| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 840 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 7:22 Temat wpisu: Northern Lights |
|
|
Powitać. Wzieliśmy się w garść do z nagrywaniem więc już nie usłyszycie podrasowanego midi z GP. Zapraszam na zupełnie nowy, wręcz wczorajszy, profil youtube gdzie można posłuchać już kilku kawałków nagranych w praworządny sposób. Fakt faktem jest to homerecording ale nie czepiajcie się każdy robi co może. Zapraszam i liczę na komentarze. Pozdrawiam!
http://www.youtube.com/user/NorthernLightsPL
ENJOY! _________________ Where the Fuck is Jack D?
Ostatnio zmieniony przez SadaM dnia Czw Lis 11, 2010 11:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 10:53 Temat wpisu: Re: Northern Lights |
|
|
OK, kto to śpiewa?
Gościu w ogóle nie potrafi growlować.
Jeśli to Ty, to potrafisz o wiele lepiej
Poza tym nie jest źle jak na homerecording, ale momentami mam wrażenie, że każdy instrument jest osobno. Tzn. nie ma takiej jakby spójności. To już jest kwestia masteringu. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 840 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 11:32 Temat wpisu: |
|
|
Pierwsza zwrotka oraz refren są nagrane kiepsko z winy zlych ustawień equalizera co zupełnie zmienia sie w kolejnej zwrotce i reszcie juz songa. Niestety nie moge tego zmienic bo musiałbym rozbebeszyc całe nagranie. Pamiętaj stary, że to nie jest studio i nagrywam zwyklymi metodami w stylu FL i Audacity przez zwykłego SB Audigy. Myslę, że jak na pierwszy nagrany w prłni kawałek nie wyszło tak tragicznie i kolejne, które trzeba juz tylko nagrać stoponiowo będą zwiększać swoją jakość w odbiorze bo samej zajebistości kawałków jestem nieskromnie pewny
Co do opisanego masteringu. Mam win 7 i jebią mi się sterowniki do dźwiękowej przez co mam spory "delay" w nagrywaniu ścieżek i musze je później ręcznie przesówać i dopasować. Na XP tak nie było ale szczerze mówiąc nie chce mi się zmieniac całego systemu.
Mam nadzieje, że sama treść utworu się podoba a na krystalicznie czysty dźwięk poczekam jak dorobie się na studio, Pozdrawiam i niebawem na stronce pojawią się kolejne songi! _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Maku ~user
|
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 4:56 Temat wpisu: |
|
|
Znaczy z mojego nieprofesjonalnego punktu widzenia to utwór jest mjuzycznie zajebisty tylko ten wokal ma za mało powera;D Takie odnoszę wrażenie;D Ale kawałek ogółem zajebisty:D _________________ Nie wiem czy chesz
Teraz i tu
powiedzieć: Bóg to mój wróg |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 7:55 Temat wpisu: |
|
|
Co do tego wokalu, to wydaje mi się, że Sadam momentami tam w tle coś wyżej podśpiewuje. Dobrze mi się wydaje?
Generalnie zrób coś dla muzyki i Ty się zajmij wokalem. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
darker ~user
|
Wysłany: Sob Gru 11, 2010 9:16 Temat wpisu: |
|
|
| No właśnie brak czadu ale to dlatego, że brak porządnej perki. A tak kawałek fajny. |
|
|
|
|
|
|
|