Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Pierwsze kawałki

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Gitara
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
konane1992
~user

Wpisów: 16
Miasto: Białystok
WpisWysłany: Sob Gru 29, 2007 4:22    Temat wpisu: Pierwsze kawałki  Zacytuj zaznaczone      

Mam pytanie. Czy moglibyscie polecic mi jakies fajne, sredniozaawansowane* kawalki na gitare elektryczna? Chodzi mi o cos a'la Stairway to Heaven, Nothing Else Matters, czy Fade to Black.. Caly czas szukam czegos ciekawego i dowiaduje sie, ze jest albo za bardzo przestrojone, albo sam autor uzywal miliona przesterow i nie chce mi sie nawet w to bawic.. Chodzi mi o cos szybszego i ciezszego :p
I drugie pytanie: skad moge sciagac podklady do piosenek? Mam na mysli perkusje, bas, druga gitare ewentualnie klawisze, wiecie o co mi chodzi :p

Z gory dziekuje :)

~user

Wpisów: 156
Miasto: Zawada
WpisWysłany: Sob Gru 29, 2007 8:45    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

proponuje taby w gpt
~user

Wpisów: 3
WpisWysłany: Nie Gru 30, 2007 11:55    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

No taby w GP to dobry pomysł, jest jeszcze jeden serwis... http://www.guitarbt.com/index.php?page=dl_list Tutaj są różne podkłady, dużego wyboru nie ma, ale te popularne na pewno tu znajdziesz. Kawałków do grania najlepiej samemu szukać No i przestrajanie nie powinno być problemów, bo wielu gitarzystów używa obniżonego stroju żeby brzmienie było cięższe
Ogląda profil użytkownika   
Dante
~user

Wpisów: 15
Miasto: Oświęcim
WpisWysłany: Pon Gru 31, 2007 10:13    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

chyba, że komuś zwyczajnie się nie chce przestrajać do każdego kawałka...
~user

Wpisów: 59
WpisWysłany: Sob Gru 06, 2008 9:51    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

ja bym proponował into do kawałka System of a down - A.T.W.A. Naprawde bardzo fajna piosenka i bardzo łatwa(potrzebujemy tylko dwuch pierwszy palcy położonych na pierwszej i czwartej strunie )
Ogląda profil użytkownika   
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Gitara Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: