| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Capricorn +Redaktor

Wysłany: Sob Cze 09, 2007 6:32 Temat wpisu: Muzyka Celtycka |
|
|
Wiadomo że na tej stronie HH jest napiętnowany ale zastanawiam się co myślicie o muzyce celtyckiej. Nie dawno miałem okazję być na festivalu i zrobił na mnie wrażenie. Ta muza ma klimat i przenosi cię w krainę magii i elfów. W naszym pięknym kraju mamy dużo zespołów grających taką muzę np Carantouhill, Beltaine czy Forann i czasem zaginają zespoły z irlandii czy Szkocji. Osobiście bardzo lubię ten rodzaj muzyki a Wy!!?
www.forann.art.pl/pliki/index2.htm _________________ Oh Sacreblueee!!!! |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 839 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 10:09 Temat wpisu: |
|
|
Mi on tez bardzo sie podoba  _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
basta ~user

Dołączył: 14 Maj 2007 Wpisów: 62 Miasto: Ząbki k/W-wy Kapela: Rest Solówki: 1 |
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 11:08 Temat wpisu: |
|
|
Mam jakąś taką płyte kupioną w markecie i leży odłogiem.Może polecisz coś?
[ Dodano: Minutę temu ]
Ja polecam do posłuchania , muzykę (tylko instrumentalną) ogólnie pojętą bliskiego wschodu . |
|
|
|
|
|
|
zupa ~user

Dołączył: 26 Mar 2006 Wpisów: 324 Miasto: £ód¼ Kapela: Testowy
|
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 10:39 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | Wiadomo że na tej stronie HH jest napiętnowany |
Wypowiedzi może dwóch użytkowników którzy w prawie każdym poście muszą o tym wspomnieć nie sprawiają że hip hop jest tępiony tu przez wszystkich
Co do celtyckiej... Nie do koñca czuję się przekonany. Ale 'instrumentalna muzyka dalekiego wschodu' mi się bardzo podoba  |
|
|
|
|
|
|
torm ~user

Wysłany: Pon Cze 11, 2007 6:35 Temat wpisu: |
|
|
Jak chcecie sie poczuc przekoniani do tych klimatow to polecam na początek utwór Bucks of Oranmore w wykonaniu na gitare. Do najlatwiejszych nie nalezy ale mozna sie nauczyc (potrzebny bedzie tylko kapodaster i przestrój na D, no i oczywiscie technika klasyczna ) Oczywiscie mozna go tez sobie tylko posluchac bo to kawal naprawde dobrej muzyki.
Tutaj w mistrzowskim wykonaniu Davida Russella: http://youtube.com/watch?v=gzHkCFuEydI |
|
|
|
|
|
|
Smar ~user

|
Wysłany: Wto Cze 12, 2007 2:48 Temat wpisu: |
|
|
| Cytat: | | Ale 'instrumentalna muzyka dalekiego wschodu' mi się bardzo podoba |
proponuje posłuchać Nusrat albo Serart _________________ Nie czas na pisanie durnych postów, czas ciąć metal i krzesać iskry. |
|
|
|
|
|
|
Capricorn +Redaktor

|
|
|
|
basta ~user

Dołączył: 14 Maj 2007 Wpisów: 62 Miasto: Ząbki k/W-wy Kapela: Rest Solówki: 1 |
Wysłany: Pią Cze 15, 2007 6:25 Temat wpisu: |
|
|
Noooo.Panie Koziorożec.Dobre drogowskazy.
Bardzo podoba mi się - "The Sky and The Dawn and The Sun By Celtic Woman".Fajne i reflkeksyjne dosyć.
O Robinie z "Szerłód" nie wspomnę bo to dla mnie (i pewnie nie tylko) serial kultowy.Takiego klimatu mrocznych i tajemniczych Wysp Brytyjskich już nikt nie powtórzył.Polecam. |
|
|
|
|
|
|
|