Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Określenie skali i odpowiedniej tonacji głosu

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Wokal
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
RogRock
~user

Wpisów: 2
WpisWysłany: Sob Mar 20, 2010 1:07    Temat wpisu: Określenie skali i odpowiedniej tonacji głosu  Zacytuj zaznaczone      

Chciałem się dowiedzieć jak w skuteczny sposób określić skale głosu. Próbowałem na własną rękę iść po gamie g-dur w górę i stwierdzam, ze w miarę czysto przechodzę przez kwindecyme i czasem kwinte jak długo męczę tylko, że to chyba nie może być takie proste. Kiedyś byłem na paru lekcjach śpiewu, ale zrezygnowałem własnie dlatego. Przez kilka lekcji mój nauczyciel nie było w stanie określić ani skali, ani tonacji najbardziej przystępnej dla mojego darcia się. Zrezygnowałem. Tutaj moje drugie pytanie czy ktoś mógłby polecić godnego ambitnego i może niekoniecznie budżetowo wymagającego nauczyciela z Warszawy?

I przy okazji jako że nie dostrzegłem na forum tematu podobnego, gdyby komuś chciało się zerknąć. Z tego co słucham to wnioskuje, że mam problem z utrzymaniem stałego poziomu głośności.
http://w960.wrzuta.pl/audio/8xNtwv3jA9d/w
Ogląda profil użytkownika   
Kapilawastu77
~user

Wpisów: 2
WpisWysłany: Sro Mar 24, 2010 7:13    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Wydaje mi się, że problem utrzymania stałego poziomu głośności wynika ze złego oddychania. Tak to słyszę...
Ogląda profil użytkownika   
Juhas
*Moderator

Wpisów: 982
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
WpisWysłany: Czw Mar 25, 2010 7:15    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Jakość nagrania jest tak tragiczna, że nie jestem w stanie określić, co złego robisz Ty, a co złego robi nagranie.
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Wokal Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: