Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
nauka gry

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Klawisze
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
blabla
~user

Wpisów: 1
Miasto: Krk
WpisWysłany: Sro Paź 14, 2009 11:50    Temat wpisu: nauka gry  Zacytuj zaznaczone      

no więc, mam takie pytanie, czy aby nie jestem za satara na takie rzeczy, mam 17 lat, a z tego co sie orientuje to raczej zaczynają sie uczyć takich rzeczy od szczyla.
prosze się nie smiac i z góry dzieki za odp. Very Happy
Ogląda profil użytkownika   
Adder
~user

Wpisów: 248
Kapela: Agrressour
WpisWysłany: Sro Paź 14, 2009 1:27    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Nie mozna byc za starym na takie rzeczy To ma poprostu sprawiac ci przyjemnosc i dawac radoche i nie trzeba byc jakis turbodymomenem czy niewiadomo jakim wymiataczem zeby grając dobrze sie bawić
Winterstorm
~user

Wpisów: 320
Miasto: Bielsko-Biała
WpisWysłany: Sro Paź 14, 2009 5:10    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Adder dobrze prawi. Chcesz grać? Graj! I póki Ci to sprawia radość, jest sens to robić Ja na gitarze nie zaczynałem jakoś zbyt wcześnie, wymiataczem nie jestem, ale lubię grać i nie zamierzam się z tym rozstawać. Właśnie łapię za moment za gryf, bo gitarki parę dni w rękach nie miałem (eh, studia...) i już czuję jak rośnie mi wewnętrzny pałer! Very Happy
Aisti
~user

Wpisów: 27
Miasto: Elbląg (niestety)
WpisWysłany: Pon Paź 19, 2009 2:20    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

To by oznaczało, że ja również jestem za stara, bo w styczniu będę miała 19 lat Very Happy a jednak często siedzę przy klawiszkach i gram, bo zwyczajnie poprawia mi to humor i daje radochę. Zauważam powoli zmiany w szybkości grania, sprawności rąk (nie są już tak "drewniane"). I nadal mam nadzieję, że kiedyś załapię się do jakiegoś fajnego zespołu Very Happy Obecnie klawisze zaczynają wygrywać z moim głównym instrumentem (flety, whistle), więc jest już dobrze Very Happy

Także, koleżanko - nie zniechęcaj się, niektórzy zaczynają pó¼niej nie chodzi o to kiedy zaczniesz, a jak bardzo będziesz zaangażowana. Więc - powodzenia życzę!

~user

Wpisów: 6
WpisWysłany: Nie Lut 07, 2010 6:43    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

heh ja mam 14 lat <prawie 15> i nauke na keyboardzie zaczełam od tamtego tygodnia. też sie zastanawiałam czy aby za stara nie jestem na to no ale jak sie to mówi raz kozie śmierc....no i zaczełam
SadaM
*Moderator

Wpisów: 840
Miasto: Zgierz/Łódź
Kapela: Northern Lights
Solówki: 2
WpisWysłany: Nie Lut 07, 2010 11:04    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Myslac w taki sposob "jestem za stary/stara" powiedzcie mi co ja mam powiedziec?? Moim najwiekszym marzeniem jest stac sie multiinstrumentalista. Myslac w wasz sposob to moje marzenie jest wrecz niemozliwe do spelnienia. Fakt, ze moze i od 8 roku zycia napitalam na klawiszach no i bawie sie w gitary i cala reszte. Powiem wiecej, ze zamierzam teraz wziasc sie za skrzypce i moze kiedys za saksofon a nawet kobze itd... Aby dojsc do sukcesu musze poprostu grac na wszystkim z tzw latwoscia czyli z przyjemnosci nie myslac o tym jak cos zagrac aby nie zrobic bledu itd. To bardzo trudne ale wiecie co, najwazniejsze aby grac dla siebie a nie sluchac jakis starych zwapnialych sukinkotow mowiacych
- o teraz Ci sie zachcialo grac, trzeba bylo zaczac od niemowlecia to moze bys cos osiagnal a teraz to tylko strata czasu.

Coz, dla mnie oni sa strata czasu... Cieszcie sie z kazdego dzwieku i z kazdego kroku dalej w graniu bo to jest najistotniejsze a nie nedzne przekonania i nic nie warte gadanie bez przemyslenia. To jest wasze zycie i majac hobby takie jak granie, naprawde urozmaicacie swoja egzystencje w bardzo wielkim stopniu. A wiec R&R i bierzcie sie za spelnianie marzen a nie sluchanie zwyklych bzdur

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Klawisze Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: