|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
domcorz ~user
|
Wysłany: Sob Kwi 10, 2010 11:40 Temat wpisu: Nagłośnienie zespołu: mikser, koñcówka i subbas |
|
|
Witam, zastanawiamy się z zespołem nad mikserem Yamaha mg 206c
link: http://www.emuzyczny.com.pl/YAMAHA_MG_206C,2993,575,0,0,P,produkty.html
tu w sklepie jest okazja tanio
pod nasz zespół najbardziej taki mikser pasuje jeśli chodzi o wejścia na instrumenty, odsłuchy i suba tylko nie wiemy czy to warte tej ceny, jeśli ktoś ma ten mikser to proszę o dorade
teraz mamy power mikser wharfedale ale ma mało wejść i tylko jedne wyjście na odsłuchy i nic wiecej
posiadamy kolumny Wharfedale pro svp 215
http://www.jpl-effect.pl/product_info.php/products_id/322
i narazie nie myślimy zmieniać i chcemy do nich jakąś koñcówkę mocy tylko nie wiemy która mogła by do nich najbardziej pasować i jaka maksymalna moc koñcówki do tych kolumn
jeśli chodzi o suba to myślimy nad tym Wharfedale Pro EVP-X18PB
http://www.jpl-effect.pl/product_info.php/products_id/602
i też nie wiemy czy się opłaca i wszystko spasuje do naszego zestawu nagłośnieniowego bo nigdy tego nie słyszeliśmy jak gra
proszę tych którzy się znają na tym o dorade czy taki zestaw mógłby być, pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Nie Kwi 11, 2010 10:39 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | proszę tych którzy się znają na tym o dorade |
Znaczy że chcesz od nas rybę?  _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
domcorz ~user
|
Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 5:23 Temat wpisu: |
|
|
| nie oczekiwałem takiej odp... |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 6:51 Temat wpisu: |
|
|
Co do Yamahy to bym brał. W prawdzie nie miałem nigdy bezpośrednio do czynienia z tymi mikserami, ale wiem, że Yamaha robi dobrze.
Co do głośników. Moc muzyczna widzę 500W, czyli RMS będzie pewnie 250 W.
A to znaczy, że zalecana moc przedwzmacniacza to 250 W na kanał.
Czyli przy dwóch głośnikach: 2x250W.
Nie zalecam niższej, natomiast może być też wyższa. Tylko pamiętaj, że wtedy nie możesz rozkręcić koñcówki na maksa, bo rozwalisz głośniki. Jeśli wzmacniacz jest mocniejszy niż głośnik, to wtedy podziel sobie jakoś głośność, żebyś wiedział, czego nie możesz przekroczyć  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
micik ~user
|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 5:08 Temat wpisu: |
|
|
Witam! Ogólnie nie widzę takiego miksera w zespole muzycznym, pewnie moja wypowied¼ Ci się nie spodoba, ale przeprowad¼ test, nawet na tym co masz, podłącz samą gitarę pod mikser, a następnie tą gitarę pod typowy piec gitarowy i porównaj jakość d¼więku, chyba że jakość d¼więku nie jest waszym priorytetem.
Instrumenty muzyczne charakteryzują się swoimi charakterystykami częstotliwościowymi, a to się ścisłe wiąże ze średnicami głośników dla każdego instrumentu z osobna i charakterystyką korektora dla tego instrumentu i średnicy głośnika, dla tego mikser wielokanałowy z jedną koñcówką nie ma prawa zagrać tak jak dany zestaw pod dany instrument. To są po prostu wyrzucone pieniądze.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
 |
Forum
» Sprzęt |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
| Strona 1 z 1 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz dołączać plików na tym forum Nie możesz ściągać plików na tym forum
|
|
|