| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
sanq2057 ~user
|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 9:55 Temat wpisu: Mixer + mikrofony bezprzewodowe do KARAOKE |
|
|
Witam,
jak w temacie. Szukam jakiegoś mixerka i 2 mikrofonów bezprzewodowych do knajpy w celu organizowania wieczorów karaoke. Zależy mi, aby wyrobić się w przedziale do 300zł. Kompletnie się na tym nie znam wiec byłbym wdzięczny za jakieś sugestie. |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 840 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Sob Gru 04, 2010 2:09 Temat wpisu: |
|
|
A byłeś przynajmniej w jednym sklepie muzycznym, chociazby internetowym czy nawet allegro i patrzyleś na ceny? Za 300 zł to mozesz kupic 2 sredniej jakosci mikrofony zapominajac o mikserze. Jeśli mówisz o karaoke to do sprzętu, który opisałes musisz miec jeszcze jakas końcówke mocy, czyli kolejny wydatek bez którego nie da rady ruszyć. Do tego kolumny czyli nastepne wydatki itd. No chyba ze masz to juz na stanie w knajpie no to troche bedzie Ci lzej. To nie taka prosta sprawa tym bardziej jesli chcesz aby kazdy facet i kazda kobieta nie brzmieli tak samo w odsluchu. Zastanow się poprostu nad tym, pozdrawiam  _________________ Where the Fuck is Jack D?
Ostatnio zmieniony przez SadaM dnia Nie Gru 05, 2010 12:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
sanq2057 ~user
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Sob Gru 04, 2010 8:07 Temat wpisu: |
|
|
Tak, jak napisał Sadam. Ja tego bym nawet nie ruszył, bo wiem, że porządny mikrofon to wydatek MINIMUM 200 - 250 zł. To już jest sprzęt, który można używać na koncertach itp.
Polecam Shure lub Sennheiser. Poza tym, po co Ci bezprzewodówki? Zapamiętaj, że nie ma to jak kabel. Poza tym bezprzewodowe PRAWDOPODOBNIE są droższe.
Aha, 2 mikrofony + mikser za 300 zł - nawet w Erze Ci takiej oferty nie zrobią ;P _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
sanq2057 ~user
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Wysłany: Nie Gru 05, 2010 2:46 Temat wpisu: |
|
|
CHodzi o samą jakość dźwięku. Nie pomogę Ci w tej kwestii, bo patrzę na sprzęt trochę z innej strony. Jednak powiem Ci, że te 45 W na kanał to jest mało jak na klub. Brałbym 100W na kanał. Myślę, że wtedy będzie ok. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 10:26 Temat wpisu: |
|
|
Tekst z nawalonymi ludźmi mnie zniszczył A ja zamiast karaoke proponuję zrobić pojedynki w guitar hero. Wyjdzie taniej i dużo więcej zabawy  |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Wysłany: Pon Gru 06, 2010 11:47 Temat wpisu: |
|
|
| Winterstorm napisało: | Tekst z nawalonymi ludźmi mnie zniszczył A ja zamiast karaoke proponuję zrobić pojedynki w guitar hero. Wyjdzie taniej i dużo więcej zabawy  |
Daj spokój, karaoke jest lepsze, bo więcej ludzi się na to załapie, a poza tym sprzęt do Guitar Hero dużo łatwiej zniszczyć  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
|