| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Adachi ~user
|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 2:01 Temat wpisu: Moja gitara |
|
|
Witam was!
Jestem nowym użytkownikiem tego otóż Forum jak i nowym graczem...
Posiadam gitarkę basową firma FORCE ABT... Kupiłem ją za 800 zł
I chciałem się zapytać czy nie przepłaciłem i czy na początek ta gitara jest dla mnie dobra... Gra mi się na niej dobrze jest wygodna i wogóle...
Uczę się z nauczycielem nie jestem Samoukiem. Lekcje mam raz w tygodniu Gram gdzieś około 2-3 tygodnie.
Oto zdjęcie gitarki
 |
|
|
|
|
|
|
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 3:10 Temat wpisu: |
|
|
Skoro "Gra mi się na niej dobrze jest wygodna i wogóle... " to jest dla Ciebie dobra. W czym problem? Skoro masz nauczyciela to niech on oceni* staranność wykonania, brzmienie i całokształt.
* Pamiętać należy, że gust niczym dupa jest. _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Adachi ~user
|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 3:14 Temat wpisu: |
|
|
| On mi ją właśnie sprzedał i mówił że kupił ją za 2000 zł ... I mówi że jak dla mnie jest w sam raz. Mówi że niema w niej usterek bo niedawno dał ją do specjalisty... Czy ta firma jest dobra? Czy może gitara się zepsuje w zbyt szybkim czasie? |
|
|
|
|
|
|
sledz +Redaktor

|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 3:48 Temat wpisu: |
|
|
Generalnie to niewiele wiem o tym basie. Washburn (Washburn to firma, Force ABT to model) od dawna robi gitary podobnie jak Ibanez: Ich początki sięgają produkcji w fabryce Matsumoku - jednej z najlepszych wytwórni gitar. Później z Japonii to wszystko przeniosło się do Chin, Tajwanu, Indonezji itd. i to już nie są równie świetne instrumenty, co ich poprzednicy. Nie wiem z którego roku jest Twój egzemplarz, ale powiem tak: Jeśli przez 5, czy 25 lat się nic nie zepsuło, to czemu miałoby to się zepsuć teraz? Wash nigdy nie produkował gówna kosztującego mniej, niż "podzespoły" użyte do jego produkcji, więc o jakość materiałów martwić się nie trzeba. Ważne, że jest wygodny i dobrze wykonany, powinien stroić i relatywnie "w miarę" brzmieć. _________________
 |
|
|
|
|
|
|
Adachi ~user
|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 3:58 Temat wpisu: |
|
|