Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Nagłosnienie klawiszy

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Klawisze
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SadaM
*Moderator

Wpisów: 839
Miasto: Zgierz/Łódź
Kapela: Northern Lights
Solówki: 2
WpisWysłany: Nie Cze 10, 2007 9:43    Temat wpisu: Nagłosnienie klawiszy  Zacytuj zaznaczone      

Wie ktos z Was moze jakie jest najlepsze naglosnienie dla klawiszy???? Oczywiscie wiadomo sa comba klawiszowe ale raczej o nie mi nie chodzi. Jakies wzmacniacze, lampowki jak cos wiecie, piszcie, dzieki
~user

Wpisów: 7
Miasto: Łódź
WpisWysłany: Czw Mar 03, 2011 11:37    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Zależy do jakich, Hammond i Nord (konkretnie C2) to kolumny leslie niekoniecznie oryginalne bo to się można zabić patrząc na cenę. Co do podłączania klawiszy symulujących Fortepiany, piszczałkowe organy itd. polecam kupić na początek Behringerka typu xenyx i przez niego do dużego miksera lub na końcówkę mocy i normalnie w stereo, bo Marshall do klawiszy takich jak pianina klawesyny i to co wspominałem to słaba opcja nawet bardzo. Ogółem nie polecam nic typu Kombo, będzie dużo z tym problemów chyba że ktoś jest początkujący to odsłuch z kombo na parę miesięcy/lat powinien starczyć. Co do klawiszy symulujących organy i organów tranzystorowych oraz typu tonewheel marshall jak najbardziej jest wskazany bardziej niż komba klawiszowe z których nie wyciągniesz tyle porządnego brzmienia co z marshalla ale do takich wynalazków to już wolę osobiście leslie, Podsumowując jeżeli masz klawisze samplujące instrumenty klasyczne mikser i końcówka mocy, jeżeli masz samplujące organy tranzystorowe, hammondy itp. lub prawdziwe tego typu organy można kombinować z marshallami leslie itd. Jeżeli by ktoś miał możliwość sprawdzenia polecam pod zamknięte kombo marshalla- otwarte nie mają dołu środek przy minimalnym gainie charczy, ogółem słabo to brzmi... kombo musi być jak dla mnie zamknięte wtedy słychać czyste potężne brzmienie klawiszy.
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Klawisze Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: