| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
kapela ~user
|
Wysłany: Pon Mar 14, 2011 4:17 Temat wpisu: mikrofon jak podłączyć? |
|
|
siema! dopiero zaczynam interesować się śpiewem! jestem mlody! kupiłem sobie mikrofon Shure C607 dynamiczny i nie wiem jak go podłączyć? co to jest przedwzmacniacz czy jest w stanie zastąpić mi wzmacniacz ? dajcie namiary na strony gdzie mogę to kupić (wzmacniacz lub przedwzmacniacz) z góry dzięki  _________________ kapela |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Wpisów: 1002 Miasto: Łódź Kapela: Neurotic Solówki: -2 |
Wysłany: Pon Mar 14, 2011 7:45 Temat wpisu: Re: mikrofon jak podłączyć? |
|
|
Damn it. Wpisz w google: "Jak podłączyć mikrofon [i tu model]". W podstawówce zamiast informacji o średnim produkcie krajowym w Burkina Faso, powinni uczyć leni obsługi google. _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Winterstorm ~user

|
Wysłany: Wto Mar 15, 2011 11:31 Temat wpisu: |
|
|
| Nie ma w instrukcji nic na ten temat? |
|
|
|
|
|
|
kapela ~user
|
Wysłany: Wto Mar 15, 2011 12:04 Temat wpisu: |
|
|
nie ma wejście kabla XLR - jack 6.3 mm nie mam pod co podpiąć nie pasuje do kompa. _________________ kapela |
|
|
|
|
|
|
SadaM *Moderator

Dołączył: 02 Gru 2006 Wpisów: 840 Miasto: Zgierz/Łódź Kapela: Northern Lights Solówki: 2 |
Wysłany: Wto Mar 15, 2011 3:27 Temat wpisu: |
|
|
Dude od groma tego typu tematów było poruszanych na tym forum. Poszukaj po prostu trochę a się dowiesz wszystkiego co Cie trapi a nawet i więcej. Co do samego majka, Stary na samym początku powiedz mi po co kupiłeś mikrofon? Skoro uczysz się dopiero śpiewać, możesz to robić bez jego użycia. No ale skoro wydałeś już kasę to ok. Samo podłączenie majka do kompa, w wypadku zwykłej karty dźwiękowej przy pomocy dołączonego kabla może odbyć się tylko za pośrednictwem prostej przejściówki którą kupisz w każdym sklepie elektronicznym. Jest to przejście z dużego na mały jack czyli z twojego (6,3 mm) na wejście w karcie dźwiękowej dla jacka 3,5 mm. Podłączasz to pod wejście mikrofonowe albo Line in w dźwiękowej i wszystko bangla. Taka najprostsza przejściówka kosztuje nie więcej niż 2 zł więc to żaden wydatek. Teraz pojawi się pewnie milion pytań w stylu jak nagrywać wokal, jaki program co gdzie jak i kiedy. Wszystko masz na wyciągnięcie myszki w NewBandz. Pozdrawiam i życzę miłego szukania  _________________ Where the Fuck is Jack D? |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Wysłany: Wto Mar 15, 2011 7:54 Temat wpisu: |
|
|
| SadaM napisało: | | Podłączasz to pod wejście mikrofonowe albo Line in w dźwiękowej i wszystko bangla. |
Tu sprostowanie - podłączasz pod MIKROFONOWE  _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
Nathel ~user
|
Wysłany: Sob Mar 19, 2011 12:35 Temat wpisu: |
|
|
...Tylko, że wtedy (przy stosowaniu połączenia mikrofon->duży jack->mały jack->komputer) karta dźwiękowa może pójść z dymem. Można też wydać stówę na kabel XLR -> USB i się o nic nie martwić. Na przykład coś takiego:
http://www.dj-sklep.pl/p/pl/2217/sinn7+xlrusb+interface.html |
|
|
|
|
|
|
Juhas *Moderator

Wysłany: Sob Mar 19, 2011 12:40 Temat wpisu: |
|
|
Najlepszym rozwiązaniem i tak jest odpowiednia zewnętrzna karta dźwiękowa. Niemniej jednak właśnie ja bym obstawiał, że zwykła prędzej pójdzie z dymem przy podłączeniu do Line-In _________________ Cóż to za impreza była, że się zebra urodziła? |
|
|
|
|
|
|
|