Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Natural Dread Killaz i płyta "Naturalnie"

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy » Reggae/Ragga/Ska
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
quba
@Naczelny

Wpisów: 468
Miasto: Olesno
Kapela: newbandz
WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 2:27    Temat wpisu: Natural Dread Killaz i płyta "Naturalnie"  Zacytuj zaznaczone      

Słyszałem o zespole dosyć dużo, jednak nigdy nie potrafiłem się zebrać, by zakupić krążek i móc przesłuchać. Dopiero zeszłoroczny festiwal Woodstoock przekonał mnie, że jednak chyba warto wydać te parę groszy i sięgnąć po tę pozycję. Nie ma się za bardzo rozpisywać na temat historii zespołu. Ciekawym wydaje się być fakt, że słąwę zespołowi na początku kariery przyniosła piosenka "obudź w sobie lwa", która wg mnie jest dziełem raczej średnim. Wg mnie to jakoś nie brzmi ze sobą razem, szczególnie refren. Na uwagę jednak w moim subiektywnym odczuci należą "uwierzyć w siebie" oraz przede wszystkim "good sensi". Co prawda przesłanie niekoniecznie musi być pouczające, jednak zawsze wywołuje uśmiech. Warto puścić ten kawałek na początku każdej imprezy Smile
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
Heretyk
~user

Wpisów: 68
Miasto: Kraków
Kapela: BIOT
WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 2:37    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Jaaaa NDK :***

Uwierzyć w siebie.... Bo wiara czyni cuda... - ogólnie to jest tytuł mojego fbl Smile

Kocham tą piosenkę Very Happy

A co do popularności to NDK ma 2 oblicza - undergroundowe (uwierzyć w siebie, good sensi, dar, dorasta) oraz to przykromi to stwierdzić komercyjne (biba - 100% komercji, obudź w sobie lwa, one special love)

Mimo wszystko szanuję te teksty z undergrounda na tyle, że jest to jedyny zespół ragga który słucham teraz Smile

Ave

@Naczelny

WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 2:40    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Co do piosenki biba, to ma ona bardzo dziwny klimat. Czasem znajdzie się na mojej playliście w momencie, gdy mam bardzo cwaniacki nastrój. Śmieszny jest sposób wykonywania owej pozycji przez artystów na scenie Smile
Somefour
~user

Wpisów: 7
Miasto: Łdź
WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 7:15    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Lubie ten band. Słucham od czasu do czasu, jak już zacznę to słucham długo ;d Swojego czasu słucham non-stop prawie że ,

Biba, czemu komercha? Mnie tam się podoba, bardzo Smile
Wkurza mnie piosenka sample. "Spawam te sample tu" - słyszę to i mam ochotę strzelić sobie w łeb
Zajebisty kawałek też jest mafija : )

Ogólnie zespół fajny jest, z chęcią wpadnę na koncert jak będzie wreszcie okazja i kasa.
Ogląda profil użytkownika   
quba
@Naczelny

WpisWysłany: Pon Mar 24, 2008 7:17    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Co do koncertów, to bardzo ugodowi są. Swego czasu udało się ich też ściągnąć do mojej miejscowości, a ani nie była to wielka okazja, ani też nie dysponowaliśmy wielkimi funduszami Smile
monika_emo
~user

Wpisów: 3
Miasto: kłobuck
WpisWysłany: Sro Mar 26, 2008 8:51    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Nieprawda. Chcą dużo kasy. I nie przejmują się tym, czy graja w małych czy wielkich miastach. Liczy się tylko kasa i zioło, ot co!
Kasia :)
~user

Wpisów: 2
WpisWysłany: Sro Mar 26, 2008 9:00    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Kiedy ja razem z koleżanką organizowałyśmy koncert w Oleśnie, zdecydowałyśmy się też zaprosić NDK-ów i hmm... byłyśmy zadowolone. Cena stosunkowo nie była wygórowana, koncert naprawdę świetny, jedyny mankament to to, ze zachowują się po gwiazdorsku...
quba
@Naczelny

WpisWysłany: Sro Mar 26, 2008 9:01    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Możesz rozwinąć to "gwiazdorstwo"? No bo rółnie można to interpretować Smile
Monika
~user

Wpisów: 3
WpisWysłany: Sro Mar 26, 2008 9:04    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Fakt, faktem, ich zachowanie nie jest zbyt przyjazne i skromne, ale na koncertach naprawdę są świetni ( choć od 3 lat grają te same kawałki:D), a o to chyba chodzi zwykle organizatorom - żeby publiczność była zadowolona.
Kasia :)
~user

