|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
kenlao ~user
|
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 10:38 Temat wpisu: Pomocy!!!Jakie nagłośnienie do keyboarda? |
|
|
Muszę skompletować nagłośnienie do keyboarda CASIO CTK-800. Głośniki wewnętrzne są za słabe; coś ok. 5-6W w sumie... Nie trzeba mi super nagłośnienia; potrzebuję to na zajęcia z muzykoterapii tak, aby inne instrumenty nie zagłuszały rytmu. Myślę o sprzęcie względnie tanim,ale dobrym. Myślę o wzmacniaczu 300W, czy wystarczy do niego 1 kolumna? I o jakiej mocy i impendacji(4-8ohm?) i co to znaczy w praktyce? Poza tym jakie kable?Wiem tylko,że jeden musi iść od keyboardu do wzmacniacza, a drugi od wzmacniacza do kolumny...Jak je połączyć? AUDIO INPUT we wzmacniaczu ma 2 czerwone i 2 czarne wejścia...jak się one nazywają i jak to połączyć? Sorry za moje niedoświadczenie, ale każdy kiedyś stawiał pierwsze kroki Będę wdzięczny za każdą podpowied¼!!! |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 8:24 Temat wpisu: Re: Pomocy!!!Jakie nagłośnienie do keyboarda? |
|
|
Najlepiej zajrzyj do instrukcji, bo coś tu ściemniasz
2 czerwone i 2 czarne wyjścia?
Masz pewnie wyjście Cin, ale to nieco dziwne. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 840 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 8:50 Temat wpisu: |
|
|
EEEE wiec tak, co do naglosnienia klawiszy to ja bym inwestowal w powermixer i kolumny, najlepiej dwie, gdzie kazda bedie miala syczki + srednio i nisko tonowke. A co do mocy tego sprzetu to z tym 300W troche przegioles Mysle ze 100W CI wystarczy i to juz bedzie i tak za duzo. Co do kolumn, zalezy jakie opory bediesz mial. Jak 8 omów to musisz brac kolumny najlepiej z takim samym oporem jesli z 4 bedzie mixer no to z 4 kolmny itd. Co do mocy kolumn do mixera to ja osobiscie wychodze z zalozenia ze najlepiej aby kolumny mialy 2 razy wiecej niz moc wyjsciowa tzn jesli mixer ma 100W i 8 omow to do tego 2 kolumny, stereo to fajna sprawa , to kazda z nich musi miec 200W. No, to tyle. A podlaczenie kolumn itd, wszystko raczej na 100% bedzie podlaczane takimi samymi kablami czyli jack-jack czyli jesli dobrze licze to musisz kupic ich sobie 3, jeden od klawisza do wzmacniacza i 2 pozostale do kazdej kolumny od wzmacniacza. Pozdrawiam i zycze udanych zakupow. AvE \,,/ _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
kenlao ~user
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 11:40 Temat wpisu: |
|
|
Sorki za naiwne pytanie, ale czy powermixer to to samo, co wzmacniacz? Czy "syczki" to to samo co głośniki wysokotonowe?A więc tak: kupuję wzmacniacz 100W, 2 kolumny 3-drożne, każda po 200W, a podłączenie do wzmacniacza? Z tyłu wzmacniacza są z reguły 2 czerwone wejścia (+) i 2czarne (-)...wiem ,że metodą prób i błędów dobrze podłączę, ale nie chciałbym doprowadzić do jakiegoś spięcia i spalić sprzętu...ps.Saddam, bardzo dziękuję za podpowied¼ i proszę o jeszcze jedną...  |
|
|
|
|
|
|
cała w trawie ~user

|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 3:54 Temat wpisu: |
|
|
mnie zaintrygowała ta muzykoterapia  _________________ ¯yjmy długo i szczęśliwie póki nas ktoś nie zabije |
|
|
|
|
|
|
|
 |
Forum
» Klawisze |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
| Strona 1 z 1 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
|
|