| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 840 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Sro Cze 02, 2010 5:02 Temat wpisu: Opóźnienie wydźwięku... |
|
|
Wzialem sie ostatnio za nagrywanie lecz mam pewien problem. KIedy chce nagrac powiedzmy jakis instrument, dajmy na to wioslo, to dzwiek ktory slysze z kolumn jest opozniony co utrudnia rowne i dokaldne zgranie sie z tempem. Wioslo nagrywam w sposob:
Gitarka ---> zoom ---> komp
Komp daje rade sprzetowo wiec mysle ze nie w nim problem (5000 proc, 4 gb ramu, C.S blaster na dzwieku. Wydaje mi sie ze powodem moze byc lipa wersja sterownikow jeszcze do mojej dzwiekowej gdyz wszystko smiga na win 7 ale to tylko domniemania.
Byc moze to kwestia multiefektu. Pozniej jak bede mial chwile podlacze samo wioslo do kompa bez multi zobaczymy czy to co zmieni. Swoja droga dajcie jakies pomysly bo stoje z robota przez to. Dzieki i pozdrawiam! _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Sro Cze 02, 2010 5:42 Temat wpisu: Re: Opó¼nienie wyd¼więku... |
|
|
Więc po pierwsze może to być wina efektu, ale wątpię.
Po drugie może to być latencja. W ustawieniach karty, lub programu poszukaj gdzieś w zaawansowanych ustawieñ latencji. Zmieñ na jak najmniejsze(ale, żeby Ci to chodziło ) i spróbuj wtedy.
BTW, tego piweja jeszcze nie sprzedałem, będę go wystawiał drugi raz dzisiaj lub jutro - jakby co  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 840 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Sro Cze 02, 2010 6:31 Temat wpisu: |
|
|
ogolnie nagrywam na Audacity a mastering robie na FL-u. Wydaje mi sie ze jednak chodzi o ustawienia karty nie zadnych modyfikacji w programach. Postaram sie to posprawdzac jakos wieczorem. Co do Peaveya to ja we wrzesniu, jak juz pisalem robie zakupy wiec jesli twoja cena sie zachowa to byc moze chetnie go od Ciebie kupie  _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Sro Cze 02, 2010 10:10 Temat wpisu: |
|
|
Latencja może też być do ustawienia gdzieś w ustawieniach karty.
Co do Audacity.... jak człowiek raz zapozna się z Cubase'm, nie będzie chciał już nic innego
A pieca mam nadzieję sprzedać wcześniej  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
|