| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Bamek ~user
|
Wysłany: Czw Lut 03, 2011 9:49 Temat wpisu: Pare pytań |
|
|
Witam.
Wraz z kolegami od jakiegoś czasu, wraz z kolegami, chcę spróbować swoich sił w produkcji muzyki mianowicie hp-hopu.
Na początku bawiliśmy się trochę na e-jayu, obecnie FL. Mamy już odpowiednie beaty.
Zakupiliśmy średniej klasy mixer - Hercules DJ Control mp3 e2, teraz planujemy zakupić jeden lepszy mikrofon dynamiczny do wokali z którymi oczywiscie chcemy wejsc na beat i tutaj moje pytania:
1. Korg Kassilator - czy warto go kupić używając jako coś w rodzaju sampera?
2. Mając mixer, mikrofon i tego Korga można już coś ciekawego stworzyć?
3. Czy trzeba wygłuszyć pomieszczenie, w którym mamy zamiar nagrywać?
4. W moim komputerze głos jest "przeinaczony" jak temu mozna zaradzić?
5. Czy aby podłączyć mikrofon Prodipe TT1 Ludvic Lanen do komputera potrzebne będą jakies inne kable? |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Czw Lut 03, 2011 11:08 Temat wpisu: Re: Pare pytań |
|
|
Widzę, że zupełnie nic nie wiecie o nagrywaniu. Polecam Ci poczytać kilka pierwszych lepszych artykułów o nagrywaniu wokalu. Wtedy Twoje problemy staną się zupełnie jasne, a i nauczysz się dużo przydatnych rzeczy. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Bamek ~user
|
Wysłany: Pią Lut 04, 2011 9:42 Temat wpisu: |
|
|
| Czytałem. wiem teraz jak przygotować <studio> i znam jego najważniejszy element - mikrofon. dowiedziałem się również jak uzyskać efekt powrotu dźwięku. Nic specjalnego, Na dodatek nadal nie mam odpowiedzi na żadne z moich pytań. |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Pią Lut 04, 2011 10:00 Temat wpisu: |
|
|
| Bamek napisało: | | Czytałem. wiem teraz jak przygotować <studio> i znam jego najważniejszy element - mikrofon. dowiedziałem się również jak uzyskać efekt powrotu dźwięku. Nic specjalnego, Na dodatek nadal nie mam odpowiedzi na żadne z moich pytań. |
A czytałeś o NAGRYWANIU WOKALU? _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
|