Wpisów: 2
WpisWysłany: Sro Mar 26, 2008 9:22    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

No tak. Ja nie mowie o imprezie, bo jak juz wczesniej zaznaczylam, ta byla wspaniala, mowie o "zapleczu" tak zwanym Smile ciagle jakies zachcianki, cos tam im przyniesc, cos zrobic, cos im tam nie pasuje, kawa jest z cukrem, a nie powinna itd. No oczywiscie, jak ludzie pala, nastepstwem sa rozne reakcje organizmu Smile Podkreslajac fakt, o ktorym oni wiedzieli, ze koncert organizowany byl przez dwie na maxa zestresowane cala impreza 17-latki (niespełna), byli strasznie kaprysni.
Mallorca
~user

Wpisów: 4
WpisWysłany: Sro Cze 04, 2008 12:15    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

No, no, to prawda! Niedługo ma wyjść nowa płyta! A wiecie, że...

6 czerwca we wrocławskim klubie Firlej odbędzie się koncert Mesajah, wokalisty wrocławskiej grupy Natural Dread Killaz. Artystów z NDK nikomu nie trzeba przedstawiać. Znani są bardzo dobrze w kręgu osób słuchających muzyki reggae/dancehall. Rozpoznają ich koneserzy dobrej zabawy i koncertów, na których artyści emanują pozytywną energii i profesjonalizmem.

Koncert Mesajah będzie promował jego solową debiutancką płytę „Ludzie Prości”. Długo wyczekiwany, jamajski, poruszający tematykę życia, kwestię miłości i tęsknoty za marzeniami- taki właśnie jest krążek Masajah. Jak mówi sam artysta „Czekałem na ten album całe życie, jest ona spełnieniem moich marzeń i efektem miłości do muzyki. Włożyłem w nią dużo pracy i jestem bardzo zadowolony z efektu. Ta płyta jest moją debiutancką, solową płytą i jest ona początkiem drogi do tworzenia kolejnych krążków. Chcę się rozwijać i pragnę aby moja twórczość była na coraz wyższym poziomie.”

Na scenie obok Mesajah wystapią PaXon i Yanaz, z którymi Mesajah tworzy Natural Dread Killaz oraz tacy artyści jak Grubson i O.M.A czy Riddim Bandits. Wszyscy zaproszeni do udziału w koncercie goście współpracowali z Mesajah przy tworzeniu albumu. Aranżacje wokalne NDK w połączeniu z żywym instrumentarium Riddim Bandits na pewno dostarczą publiczności niezwykle smaczny muzyczny koktajl. Gościem specjalnym będzie prowadzący koncert Hirek Wrona (Pink Crow Records), który wystąpi również z setem DJ-skim z okazji 50’tych urodzin Prince’a, które to przypadają 7.06.

6 czerwca, Klub Firlej (ul. Grabiszyńska 56, Wrocław)

Start: godz. 19.00

Bilety do nabycia w:

Clinic Bazar- Pasaż Grunwaldzki. pl. Grunwaldzki 22

Clinic Bazar- Arkady Wrocławskie, ul. Legnicka 58

Clinic Bazar-Magnolia, ul. Powstańców Śląskich

2-4 Clinic Bazar-Pasaż Niepolda, ul. Ruska 51

SQAD - ul. Świdnicka 12-16

UNDERGROUND - Rynek 30

Ceny:

12 zł - do 5 czerwca 2008

17 zł - 6 czerwca czyli w dniu koncertu (sprzedaż w Firleju, od godz. 17.00)
quba
@Naczelny

WpisWysłany: Sro Cze 04, 2008 7:46    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

No ale jaki sens tej reklamy? Smile Jeśli jestes zwiazany/a w jakis sposob z NDK, to mozna pomyslec o informowaniu o takich wydarzeniach w inny sposob.
Mallorca
~user

Wpisów: 4
WpisWysłany: Wto Cze 10, 2008 10:26    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Po prostu wklejam informacje o koncercie... = P
Po co komu informacja "wiecie, będzie 6 czerwca koncert we Wrocławiu, kto będzie?" Taki post nic nie wnosi, a tak to ktoś może się dowiedzieć o koncercie...

Mi tam się podobało = P
Iglo
~user

Wpisów: 13
Miasto: Drezdenko
WpisWysłany: Sro Paź 14, 2009 9:03    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Niedługo wydadzą nową płytę ! Very Happy
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Artyści i Wykonawcy » Reggae/Ragga/Ska Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: