| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Grzegorz28 ~user
|
Wysłany: Sob Sty 01, 2011 5:30 Temat wpisu: |
|
|
Witam.
Proszę oceńcie, czy warto iść na lekcje śpiewu z takim głosem czy powinienem sobie całkowicie odpuścić??
A capella Ewa Farna -Cicho
http://w367.wrzuta.pl/audio/9WZw7K1cTDl/wokal |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 840 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Sob Sty 01, 2011 11:04 Temat wpisu: |
|
|
Dude zacznijmy od tego, że przynajmniej mogłeś zaśpiewać coś mniej komercyjnego, coś nie dla prostych i nie widzących w muzyce nic wyjątkowego ludzi, którym gust wyznacza top lista w chujowym RMF ie czy na jeszcze bardziej żałosnej vivie... Jeśli chcesz uczyć się śpiewać to przede wszystkim musisz na kimś się wzorować. Ktoś musi być dla Ciebie pewnego rodzaju mentorem aby nie tracić wiary w to co robisz. Jeśli laska 17 letnia, śpiewająca przy akompaniamencie jakiś pozerów, którym podejżewam ktoś pisze numery, jest dla Ciebie idolem to raczej daleko nie zajdziesz... Poprostu "nie tędy droga"
Sam pewnie zdajesz sobie sprawę, że wiele godzin treningu przed Tobą jeśli chodzi o śpiew ale pamiętaj, że bez ambicji nie osiągniesz za wiele, tym bardziej bez dobrych wzorców i ludzi godnych naśladowania. Co do samego nagrania to więcej w kwestiach technicznych napiszą Ci inni, bo ja tylko "śpiewam" na całej reszcie instrumentów
Przemyśl to co napisałem bo to jedna z podstaw fundamentujących Twoją mobilizację, do osiągnięcia wcale nie łatwego celu jakim jest śpiew. Pozdrawiam!  _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
kamil212 ~user
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 5:15 Temat wpisu: |
|
|
| SadaM napisało: | Jeśli laska 17 letnia, śpiewająca przy akompaniamencie jakiś pozerów, którym podejżewam ktoś pisze numery, jest dla Ciebie idolem to raczej daleko nie zajdziesz... Poprostu "nie tędy droga"
|
Trochę więcej szacunku do mojej przyszłej żony!!!  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
JanSDMF ~user
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Wysłany: Wto Sty 11, 2011 8:01 Temat wpisu: |
|
|
| JanSDMF napisało: | | http://www.youtube.com/watch?v=IXCFahZX9c8 |
Ale się jebnęliście ostro w pewnym momencie. Więcej ruchu, Oprócz Ciebie, to wszyscy stali jakby im ktoś kije w dupę włożył. Tak być nie może. Wokal OK.
| Cytat: | | http://www.youtube.com/watch?v=HMChZugFqD8 |
Wokal OK. Jak zaczynałem grać w pierwszej prawdziwej kapeli, też na początku graliśmy Paranoida i For Whoma
Generalnie za bardzo nie mam się do czego przyczepić. Koncert to też nie jest materiał na obiektywny opierdol. Jednak najlepiej zrobisz, jak pójdziesz do jakiegoś domu kultury i zapiszesz się na lekcje śpiewu. Tam Ci powiedzą dokładnie, co robisz źle. Moim zdaniem jesteś na poziomie dużo wyższym niż przeciętny. Masz dobry, mocny wokal. Tylko może nad dykcją. Nic więcej na podstawie tego materiału nie mogę określić.
I jeszcze raz. RUSZAJTA SIĘ! _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 840 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 12:35 Temat wpisu: |
|
|
Powiem szczerze jak potrafie. Gdyby nie twoj wokal to raczej bym skonczyl po 1 minucie ktorego kolwiek linku. Konkretny masz ten wokal bracie, jest niezle, ale mimo wszystko gdybys spiewal kijowo to nawet kobieta na basie by mnie nie zmusial do ogladania dalej. Glownie z powodu grania kostka ale to juz mniejsza. Powsadzaj mrowki dudesom z kapelki aby sie troche ruszali no i napitalac jak najwiecej! PS: powinienes isc sie doksztalcac w kwestii wokalnej! Naprawde fajny glos, pozdrawiam! _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Shorty ~user
|
Wysłany: Pon Sty 31, 2011 12:35 Temat wpisu: |
|
|
Spróbowałam swoich sił i postanowiłam nagrać kawałek. Jest to szkic. Kiedyś się do tego doda resztę instrumentów
http://luzuki.wrzuta.pl/audio/5HxaQC0imoU/shorty_and_qki_-_decline_your_love
Uważacie, że nadaje się to do dalszego obrabiania? (Jakby co wiem, że tam jest błąd w tekście zamiast decline powinno być coś innego. Chodziło o zdeklarowanie się.)
[ Dodano: Minutę temu ]
Masz fajny wokal. Lubię takie. Mocne i za charakterem. Musicie bardziej poczuć muzykę, bo na razie to wszystko brzmi tak równo i dokładnie. |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Wysłany: Pon Sty 31, 2011 10:10 Temat wpisu: |
|
|
| Shorty napisało: |
Uważacie, że nadaje się to do dalszego obrabiania? (Jakby co wiem, że tam jest błąd w tekście zamiast decline powinno być coś innego. Chodziło o zdeklarowanie się.) |
Nawet ładne to. Tylko trochę mnie mierzi momentami taki "polski angielski" akcent. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
lol666123123 ~user
|
|
|
|
|
JanSDMF ~user
|
Wysłany: Sob Lut 19, 2011 2:44 Temat wpisu: |
|
|
Chyba musisz spróbować bardziej otworzyć gardło i ryknąć, bo teraz nie brzmi. Rozluźnij gardełko i głośniej chłopie. Według mnie.  |
|
|
|
|
|
|
lol666123123 ~user
|
|
|
|
|
JanSDMF ~user
|
|
|
|
|
Sick135 ~user
|
Wysłany: Czw Cze 30, 2011 11:43 Temat wpisu: |
|
|
Nie wiem czy to dobry pomysl, dlatego wrzucam tutaj tylko kawalek tego, co nagralem ostatnio. Jak ktos bedzie zainteresowany, to wrzuce jeszcze pare pozostalych coverow.
http://www.speedyshare.com/files/29219586/no_comments6.mp3
(to powinien byc cover do nuty Queen - It's a hard life, tak dla formalnosci)
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
koko123 ~user
|
Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 6:53 Temat wpisu: |
|
|