|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 840 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Pon Cze 13, 2011 8:50 Temat wpisu: Pisk z ampa... |
|
|
Powitać. Ostatnimi czasy w trakcie łojenia na gitarce, całą frajde przerwał mi cholerny pisk z caba. Brzmiało to mniej więcej tak, jakbyście dodpieli do ampa na kanale przesterowanym jeszcze właczoną i odkrecona na maksa kostke z distortion. Kiedy odłączyłem kolumienke, pisk dalej mozna było usłyszeć z samego ampa. Fakt faktem był on dość cichy ale wystarczająco specyficzny aby go nie rozpoznać. W trakcie kiedy to sie stało szły do mnie nowe lampy, które zainstalowałem po ich dostarczeniu z nadzieja, że może one są powodem mojego nadmiernego wqrwiania się. Mimo założonych nowych lampek dxwięk dalej się pojawia. Ciekawy jest fakt, iż podczas owego pisku, jeśli potraktujemy wzmaka metodą starych ruskich telewizorów (nadzwyczajne i habilitowane pierdolniecie w obudowe), owy pisk ustaje i wszystko działa normalnie. Swoja droga raczej srednio podoba mi sie owy reset, tym bardziej ze na same lampy na końcówe wywalilem 6 stówek. Nie mam pojecia w czym siedzi diabeł ale faktem jest, że potrzebuje tego cholernego heada sprawnego, a za wszystkie grzechy nie mam pojecia co się w nim jebie. Jakieś pomysły, propozycje? Pisać bo trafia mnie ciężka qrwica. Aha, head - Peavey Valveking 100. _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Pon Cze 13, 2011 9:43 Temat wpisu: |
|
|
Myślę że to wina zimnych lutów. Coś nie styka i jak pierdolniesz to styka. Kiedyś pracowałem w serwisie RTV i wszystkie sprzęty które naprawiało się jebnięciem w obudowę posiadały zimne luty. Wystarczyło je przelutować i na tym polegała cała naprawa. Rozgrzeb go i w dobrym świetle najlepiej z lupą przeglądnij całą płytkę od dołu. Zacznij szukać w okolicy zasilacza tj. tam gdzie wchodzi kabel sieciowy i przy transformatorze. _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Sro Cze 15, 2011 3:59 Temat wpisu: |
|
|
Zgadzam się. Obstawiam zimne luty w zasilaczu lub okolicach. Ewentualnie gdzieś w okolicach lamp. Jeśli nie czujesz się na siłach, mogę dać Ci namiary na elektryka, który może się podejmie. W prawdzie gościu wygląda na ślepego, ale nie takie piece u niego widziałem do roboty  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
|
 |
Forum
» Sprzęt |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
| Strona 1 z 1 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|