Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Moja gitara
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Gitara » Gitary
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aquarius777
~user

Wpisów: 8
Miasto: Dublin, IE
Solówki: 3
WpisWysłany: Czw Mar 08, 2007 12:00    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Mam od kilku miesięcy klasyka Raimundo 148C.
ThinkPad R52 + E-MU 0404 USB
http://www.soundclick.com/bands/pagemusic.cfm?bandID=663683
Ogląda profil użytkownika   Odwiedź stronę autora
keymaster
~user

Wpisów: 24
Miasto: wawa
Solówki: 2
WpisWysłany: Czw Mar 08, 2007 10:15    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

jakoś od grudnia jestem posiadaczem czasrnego Jacksona Randy Rhoads 5, z wstawionymi EMG 85-81

budyñ
Ogląda profil użytkownika   
Capricorn
+Redaktor

Wpisów: 232
Miasto: £ask
Solówki: 3
WpisWysłany: Czw Mar 15, 2007 6:17    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

To już trzecia gitarka w moim dorobku wcześniej był jakiś dziwny twór RINSTAR czy coś takiego, potem Mayones ale miał wypadek( pęknięta szyjka) teraz jest YAMAHA EG112 niby nic specjalnego ale gra się na niej nie głupio. Co do niej to: korpus- Agathis, dwa single-coil, jeden humbucker, mostek: vintage-type vibrato
*Moderator

Wpisów: 982
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
WpisWysłany: Czw Mar 15, 2007 11:26    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Ja ma Squier Strat.
£adna, niebieska, 3x singiel, ogólnie bardzo wygodnie się na niej gra, jest dość lekka. Klucze bardzo dobrze trzymają strój. Na tyle, że jak na jednej próbie nastroję ze stroikiem, przeniosę w pokrowcu do domu, pogram trochę, pójdę na następną próbę - nie muszę właściwie stroić.

Jedyny mankament to to, że z jakiegoś powodu nie mogę nastroić menzury na górnym E(z dużymi problemami na A i D). A ogólnie to jestem z niej zadowolony, tylko przydałoby się piec wymienić

W przyszłości marzy mi się oryginalny amerykañski Fender Smile

Poza tym mam akustyka - Maritę. Bardzo dobra gitarka w swoim przedziale cenowym. Ogólnie polecam. Po ok. 2, 3 latach grania(gram dużo rzadziej niż na elektryku) na tych samych strunach nie trzyma stroju na wyższych progach, ale to chyba zaleta(że po takim czasie). Muszę w koñcu wymienić te struny

~user

Wpisów: 139
Miasto: Poznañ
Kapela: Infinity
WpisWysłany: Pią Mar 16, 2007 10:36    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

keymaster: zajebisty sprzęt!!! Very Happy Sam taki chciałbym (i przez długi czas bardzo chciałem) mieć! Uwielbiam kształt RR (to za sprawą pana Laiho ), poza tym zaczynam być fanem EMG (od kiedy sprawiłem sobie 85 - teraz poluję na 81 ). W koñcu kupiłem LTD F-50 - kształt też jest super, a przynajmniej nie trzeba case'a na zamówienie robić oraz nie trzeba aż tak uważać na obijanie gitary o ściany (na ostre kształty trzeba uważać!). Ale nie wykluczam, że następna moja gitarka to będzie "fałka", najlepiej właśnie niesymetryczna Ale raczej ze stajni ESP/LTD, choć kto wie..... W najbliższym czasie jednak gitary zmieniać nie zamierzam [teraz trza wzmak porządny kupić ]
Johnny
~user

Wpisów: 2
Miasto: warszawa
WpisWysłany: Czw Mar 22, 2007 4:23    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Epiphone LP std+... Ale juz sie napalam na Fenderka Strato czy gibolka jakiegos... Very Happy

No o epi wiele do powiedzenia nie ma... 2 humby, mostek staly tune-o-matic, klucze grovera (zajebiscie trzymaja stroj), decha z mahoniu plyta wierzchnia z klonu, szyjka mahon podstrunnica palisander... Nienajgorsze wioslo.
Magda_Es
~user

