, 2010 12:21 Temat wpisu: |
|
|
Bas na maxa?
Poza tym głównie chodzi o volume, ale jak mówisz, że na kostce nie było nic kręcone, to generalnie jeden chuj wie. Jak takie rzeczy zaczną się powtarzać, to zgłoś się do serwisu. A może jednocześnie przypadkiem włączyłeś przester w piecu? _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
(( maRek )) ~user
Wysłany: Sro Maj 05, 2010 7:16 Temat wpisu: |
|
|
tak zawsze tak mam nie, nie był clean, no i tak myślałem, że jak sie powtórzy pójde na gwarancje _________________ Metal up your ass. |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Sro Maj 05, 2010 9:04 Temat wpisu: |
|
|
Proponuje sprawdzić kable. Może masz jakieś liche druty i podczas zwijania, skręcania robi się zwarcie. Albo jacki są do dupy. Na cleanie zwarcie słychać jako buczenie nie zawsze silne. Jednak jak podłączysz przester to jest niezłe łubudu i pisk więc może to jest przyczyną. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Wysłany: Sro Maj 05, 2010 10:15 Temat wpisu: |
|
|
Lipna jakosc kabli moze przyczynaic sie do sprzezen pod czas skrecenia. To tez mzoe byc przyczyna. Na jakich kablach smigasz ? _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
(( maRek )) ~user
Wysłany: Czw Maj 06, 2010 10:13 Temat wpisu: |
|
|
jeden ehh fender california czy jakoś tak, drugi kupiłem w sklepie za 40zł no name z pozłacanymi koñcówkami i jakimiś blokadami _________________ Metal up your ass. |
|
|
|
|
|
|
|