Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Northern Lights

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Nasza Twórczość
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SadaM
*Moderator

Wpisów: 840
Miasto: Zgierz/Łódź
Kapela: Northern Lights
Solówki: 2
WpisWysłany: Nie Lis 07, 2010 7:22    Temat wpisu: Northern Lights  Zacytuj zaznaczone      

Powitać. Wzieliśmy się w garść do z nagrywaniem więc już nie usłyszycie podrasowanego midi z GP. Zapraszam na zupełnie nowy, wręcz wczorajszy, profil youtube gdzie można posłuchać już kilku kawałków nagranych w praworządny sposób. Fakt faktem jest to homerecording ale nie czepiajcie się każdy robi co może. Zapraszam i liczę na komentarze. Pozdrawiam!

http://www.youtube.com/user/NorthernLightsPL

ENJOY!

Ostatnio zmieniony przez SadaM dnia Czw Lis 11, 2010 11:34, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownika   
Juhas
*Moderator

Wpisów: 1002
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
Solówki: -2
WpisWysłany: Pon Lis 08, 2010 10:53    Temat wpisu: Re: Northern Lights  Zacytuj zaznaczone      

OK, kto to śpiewa?
Gościu w ogóle nie potrafi growlować.
Jeśli to Ty, to potrafisz o wiele lepiej Smile

Poza tym nie jest źle jak na homerecording, ale momentami mam wrażenie, że każdy instrument jest osobno. Tzn. nie ma takiej jakby spójności. To już jest kwestia masteringu.

*Moderator

Wpisów: 840
Miasto: Zgierz/Łódź
Kapela: Northern Lights
Solówki: 2
WpisWysłany: Czw Lis 11, 2010 11:32    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Pierwsza zwrotka oraz refren są nagrane kiepsko z winy zlych ustawień equalizera co zupełnie zmienia sie w kolejnej zwrotce i reszcie juz songa. Niestety nie moge tego zmienic bo musiałbym rozbebeszyc całe nagranie. Pamiętaj stary, że to nie jest studio i nagrywam zwyklymi metodami w stylu FL i Audacity przez zwykłego SB Audigy. Myslę, że jak na pierwszy nagrany w prłni kawałek nie wyszło tak tragicznie i kolejne, które trzeba juz tylko nagrać stoponiowo będą zwiększać swoją jakość w odbiorze bo samej zajebistości kawałków jestem nieskromnie pewny

Co do opisanego masteringu. Mam win 7 i jebią mi się sterowniki do dźwiękowej przez co mam spory "delay" w nagrywaniu ścieżek i musze je później ręcznie przesówać i dopasować. Na XP tak nie było ale szczerze mówiąc nie chce mi się zmieniac całego systemu.

Mam nadzieje, że sama treść utworu się podoba a na krystalicznie czysty dźwięk poczekam jak dorobie się na studio, Pozdrawiam i niebawem na stronce pojawią się kolejne songi!

~user

Wpisów: 10
WpisWysłany: Czw Lis 11, 2010 4:56    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Znaczy z mojego nieprofesjonalnego punktu widzenia to utwór jest mjuzycznie zajebisty tylko ten wokal ma za mało powera;D Takie odnoszę wrażenie;D Ale kawałek ogółem zajebisty:D
Juhas
*Moderator

Wpisów: 1002
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
Solówki: -2
WpisWysłany: Czw Lis 11, 2010 7:55    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Co do tego wokalu, to wydaje mi się, że Sadam momentami tam w tle coś wyżej podśpiewuje. Dobrze mi się wydaje?
Generalnie zrób coś dla muzyki i Ty się zajmij wokalem.

~user

Wpisów: 9
WpisWysłany: Sob Gru 11, 2010 9:16    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

No właśnie brak czadu ale to dlatego, że brak porządnej perki. A tak kawałek fajny.
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Nasza Twórczość Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: