| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
quba @Naczelny

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 478 Miasto: Olesno Kapela: newbandz
|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 1:35 Temat wpisu: Na czym gracie i dlaczego? |
|
|
Jak w temcie. Z uwagi na powstanie nowego dzialu (cóż, nie bąd¼my zamknięci na inne rodzaje muzyki, chociażby reggae) wypadaloby umiescic w nim na poczatek jakis temat ;-) Mam nadzieje, ze na portalu nie znajduja sie tylko i wylacznie perkusisci, gitarzysci, wokaliści i klawiszowcy  |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Pon Mar 17, 2008 6:13 Temat wpisu: |
|
|
no więc oprócz klawiszów i perki gram jeszcze na puzonie troche z przypadku a troche z własnej woli ale teraz nie żałuje bo to jest jeden z najpiekniejszych instumentów _________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
Aisti ~user

|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 1:25 Temat wpisu: |
|
|
No to widzę że się trochę wybiję...
W podstawówce jak każde dziecko zaczęłam grać na flecie prostym typu C. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że nie grałam standardowych melodyjek, a to, co słyszałam w radiu (głównie bardziej znane "hity" takich wykonawców jak Peja, Las Ketchup, i co tam tylko się nawinęło). W przypadku kiedy zadana była jakaś melodyjka, ja uczyłam się jej 10 min przed lekcją, bez patrzenia na nuty - zwyczajnie nie potrafiłam ich czytać. Podsłuchiwałam inne dzieciaki, zawzięcie ćwiczące przed lekcją. Czasem z nudów zdarzało mi się nawet samotnie grać na przerwach w toalecie szkolnej
Z tego co mi wiadomo, nikt z klasy w tym kierunku nie poszedł, mi jednak nawyk został. Po około dwuletniej przerwie spowodowanej jak zwykle 'zbawiennym' wpływem rówieśników ("ona gra na flecie, hahahaha!" czy jakieś zboczone komentarze na temat wyglądu fletów) znalazłam stary flet w szafce. Od tamtej pory zaczęłam traktować instrument bardziej poważnie. W listopadzie 2008 zaczęłam chodzić na lekcje, nauczyłam się nut (po 9 latach... a i tak nadal nie umiem ich dobrze czytać, więc gram głównie ze słuchu).
W czerwcu/maju 2008 zaczęłam grać na whistlu. Ciężko było się przestawić ze względu na mniejszą ilość otworów i inny sposób przechodzenia na drugą oktawę, ale nie jest ¼le. Może kiedyś owe doświadczenie przyda mi się w wymiataniu w jakiejś folkmetalowej kapeli \m/  _________________ No way out, I'm going insane - and so are you!!! |
|
|
|
|
|
|
Shorty ~user
|
Wysłany: Nie Lis 21, 2010 1:42 Temat wpisu: |
|
|
Ja gram na WALTORNI inaczej zwie się to RÓG czy po angielsku FENCH HORN. Chodziłam do szkolnej orkiestry dętej i grałam tam na ALCIE (taka 4 razy mniejsza tuba), liznęłam też trochę gry na trąbce i na puzonie. Po jakichś 3 latach gry tam poszłam do szkoły muzycznej właśnie na waltornie, której nigdy w życiu nie widziałam. Poszłam tam ze względu na znajomych, w sensie takim, że jeżeli oni sobie dają radę to może i ja spróbuje, no i teraz już jestem na 4 roku i idzie mi nawet dobrze Dzięki szkole muzycznej miałam ochotę się rozwijać więc teraz śpiewam, gram na waltorni, basie, odrobinę na gitarze, na klawiszach. |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Nie Lis 21, 2010 6:39 Temat wpisu: |
|
|
Pozazdrościć |
|
|
|
|
|
|
Shorty ~user
|
Wysłany: Nie Lis 21, 2010 11:22 Temat wpisu: |
|
|
Nie ma czego komu zazdrościć. Jeżeli się czegoś chce to można wszystko Na naukę gry na czymkolwiek nigdy nie jest za późno. |
|
|
|
|
|
|
Kudłatyy97 ~user
|
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 11:48 Temat wpisu: |
|
|
Ja gram na trąbce w SZM jestem w 3kl 1 stopnia. Chciałem grać na gitarze ale byłem wtedy małym knypkiem to przydzielili mnie do klasy trąbki i powiem że nie jestem "zły" . Polubiłem ten instrument, chociaż pogrywam też na gitarce, pianinie no i mojej świętej drumli ;D. |
|
|
|
|
|
|
|