| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Która nazwa ma być nową domeną portalu? |
| coolband.pl |
|
0% |
[ 0 ] |
| kapela.info |
|
100% |
[ 9 ] |
| inna(podaj tę nazwę pisząc posta) |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 9 |
|
| Autor |
Wiadomość |
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 468 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 5:38 Temat wpisu: Nowa nazwa portalu |
|
|
Z powodu lekkiej czkawki w google oraz klopotow marketingowych starej nazwy, zdecydowałem się na zmiane. Chodzi tutaj o nazwe domeny. W ankiecie umieszczam dwie, które mam pod reka. Nie sa gornolotne, ale mysle ze sa na porownywalnym poziomie. Która nazwa lepiej oddawalaby wizerunek kapel?
Może ktoś ma jakis lepszy pomysł i go nam tutaj zaproponuje?
Z góry przepraszam również za brak ruchu w ostatnim czasie. Google odcięło nam kurek, ale niebawem wszystko wróci do normy. |
|
|
|
|
|
|
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 5:42 Temat wpisu: |
|
|
coolband to taki małomiasteczkowy "slogan", na który może i poleci grupa rozwrzeszczanych nastolatków, ale w gruncie rzeczy wstyd się przyznać do utożsamiania się z rzeczoną społecznością. W prostocie siła! kapela.info naszą domeną i ojczyzną! _________________
 |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

|
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 5:49 Temat wpisu: |
|
|
Z tą kapelą to jest heca. Chciałem upolować kapela.pl, bo jest wolna w sumie, ale wykupiona niestety. Nie ma nawet kontaktu z właścicielem.. Końcówka info jest ze tak powiem średnia, no ale ma nic ciekawszego. coolband.pl to że tak powiem zew chwili. Sam nie wiem tak naprawde na co sie zdecyduje i chyba ankieta powie wszystko na ten temat.  |
|
|
|
|
|
|
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 7:54 Temat wpisu: |
|
|
Jak widzisz wynik ankiety to 100% dla kapela.info  _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Adder ~user
|
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 8:54 Temat wpisu: |
|
|
sledziu ma racje co do coolband. zamiast ludzi ktorzy naprawde interesują sie muzyką zaczną kręcić sie tutaj gowniarze z pogranicza "cool, krejzi" i jeszcze innych dziwadel jestem takze za kapela.info ale moze ktos i to przebije  |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

|
Wysłany: Sro Lis 12, 2008 5:58 Temat wpisu: |
|
|
chętnych brak ;p
[ Dodano: Minutę temu ]
roboczo mamy kapele.info
Czekam jednak na dalsze opinie, bo 2 glosy mnie zdecydowanie nie przekonuja |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator
Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 798 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -3 |
Wysłany: Sro Lis 12, 2008 7:08 Temat wpisu: |
|
|
Ej, jeśli już w ogóle zmieniać(nBandz jak dla mnie było zajebistą nazwą) to może np: zespoly.info
Chociaż sam nie wiem.
Generalnie skłaniam się ku liczbie mnogiej(np. kapele.info zamiast kapela)
A myślałeś o domenie art.pl?
Chociaż z punktu widzenia internautów mogłoby to być małym nadużyciem. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

|
Wysłany: Sro Lis 12, 2008 7:40 Temat wpisu: |
|
|
Zajebistą jak dla Ciebie, ale na pewno nie marketingowo. Liczba pojedyncza wydaje mi się bardziej trafna. Jakos tak lepiej brzmi.
[ Dodano: Minutę temu ]
W dodatku duzo ciekawych domen jest juz zajętych  |
|
|
|
|
|
|
Adder ~user
|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 2:06 Temat wpisu: |
|
|
nowy adres jest ale teraz logo juz nie pasuje  |
|
|
|
|
|
|
quba @Naczelny

|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 11:05 Temat wpisu: |
|
|
Spokojnie  |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Pon Gru 15, 2008 10:43 Temat wpisu: |
|
|
dałem na kapela.info ale jak dla mnie nbandz.com było dużo lepsze _________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
rOck ~user

|
Wysłany: Pon Gru 15, 2008 8:09 Temat wpisu: |
|
|
i według mnie kapela.info jest najleprzym wyborem...a jak nie kapela.info to hym...hardband (wkońcu większość ludzi na tym portalu gra i słucha cięższej muzyki),rockband,URband ...mi najbardziej podoba się to " UrBand",ale pewnie,też by był problem z marketinkiem p; |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 778 Miasto: Zgierz Kapela: Northern Lights Solówki: 3 |
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 4:52 Temat wpisu: |
|
|
Nbandz kopalo w tylek... Ciezko zmienic teraz nazwe na cos co odda charakter tamtej nazwy. kapela.info, kapele.info... coz, nazwa wskazuje na miejsce w ktorym ludzie wrzucaja info o swoich kapelkach ich nagrania itd a nie zpaominajmy ze forum to, nie tyczy sie tylko kapel... Na porownanie mozna w sumie dodac ze wiekszosc tematow na "starym" Nbndzie tyczylo sie grania, instrumentow, teorii, praktyki, sprzetu, wiedze myzycznej, rad i porad a nie samych kapel ludzi ktorzy sie tu logowali aby tylko zostawic slad o swoich kapelkach. Mysle ze to powinno dac troche do myslenia co do nazwy...
PS: szkoda ze stare Nbandz odchodzi... _________________ http://www.myspace.com/northern666lights |
|
|
|
|
|
|
|