|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Szer ~user
|
Wysłany: Sob Maj 21, 2011 10:01 Temat wpisu: Potrzebuję oceny, pomocy |
|
|
aa więc.. prosił bym o przesłuchanie i ocene wokalu.. przyznam, że tak samo od siebie sie to wzielo.. nie czytałem żadnych porad, lekcji itd.. tylko starałem się naśladować Petriego Lindroosa i coś takiego wyszło.. i teraz prosił bym o opinie.. co źle co dobrze itd
Ensiferum - Victory Song fragmenty
http://w386.wrzuta.pl/audio/0I697czpFGx/victory_song_proba_wokalu |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Sob Maj 21, 2011 7:52 Temat wpisu: Re: Potrzebuję oceny, pomocy |
|
|
Po mojemu to masz dużo za słaby głos na takie "śpiewanie". Tylko robisz sobie krzywdę i to wszystko. Długo tak nie pociągniesz. Może z 5, 7 lat i koniec. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Szer ~user
|
Wysłany: Sob Maj 21, 2011 8:09 Temat wpisu: |
|
|
| Czyli jakieś wrodzone predyspozycje potrzebne, których nie posiadam rozumiem |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Sob Maj 21, 2011 8:23 Temat wpisu: |
|
|
| Szer napisało: | | Czyli jakieś wrodzone predyspozycje potrzebne, których nie posiadam rozumiem |
Ja nie jestem wyrocznią, ale po mojemu masz za słaby głos, żeby TAKIE rzeczy robić. Normalny śpiew to co innego. Musiałbyś znaleźć osobę, która uczy growlu, jeśli taka jest i z nią skonsultować. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
thevocalist ~user

|
Wysłany: Sob Maj 21, 2011 9:23 Temat wpisu: |
|
|
Co do 'za słabego głosu', to głos można wzmacniac - ja osobiście nie mam bardzo mocnego wokalu, ale powiedziałam mojej nauczycielce, jaki rodzaj muzyki mnie interesuje i dostaję cwiczenia rozciągające + wzmacniające głos i w sumie chyba troszkę widac efekty. Rzeczywiście lekcje byłyby najlepszym pomyslem, ale z tego, co widziałam, o takie specjalizujące się w growlu jest ciężko. W każdym razie - powodzenia życzę i nie poddawaj się  _________________ When routine bites hard and ambitions are low.
Love will tear us apart again. |
|
|
|
|
|
|
|
 |
Forum
» Wokal |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
| Strona 1 z 1 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|