Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
Mixer + mikrofony bezprzewodowe do KARAOKE

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Sprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sanq2057
~user

Wpisów: 3
WpisWysłany: Pią Gru 03, 2010 9:55    Temat wpisu: Mixer + mikrofony bezprzewodowe do KARAOKE  Zacytuj zaznaczone      

Witam,
jak w temacie. Szukam jakiegoś mixerka i 2 mikrofonów bezprzewodowych do knajpy w celu organizowania wieczorów karaoke. Zależy mi, aby wyrobić się w przedziale do 300zł. Kompletnie się na tym nie znam wiec byłbym wdzięczny za jakieś sugestie.
Ogląda profil użytkownika   
SadaM
*Moderator

Wpisów: 840
Miasto: Zgierz/Łódź
Kapela: Northern Lights
Solówki: 2
WpisWysłany: Sob Gru 04, 2010 2:09    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

A byłeś przynajmniej w jednym sklepie muzycznym, chociazby internetowym czy nawet allegro i patrzyleś na ceny? Za 300 zł to mozesz kupic 2 sredniej jakosci mikrofony zapominajac o mikserze. Jeśli mówisz o karaoke to do sprzętu, który opisałes musisz miec jeszcze jakas końcówke mocy, czyli kolejny wydatek bez którego nie da rady ruszyć. Do tego kolumny czyli nastepne wydatki itd. No chyba ze masz to juz na stanie w knajpie no to troche bedzie Ci lzej. To nie taka prosta sprawa tym bardziej jesli chcesz aby kazdy facet i kazda kobieta nie brzmieli tak samo w odsluchu. Zastanow się poprostu nad tym, pozdrawiam

Ostatnio zmieniony przez SadaM dnia Nie Gru 05, 2010 12:21, w całości zmieniany 1 raz
sanq2057
~user

WpisWysłany: Sob Gru 04, 2010 1:40    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Jak napisałem potrzebuje tylko mikrofony i mixer. To jest jakiś kompletny szmelc? http://allegro.pl/2x-mikrofon-bezprzewodowy-wireless-wifi-karaoke-i1307180864.html
Juhas
*Moderator

Wpisów: 1002
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
Solówki: -2
WpisWysłany: Sob Gru 04, 2010 8:07    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Tak, jak napisał Sadam. Ja tego bym nawet nie ruszył, bo wiem, że porządny mikrofon to wydatek MINIMUM 200 - 250 zł. To już jest sprzęt, który można używać na koncertach itp.

Polecam Shure lub Sennheiser. Poza tym, po co Ci bezprzewodówki? Zapamiętaj, że nie ma to jak kabel. Poza tym bezprzewodowe PRAWDOPODOBNIE są droższe.

Aha, 2 mikrofony + mikser za 300 zł - nawet w Erze Ci takiej oferty nie zrobią ;P

~user

WpisWysłany: Nie Gru 05, 2010 11:30    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Po pierwsze, nie potrzebny mi sprzęt koncertowy, ponieważ jest to mały lokal, który nie rozprzestrzenia się na wielką skale. Po drugie wiadomo, że kabel = lepsza jakość, ale masa nawalonych ludzi się o nie pozabija ;p

cos takiego?
http://allegro.pl/karaoke-wzmacniacz-sv-2803bl-gw-rach-z-pilotem-i1333089088.html
Juhas
*Moderator

WpisWysłany: Nie Gru 05, 2010 2:46    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

CHodzi o samą jakość dźwięku. Nie pomogę Ci w tej kwestii, bo patrzę na sprzęt trochę z innej strony. Jednak powiem Ci, że te 45 W na kanał to jest mało jak na klub. Brałbym 100W na kanał. Myślę, że wtedy będzie ok.
~user

Wpisów: 320
Miasto: Bielsko-Biała
WpisWysłany: Pon Gru 06, 2010 10:26    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Tekst z nawalonymi ludźmi mnie zniszczył Very Happy A ja zamiast karaoke proponuję zrobić pojedynki w guitar hero. Wyjdzie taniej i dużo więcej zabawy
Juhas
*Moderator

WpisWysłany: Pon Gru 06, 2010 11:47    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Winterstorm napisało:
Tekst z nawalonymi ludźmi mnie zniszczył Very Happy A ja zamiast karaoke proponuję zrobić pojedynki w guitar hero. Wyjdzie taniej i dużo więcej zabawy

Daj spokój, karaoke jest lepsze, bo więcej ludzi się na to załapie, a poza tym sprzęt do Guitar Hero dużo łatwiej zniszczyć

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Sprzęt Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: