Portal poświęcony młodym zespołom muzycznym » forum muzyczne, gitara, gitara basowa, perkusja, klawisze
Login:
Pass:
mikrofon jak podłączyć?

Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Wokal
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kapela
~user

Wpisów: 2
WpisWysłany: Pon Mar 14, 2011 4:17    Temat wpisu: mikrofon jak podłączyć?  Zacytuj zaznaczone      

siema! dopiero zaczynam interesować się śpiewem! jestem mlody! kupiłem sobie mikrofon Shure C607 dynamiczny i nie wiem jak go podłączyć? co to jest przedwzmacniacz czy jest w stanie zastąpić mi wzmacniacz ? dajcie namiary na strony gdzie mogę to kupić (wzmacniacz lub przedwzmacniacz) z góry dzięki Very Happy
*Moderator

Wpisów: 1002
Miasto: Łódź
Kapela: Neurotic
Solówki: -2
WpisWysłany: Pon Mar 14, 2011 7:45    Temat wpisu: Re: mikrofon jak podłączyć?  Zacytuj zaznaczone      

Damn it. Wpisz w google: "Jak podłączyć mikrofon [i tu model]". W podstawówce zamiast informacji o średnim produkcie krajowym w Burkina Faso, powinni uczyć leni obsługi google.
~user

Wpisów: 320
Miasto: Bielsko-Biała
WpisWysłany: Wto Mar 15, 2011 11:31    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Nie ma w instrukcji nic na ten temat?
Ogląda profil użytkownika   
kapela
~user

Wpisów: 2
WpisWysłany: Wto Mar 15, 2011 12:04    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

nie ma wejście kabla XLR - jack 6.3 mm nie mam pod co podpiąć nie pasuje do kompa.
*Moderator

Wpisów: 840
Miasto: Zgierz/Łódź
Kapela: Northern Lights
Solówki: 2
WpisWysłany: Wto Mar 15, 2011 3:27    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Dude od groma tego typu tematów było poruszanych na tym forum. Poszukaj po prostu trochę a się dowiesz wszystkiego co Cie trapi a nawet i więcej. Co do samego majka, Stary na samym początku powiedz mi po co kupiłeś mikrofon? Skoro uczysz się dopiero śpiewać, możesz to robić bez jego użycia. No ale skoro wydałeś już kasę to ok. Samo podłączenie majka do kompa, w wypadku zwykłej karty dźwiękowej przy pomocy dołączonego kabla może odbyć się tylko za pośrednictwem prostej przejściówki którą kupisz w każdym sklepie elektronicznym. Jest to przejście z dużego na mały jack czyli z twojego (6,3 mm) na wejście w karcie dźwiękowej dla jacka 3,5 mm. Podłączasz to pod wejście mikrofonowe albo Line in w dźwiękowej i wszystko bangla. Taka najprostsza przejściówka kosztuje nie więcej niż 2 zł więc to żaden wydatek. Teraz pojawi się pewnie milion pytań w stylu jak nagrywać wokal, jaki program co gdzie jak i kiedy. Wszystko masz na wyciągnięcie myszki w NewBandz. Pozdrawiam i życzę miłego szukania
*Moderator

WpisWysłany: Wto Mar 15, 2011 7:54    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

SadaM napisało:
Podłączasz to pod wejście mikrofonowe albo Line in w dźwiękowej i wszystko bangla.

Tu sprostowanie - podłączasz pod MIKROFONOWE

~user

Wpisów: 8
Miasto: Puławy
WpisWysłany: Sob Mar 19, 2011 12:35    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

...Tylko, że wtedy (przy stosowaniu połączenia mikrofon->duży jack->mały jack->komputer) karta dźwiękowa może pójść z dymem. Można też wydać stówę na kabel XLR -> USB i się o nic nie martwić. Na przykład coś takiego:
http://www.dj-sklep.pl/p/pl/2217/sinn7+xlrusb+interface.html
Ogląda profil użytkownika   
Juhas
*Moderator

WpisWysłany: Sob Mar 19, 2011 12:40    Temat wpisu:  Zacytuj zaznaczone      

Najlepszym rozwiązaniem i tak jest odpowiednia zewnętrzna karta dźwiękowa. Niemniej jednak właśnie ja bym obstawiał, że zwykła prędzej pójdzie z dymem przy podłączeniu do Line-In
Napisz nowy temat   {L_POST_REPLY_TOPIC}    Forum » Wokal Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: