|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
RogRock ~user
|
Wysłany: Sob Mar 20, 2010 1:07 Temat wpisu: Określenie skali i odpowiedniej tonacji głosu |
|
|
Chciałem się dowiedzieć jak w skuteczny sposób określić skale głosu. Próbowałem na własną rękę iść po gamie g-dur w górę i stwierdzam, ze w miarę czysto przechodzę przez kwindecyme i czasem kwinte jak długo męczę tylko, że to chyba nie może być takie proste. Kiedyś byłem na paru lekcjach śpiewu, ale zrezygnowałem własnie dlatego. Przez kilka lekcji mój nauczyciel nie było w stanie określić ani skali, ani tonacji najbardziej przystępnej dla mojego darcia się. Zrezygnowałem. Tutaj moje drugie pytanie czy ktoś mógłby polecić godnego ambitnego i może niekoniecznie budżetowo wymagającego nauczyciela z Warszawy?
I przy okazji jako że nie dostrzegłem na forum tematu podobnego, gdyby komuś chciało się zerknąć. Z tego co słucham to wnioskuje, że mam problem z utrzymaniem stałego poziomu głośności.
http://w960.wrzuta.pl/audio/8xNtwv3jA9d/w |
|
|
|
|
|
|
Kapilawastu77 ~user
|
Wysłany: Sro Mar 24, 2010 7:13 Temat wpisu: |
|
|
| Wydaje mi się, że problem utrzymania stałego poziomu głośności wynika ze złego oddychania. Tak to słyszę... |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 982 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic
|
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 7:15 Temat wpisu: |
|
|
Jakość nagrania jest tak tragiczna, że nie jestem w stanie określić, co złego robisz Ty, a co złego robi nagranie. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
|
 |
Forum
» Wokal |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
| Strona 1 z 1 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|