Wpisów: 6
Miasto: Ustronie Morskie
WpisWysłany: Nie Kwi 29, 2007 8:48    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Moja gitara ma niecały rok. Właściwie to mam mimo woli. chciałam gitare elektryczną. Niestety ja swoje rodzice - swoje. Za moje pieniądze kupili mi najtañszego klasyka jaki był w sklepie. Brzmi dobrze, ale gra na nim nie sprawia mi żadnej radości. Niestety ze mną tej gitarze nigdy nie będzie dane ładnie zagrać. Postanowiłam, że wiosło nie będzie się marnowało. Sprzedam ją na allegro Smile Szkoda jej, ale...to dobra gitara i jeszcze bardziej szkoda, aby nie wykorzystać jej możliwości
~user

Wpisów: 31
WpisWysłany: Pon Kwi 30, 2007 6:50    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

a ja mam czarnego stratocastera firmy J&D. niewiem co ze mną ale kocham moją gitarę Smile
ma 22 progi, jest śliczna i ma dobre brzmienie. mam ją od niedawna (jakieś 3 miesiące)
nie ma wg mnie wad

~user

Wpisów: 1
Miasto: Kraków
WpisWysłany: Czw Maj 03, 2007 9:12    Temat wpisu: Yamaha ERG 121  Zacytuj zaznaczone      

Pierwszą gitarą jaką osobiście posiadałem była używana (podobno krótko, jestem w stanie w to uwierzyć) Yamaha ERG 121, kupiona przez allegro za ok 380zł z pokrowcem (marnym). Grałem najpierw na kompie przez miesiąc, potem kupiłem Peavey'a rage 158. Gitarka jak na początek baardzo przyjemna, czarny błyszczący lakier - trochę było widać tłuste paluchy. Przystawki firmowe, cudów nie było. Przełącznik 5-cio pozycyjny, po kilku miesiącach zaczął szwankować, po nasmarowaniu (ręcznym) chodził bdb. Potencjometry lekko trzeszczały. Brzmienie na cleanie raczej kiepsko, przester z pieca adekwatnie do ceny Smile na początek wystarczało. Godna uwagi jest wygoda grania, wg mnie ważna na początku przygody z git. grało się wyjątkowo przyjemnie. Polecam na początek. Teraz posiadam Kramera, ale to już historia na inny post. Pozdrawiam.
~user

Wpisów: 8
Miasto: Lubartów
WpisWysłany: Nie Maj 06, 2007 3:04    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

J&D RE 4
przystawki: H-S-S

Pięcio pozycyjny przełącznik, jeden potencjometr volume dwa barwy. 22 progi nad czym ubolweam Smile Gitara lekka z wygodnym gryfem. Dopiero zaczynam swoją przygodę z tym instrumentem.

Cena niezbyt wysoka jak na jej możliwości.
waldzio
~user

Wpisów: 18
Miasto: Skawica
WpisWysłany: Pon Cze 04, 2007 12:08    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Yamaha ERG-121 z przystawką przy mostku EMG-81 Smile. jeden volume jeden tonek... trochę grubawa ale dostałem ją za darmo i wpakowałem trochę kasy... ale za to brzmi teraz pięknie i sprawuje się świetnie do grania rocka/metalu.
~user

Wpisów: 1
Miasto: Rybnik
WpisWysłany: Sob Sie 16, 2008 6:41    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

ja za swoją dałem tylko 500 ale co sie okazało po właczeniu przesteru zaczyna piszczeć zamiast hromowanych kluczy olejowych okazało sie że są to zwykłe plastikowe badziewka pomalowane na srebrno teoretycznie po roku gry zaczyna mi siadać cała elektryka co mam z tym zrobic ??

najlepiej zainwestować w nową a te wyżucić do smieci albo rozwalić i przyzdobic se sciane

poszukuje kapeli w której mógł bym spiewać
głos czysty ochrypły i troche growla w trakcie nauki screama
sledz
+Redaktor

Wpisów: 244
Miasto: Poznañ
WpisWysłany: Nie Sie 17, 2008 12:49    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Jeśli jesteś rockandrollowcem to koniecznie rozwal i powieś na ścianie.

Wpisów: 241
Kapela: Agrressour
WpisWysłany: Nie Sie 17, 2008 2:10    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Tylko rozwal tak zeby bylo co wieszac Very Happy
Juhas
*Moderator

Wpisów: 982
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
WpisWysłany: Nie Sie 17, 2008 3:24    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Adder napisało:
Tylko rozwal tak zeby bylo co wieszac Very Happy

Po co coś takiego wieszać na ścianie? Daj mi ją na koncert, a zrobię z niej odpowiedni użytek Very Happy

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Gitara » Gitary Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 3 z 5

Skocz do: