Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Moja twórczość, wokal

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Nasza Twórczość
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Outlaw1988
~user

Wpisów: 3
Miasto: Poznañ
WpisWysłany: Wto Lis 17, 2009 10:34    Temat wpisu: Moja twórczość, wokal  Zacytuj zaznaczone      

Zapraszam do wysłuchania "Greensleeves" oraz "Hit the Road Jack". http://jakub-zamojski.muzzo.pl
*Moderator

Wpisów: 982
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
WpisWysłany: Sro Lis 18, 2009 10:20    Temat wpisu: Re: Moja twórczość, wokal  Zacytuj zaznaczone      

Po pierwsze - jestem ZASKOCZONY.
I'm shocked, man!

Nigdy nie słyszałem, ani nawet nie wpadłoby mi do głowy, że jedna osoba może zrobić takie rzeczy. I to dobrze zrobić. Słuch po mojemu masz bardzo dobry, technikę... dobry plus. Jest tam kilka rzeczy(np. różna głośność w Hit the road momentami).
Ale generalnie to się nie ma do czego czepić. Oczywiście muszę poszukać dziury w całym i powiedzieć, że kiepsko u Ciebie z wymową, to słychać zwłaszcza przy Hit The Road(najbardziej przy "don't"). Słychać po prostu taki chamski "polski angielski".
Przy tej piosence też słychać problemy z rytmem. Czasem drugi głos jest troszeczkę wcześniej niż drugi.

Jeśli chodzi o Hit The Road Jack, to masz za delikatny głos do tego(kwestia gustu), natomiast GreenSleeves chyba powinno tak brzmieć. Nie wiem, nie znam oryginału, ale tak pasuje i generalnie słucham tego po raz kolejny(oczywiście czasem słychać, że chcesz trochę za nisko zaśpiewać, ale wyrabiasz )

Bardzo fajne rzeczy robisz, bardzo masz fajny pomysł, doceñ to, bo rzadko się zdarza, że nie opierdalam ludzi ;P

~user

WpisWysłany: Czw Lis 19, 2009 1:18    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Spoko Hit the road Jack było nagrywane w 20 minut a Greesleeves w 2 dni Smile No nad intonacją to musiałem trochę siedzieć, bo na nagraniu chciałem, aby było wszystko jak trza. No i rozkład na stereo dał pożądane efekty. Jakby śpiewała jakaś większa liczba osób. Dzięki za krytykę ;-)
~user

Wpisów: 13
Miasto: Szczecin
WpisWysłany: Czw Sty 21, 2010 1:06    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Hm... ja się ogólnie nie znam ale wydaje mi się, że wysokie d¼więki leżą i kwiczą (piszczysz z deka) i takie mam wrażenie, że niekiedy brak ci oddechu pod koniec zdania co słychać. Chyba emisja głosu by się przydała choć ogólnie nie jest ¼le.

Ps. gitarka boska Smile uwielbiam gitarę, nie przyczepię się bo nie mam do czego. I tak jestem nieobiektywna w tym względzie Very Happy

~user

WpisWysłany: Nie Lut 28, 2010 10:55    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Taaa, będąc facetem trudno tak wysoko śpiewać Very Happy A emisję głosu mam na codzieñ. Myślałem, że te d¼więki nie wypadły najgorzej, w sensie, że nie-"pedalsko".
~user

Wpisów: 9
WpisWysłany: Sob Gru 11, 2010 9:25    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Ogółem fajnie. Nie będę osądzał pod względem wysokich dźwięków bo sam mam z tym problem.
Ogląda profil użytkownika   
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Nasza Twórczość Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: